"Витрина" достижений Украины в сфере промышленности, экономики и информации.

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем tairov77, 3 тра 2016.

?

Украина в будущем

  1. промышленная страна

    9 голосів
    28,1%
  2. аграрная страна

    23 голосів
    71,9%
  3. свой вариант в комментариях

    3 голосів
    9,4%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Placer

    Placer Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.952
    Симпатії:
    31.141
    upload_2019-3-25_8-55-48.png
     
    WalterCV та sanykrimea подобається це.
  2. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
  3. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    [​IMG] Ukraine Now
    40 мин. ·

    Світовий виробник спортивних товарів HEAD придбав у Вінниці ділянку площею 25 гектарів для будівництва одного з найбільших у світі заводів з виробництва лиж


    ✅1000 робочих місць
    ✅ Інвестиції 80 мільйонів євро
    ✅ Виробництво лиж, лижних черевиків, лижних кріплень

    Відомий світовий виробник спортивного спорядження HEAD придбав на території Вінницького індустріального парку ділянку площею 25 га під будівництво заводу з виробництва споряджень для зимових видів спорту

    Про це повідомляє прес-служба Вінницької міської ради

    Сьогодні, 29 березня 2019 року, під час 39-ої сесії міської ради 7-го скликання депутати схвалили рішення «Про встановлення результатів земельних торгів». Рішення стосується аукціону з продажу земельної ділянки, яка знаходиться на території Вінницького індустріального парку. Це – найбільша ділянка, яку коли-небудь виставляли на земельних торгах у Вінниці. В аукціоні перемогло Товариство з обмеженою відповідальністю «Хед Вінниця». Ця компанія має намір побудувати в обласному центрі завод з виробництва споряджень для зимових видів спорту.

    У аукціоні взяли участь дві компанії – ТОВ «Хед Вінниця» (Head Vinnytsia) і ПрАТ «Вінницький олійножировий комбінат. На торгах початкова вартість земельної ділянки для учасників становила 30 млн гривень. У процесі проведення аукціону ціна була збільшена на 15%. Учасник аукціону – «Хед Вінниця» запропонував найвищу ціну, в результаті чого, земельну ділянку площею 25 га передано у власність цієї компанії за 34,5 млн гривень.

    ТОВ «Хед Вінниця» має намір побудувати у Вінниці завод з виробництва споряджень для зимових видів спорту (лижі, лижні черевики, лижні кріплення та інше), з використанням передових технологій і стандартів у сфері охорони навколишнього природного середовища. З виходом на повну виробничу потужність на заводі буде працевлаштовано біля 1000 працівників.

    ▶ Як повідомлялося, відомий світовий виробник спортивного обладнання HEAD pбудує завод у Вінниці за 80 млн євро на 1000 робочих місць
    https://www.facebook.com/uanow/posts/1780929438594935

    ℹ Head International Holding GmbH – австрійська корпорація, що виробляє спортивне обладнання для зимових видів спорту, тенісу та підводного плавання з аквалангом. Виробництво компанії розташовано в Австрії, Чехії, Болгарії, Китаї. Компанія присутня у 85 країнах світу.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    акула941 та Placer подобається це.
  4. Placer

    Placer Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.952
    Симпатії:
    31.141
    upload_2019-3-29_14-16-29.png
     
    акула941 та buddybuild подобається це.
  5. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    На цьому заводі лише збирають застарілі технологічно фотоелементи із Китаю в блоки.
    Не бачу перспективи у нього
     
    Jonic та WalterCV подобається це.
  6. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
    Еще каких то 20 лет назад китайцы купили на кировоградчине технологии производства тройных
    соединений, солнечного кремния... а теперь, стыдно сказать, мы из их деьма...
     
  7. Placer

    Placer Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.952
    Симпатії:
    31.141
    ШТО ?
     
  8. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.573
    Симпатії:
    7.923
    Адреса:
    Харьков
    ШТА.
     
