Своїми руками Креслення саморобного твердопаливного котла 9 kW

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем peps08, 7 кві 2015.

  1. romanx

    romanx Стажер

    Повідомлення:
    25
    Симпатії:
    1
    Попадались такие котлы, у которых размер топки одинаков, а мощность разная за счёт увеличения высоты теплообменника ну и соответственно самой топки. Чтоб не было конденсата не буду ставить смесительный клапан, у меня система с естественной циркуляцией, поэтому буду прикручивать краник, а разогревать с начала систему газом. И да корди у меня аотв 25-30 кВт
    --- добавлено: 4 кві 2020 у 23:20 ---
    Здравствуйте, как ваша горелка приставка для котлов ? Знаю что вы делали её не себе, отсоединять от котла для чистки часто нужно ?
     
    Останнє редагування модератором: 12 кві 2020
  2. romanx

    romanx Стажер

    Повідомлення:
    25
    Симпатії:
    1
    С тремя ходами вроде как разобрался. Вот фото. Теперь вопрос. Хочу размер топки 300 на 400, чтоб мешок с мусором, листьями легко влазил в топку. Так вот 300 мм делать по ширине или длине котла ? Мне конечно нужно 300 мм по ширине, чтоб котел был уже, так как котельная у меня пристройка к дому метр на два и проход будет лучше. Но как отразится на горении длинны топки 400 мм относительно газовому окну ? На горении ни как не отразится ? А то хочу чтоб котел чистить раз в два месяца, а не как мой корди раз в неделю.
     

    Вкладення:

    Останнє редагування: 5 кві 2020
  3. igoro

    igoro Прораб

    Повідомлення:
    456
    Симпатії:
    285
    Це ілюзія, без акумулюючої ємкості це неможливо. Щоб котел не заростав,він вовинен постійно горіти,і горіти якісно, що без ТА добитися практично нереально. Я к тільки котел перестає горіти ,або горить на мінімумі зразу починає" заростати",і чим більший запас потужності має котел тим швидше це буде відбуватисяю. Якість палива теж має велике значення,особливо у шахтнику .у якого велика камера загрузки ,і дрова у верхній частині шахти починають досихати і волога конденсується і стікає до низу.Так що можливий варіант ,що шахтний прийдеться чистити частіше як раз у тиждень. Сам опалюю будинок шахтним котлом без ТА,тому знаю про що пишу,тай у ютубі є тисячі відео від користувачів шахтних котлів які знімають цілі серіали про різні доробки і налаштування шахтних котлів,що підтверджує мої слова що тут не все так просто .Якщо всеж надумаєте встановлювати шахтник замість "класики" ,виконайте дві важливі речі :1.котел має бути з мінімальною потрібною потужністю(що б більше часу горів ніж стояв з закритою подачою повітря) і 2ге -має бути добра тяга(димохід мінімум шість метрів і максимально близько до котла).Без доброї тяги не буде нормальної роботи шахного котла навіть з тоною шамоту.
     
    slavko.malynovsky, Aleks dp, Алекс Иваныч та ще 1-му подобається це.
  4. István.

    István. Підмайстер

    Повідомлення:
    86
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    Закарпатская область.
    3. И обратка минимум 55°С
     
    Алекс Иваныч та bogdansv подобається це.
  5. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.985
    Адреса:
    Черкассы
    У мене стоїть триходовий, 55-61(закриття байпаса) - попіл сухий абсолютно. Дуже важлива річ.
     
    István. подобається це.
  6. István.

    István. Підмайстер

    Повідомлення:
    86
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    Закарпатская область.
    У меня Regulus TSV3B 55°C
     
  7. igoro

    igoro Прораб

    Повідомлення:
    456
    Симпатії:
    285
    Це вимога для будь якого ТП котла,я ж наголошував на тому що найважливіше для шахтного.
     
    István. подобається це.
  8. Владимир В

    Владимир В Інженер

    Повідомлення:
    985
    Симпатії:
    1.727
    Адреса:
    Ирпень
    В мене шахтник. При "запуску" на зворотці 20 ... і без кондера і іржі ! В старих ТП котлах, які пропрацювали 40 і більше років, таж картина ... :)!
     
  9. István.

    István. Підмайстер

    Повідомлення:
    86
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    Закарпатская область.
    У меня до установки ТХК была проблема, сейчас всё сухо
     
  10. romanx

    romanx Стажер

    Повідомлення:
    25
    Симпатії:
    1
    Так как система отопления у меня старая, в ней 300 с + воды, это насколько тонн нужно ставить теплоаккумулятор ??? Можно ж поиграть с уровнем жарового слоя ? Лучше скажите есть разница для горения, если колосники делать 400 мм поперек газовому окну, а 300 мм паралельно ? Сам хочу чтоб котел не входил в режим стоп, для этого стоит насос и будет стоять термостат, если температура будет подыматься выше заданной- то включится насос и охладит котел. Сейчас работает на самотёке, если включаю насос- то температура мгновенно падает. И когда система холодная буду разогревать её газовым котлом.
    --- добавлено: 6 кві 2020 у 13:25 ---
    Говорят что в режиме стоп нужно полностью прекращать подачу воздуха, то и не будет тления и вони, ну и всего остального, но я в это не сильно верю, лучше конечно сделать маленькую топку, но высокую.
     
    Останнє редагування модератором: 14 кві 2020

Поділитися цією сторінкою