не уходит вода со сливной ямы

Тема у розділі 'Септики и выгребные ямы', створена користувачем Allis, 14 тра 2019.

  1. Allis

    Allis Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    5 лет назад сделала славную яму на 3 куда, дно щебень (грунт песок) стены - ракушняк. в 20 см от верха ямы стоит труба, которая отводит слив в другой резервуар. Сделал из шин, между шинами -бетонные столбики, сверху залила цементом. Пять лет работала конструкция без проблем. Однажды пошла вода из под душевой кабины, откачала воду, но потом поняла, что засорился сток - прочистила, всё наладилось, но вот теперь вода не уходит. Дорогие форумчане, кто сталкивался с такой проблемой - посоветуйте, что делать. выкачевать постоянно не по карману. Робик кидала- стоки в основной яме жидкие , запаха практически нет. Заранее спасибо за дельный совет.
    --- добавлено: 14 тра 2019 у 11:35 ---
    откопала дополнительную яму- попробовала ломом поднять - потекла вода, что делать дальше не знаю, может кто поможет советом
     
    Останнє редагування модератором: 22 тра 2019
  2. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Маю свій невеликий досвід влаштування каналізаційних відстійників, тому поділюсь ним.
    Найпростіший і найдешевший варіант (із врахуванням фінансових витрат і трудових затрат)-це використання криничних кругів. Перший накопичувач робив із двох, а якщо є можливість, - з трьох кілець. Копаємо і встановлюємо один на другий (третій). Він приймає на себе перший "удар". Через певний час зливи до нього перестають фільтруватись через дно (воно "засалюється" як мовиться в народі), тому потрібен другий накопичувач ("перелив"). Тут уже два круги, котрих вистачає на довший час, тому що сюди потрапляє більш легша "фракція" нечистот. Не відслідковував спеціально всі "свої" відстійники, але той, що за цією схемою влаштований в 2008 році в дворі моєї сестри, ще не відкачували.
    Як можна вирішити Вашу проблему.
    1. Відкачати. "Проект" Вашого колектора передбачав це з самого початку-періодичні вивіз накопиченних нечистот асинізатором.
    2. Щоб зменшити кількість відкачувань можна поруч влаштувати ще один (третій, якщо в одну лінію) фільтраційний накопичувач, або ще один другий перелив, котрий дублюватиме той, що вже існує.
    3. Кажуть, що є в природі люди, котрі чистять каналізаційні колектори, але перш ніж їх запрошувати варто ознайомитись з вартістю послуг і запитати про ефективність таких "процедур" у тих, хто мав сміливість їх замовляти.
    4. Мають бути ревізійні люки на Ваших колекторах. Почніть з цього-відкрийте і перевірте рівень наповнення відстійників.
     
    Останнє редагування модератором: 22 тра 2019
  3. Allis

    Allis Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    дякую Вам, я вже відкрила перелив він повен, зараз шукаю газоні шини та буду рити другий перелив. Дякую Вам за пораду.
     
    Останнє редагування: 14 тра 2019

Поділитися цією сторінкою