  9. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    Морські порти України у першому кварталі 2019 року збільшили перевалку на 12,4%
    12 квітня 2019

    За підсумками перших трьох місяців 2019 року українські порти обробили близько 37 млн тонн вантажів, що майже на 4,1 млн тонн (або на 12,4%) перевищує показники за аналогічний період минулого року.

    Найбільше на позитивну динаміку збільшення перевалки традиційно впливають продукція АПК, гірничо-металургійного комплексу, контейнерні вантажі, а також добрива. Так, протягом січня-березня 2019 року обсяг перевалки хлібних вантажів склав понад 13,7 млн тонн, що на 33,5% більше, ніж у 2018 р. На понад 30% зросла перевалка руди (7,8 млн тонн проти майже 6 млн тонн за перший квартал минулого року). Майже 6-відсоткове зростання продемонструвала олія — вже перевалено близько 1,6 млн тонн. Зберігається тенденція росту обробки контейнерних вантажів: у першому кварталі 2019 року було оброблено 223,5 тис. TEU, що більше, ніж на 14% перевищує показники аналогічного періоду минулого року.

    З початком посівної кампанії продовжується збільшення імпорту хімічних та мінеральних добрив, як фасованих, так і сипучих. Сукупний обсяг їх перевалки за перший квартал 2019 року склав майже 640 тис. тонн, що на більше ніж удвічі перевищує аналогічний показник минулого року.

    Як і в першому кварталі 2018 року, зростання загальних обсягів перевалки відбулося насамперед за рахунок експорту української продукції, який збільшився, порівняно з минулорічним, на майже 5 млн тонн (+20,1%), тоді як імпорт і транзит навпаки скоротилися на 6,1% та 17,2% відповідно.

    Серед портів, за підсумками першого кварталу, абсолютним лідером з обсягу перевалки вантажів став порт Южний – 11,6 млн тонн, що майже на 19% більше, ніж у першому кварталі 2018 року. Позначку у 8 млн тонн перевершив Миколаївський порт – загалом обсяг перевалки тут досяг 8,12 млн тонн, що на понад 26% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Понад 6 млн тонн вантажів обробили за три місяці порти Чорноморська та Одеси: 6,37 млн тонн та 6,22 млн тонн відповідно.

    Протягом 1 кварталу 2019 року морські порти України обробили 2838 суден, що лише на 15 суднозаходів менше ніж за аналогічний період минулого року. Лідери за зростанням кількості суднозаходів – Херсон, Ольвія та Чорноморськ.

    Послугами водного транспорту в портах Одеса та Чорноморськ за перший квартал 2019 року скористалось 11 373 пасажири, що на 33% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Переважно це пасажири поромної переправи у порту Чорноморськ.

    У першому кварталі 2019 року, завдяки сприятливим погодним умовам вдалося у понад 8 разів збільшити кількість суднопроходів по річці Дніпро. Від початку року здійснено вже 665 суднопроходів. Це дало можливість перевезти 723,9 тис. тонн вантажів, що в 7,7 разів перевищує показник за 1 квартал 2018 року. Серед вантажів, що перевозилися по Дніпру, більшість традиційно складають зернові – 388,8 тис. тонн.


    З повним оглядом вантажообігу за 1 квартал 2019 року за номенклатурами вантажів і по портах та в порівнянні з аналогічним періодом минулого року можна ознайомитися за посиланням.

    Інформація щодо перевезення пасажирів розміщена за посиланням.

    Дані по суднопроходам та перевезенню вантажів річкою Дніпро дивіться тут.

    (с) Адміністрація морських портів України
     
  10. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    Сонячні панелі українського виробництва: хто виробляє та де купити?


    В Україні є виробники, які можуть забезпечити повний цикл виробництва сонячних панелей – від вирощування кремнію до збірки самих сонячних панелей.

    Проте давайте спробуємо розібратися, які українські компанії займаються виробництвом, а які – лише “наклеюють бірки”.

