Лиття бетонних стовпів. Потрібен досвід.

Тема у розділі 'Своими руками - общие вопросы', створена користувачем Михайло Маломитницький, 1 лют 2018.

  1. gamik

    gamik Стажер

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    3
    виноградник.jpg
    виноградник2.jpg
    Доброго дня.
    Взяв оцинкований П-образний метелопрофіль для монтажу гіпсокартону, в середину залив бетоном, накидав куски дроту для міцності. На винограднику буром зробив отвори на пів метра в глибину, забетонував стовпці.
    Такі стовпці стоять уже більше 4-х років.
     
    Останнє редагування: 11 чер 2018
    tacha79, Михайло Маломитницький та WalterCV подобається це.
  2. Viktor Nemoskal-R

    Viktor Nemoskal-R Стажер

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    2
    Якщо Ваш зріст дозволяє обслуговувати шпалеру висотою 2,2м, то чом би й ні. Для одноплощинної шпалери цілком нормально. У мене шпалери двоплощинні, ряди від 10 до 14 м, але стійки (стовпчики) над землею висотою 2м, при цьому робити зелені операції на верхніх дротах - плечі і руки дуже втомлюються (при моєму зрості 182 см).
    А закопувати на глибину 0,8м - це можна, але коли кущі дадуть урожай - стовпи без упорів однак почнуть нахилятись всередину ряду. Маса пагонів, листя і ґрон на дротах тягне так, що будь здоров! Це вже пройдено! Крайні стовпчики із сталевої 5о мм труби нахилило (низ труби забетонований, глибина біля 60см, діаметр бура для бетонування 20см, уявляєте, яка там бетонна кичка!), дроти провисли, а коли наступного року вирівняв стійки по вертикалі і поставив упори, труби повигинало дугою, прогин до 3см). Тепер крайні стовпчики треба міняти на бетонні, або брати труби більш потужні.
    До цього питання Ви однак повернетесь (мається на увазі нахил крайніх стовпчиків). Тільки відкопувати їх із глибини 80 см ой як важко!
    Я б зробив стовпи коротшими сантиметрів на 20, закопав на 60 і поставив упори (для Вашого варіанту одноплощинної шпалери). А в моєму випадку стовпи будуть ще коротшими, мені 2м над землею цілком достатньо.
     
    Михайло Маломитницький та sanykrimea подобається це.
  3. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.883
    Симпатії:
    82.186
    Пропарювать нє?

    Морозноє пучєніє, анкерні стойки, лайноарматура, вібратор /трясця вібростолу/ ,

    @Дед Хоттабыч,
     
    Останнє редагування: 16 лис 2019
    WalterCV подобається це.
  4. Пан Євген

    Пан Євген Стажер

    Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    8
    Напишу і про свій досвід. Отже, що робив я. На підлогу клав поліетилен, щоб не липло. Зверху - дошки потрібної висоти руба, загорнуті в поліетилен. І по краям (зверху-знизу) між ними - цегла. Власне, стовпчики виходили такої ширини, як і цегла. Єдиний момент, що треба крайні дошки гарно кріпити (як варіант - в стіни упирати), щоб воно не розлізлося від вібрування бетону. Розпалублювати таке - взагалі легко.
     
    Михайло Маломитницький подобається це.

Поділитися цією сторінкою