    Варто розрізняти різні ступені локалізації виробництва:

    1. “Виробники” без виробничих потужностей в Україні – це компанії, які замовляють готові панелі за кордоном (переважно у Китаї), а в Україні лише кріплять бірку з українським брендом.
    2. Виробники із частковим циклом виробництва – це компанії, які купують певні елементи в іноземних виробників (переважно у Китаї), а в Україні проводять збірку, налагоджують дистриб’юцію і забезпечують гарантійну підтримку.
    3. Виробники із повним циклом виробництва сонячних панелей – це компанії, які займаються всіми етапами виробництва панелей: вирощування кремнію, порізка кремнію, складання самих панелей, дистриб’юція та гарантія.


    “Українські бірки”
    До першої категорії можна віднести, наприклад, сонячні панелі під брендом Altek (та частково – Kvazar, деталі нижче). Ці панелі замовляються на китайських заводах і продаються в Україні під власним брендом.

    Добре це чи погано? Тут немає однозначної відповіді. Подібні компанії організовують стабільні поставки сонячних батарей в Україну і забезпечують гарантійну підтримку. Проте відносити їх до категорії “українських виробників” однозначно не можна.



    Зібрано в Україні
    Розглянемо виробників із другої категорії, які купують складові елементи панелей як в Україні, так і за кордоном, при цьому збирають їх на українських складальних лініях.



    Kness, м. Вінниця

    Завод по виробництву панелей Kness обладнано однією із найсучасніших складальних ліній в Україні – від китайського виробника Boostsolar. Лінія практично повністю автоматизована.

    Потужність першої черги – 200 МВт сонячних панелей у рік. Після запуску другої черги, річна потужність заводу сягне 400 МВт.

    Більшість комплектуючих для сонячних панелей завозяться з-за кордону: це і фотоелементи, і скло і плівка EVA. В Україні поки що закуповують лише алюмінієві рамки.

    Складальна лінія дозволяє збирати панелі потужністю від 270 до 370 Вт.

    Проте компанія поки що не продає панелі роздрібним споживачам. Як запевнили представники компанії, презентація бренду та подальший продаж сонячних батарей під цим брендом розпочнеться у другій половині 2019 року.



    ENHOL Energodar, м. Енергодар

    Компанія “Енхол” більше 25 років займається холодильним устаткуванням та вентиляцією. А у 2018 році була запущена нова складальна лінія по збірці сонячних панелей.

    Виробник продає панелі під брендом “ENHOL Energodar”.

    Для виробництва сонячних панелей, компанія закуповує китайські фотоелементи та плівку. В Україні компанія закуповує скло та рамку. В грошовому еквіваленті, відсоток українського обладнання складає менше 50%.

    Максимальна річна потужність складальної лінії – 10 МВт.

    Під брендом “ENHOL Energodar” зараз випускається дві модифікації батарей – полікристалічні сонячні панелі на 260 Вт та на 275 Вт. На обидві моделі виробник дає 25-річну гарантію, що ефективність не впаде більш ніж на 80%.



    InfoSvyaz, м. Одеса

    Компанія “Інфо-зв’язок” розпочала серійне виробництво сонячних панелей у 2016 році. Виробництво розміщується в Одесі на території заводу “Промзв’язок”.

    Виробник продає панелі під брендом “InfoSvyaz”. Для виробництва панелей, компанія закуповує фотоелементи в Китаї, а в Україні відбувається повноцінна збірка сонячних панелей.

    Для виробництва сонячних панелей закуповують профіль, скло та діелектрики українського виробництва. Виробник запевняє, що сонячні панелі на 60% складаються із елементів, які вироблені в Україні.

    Компанія не лише виробляє сонячні панелі, але і самостійно займається розробкою та виробництвом обладнання для складальних ліній.

    Станом на сьогодні, потужності складальної лінії становлять бл. 160 кВт на місяць. Після запуску другої черги складальної лінії, щомісячна потужність повинна зрости до 550 кВт.

    Асортимент продукції поки що обмежується полікристалічними панелями потужністю 275 Вт, на які дають 25-річну гарантію, що ефективність не знизиться нижче 80%.



    Виробники повного циклу
    В Україні є два заводи, на яких можна виконати всі етапи створення сонячної панелі: від вирощування і порізки кремнію до складання готового фотомодуля.



    Kvazar, м. Київ

    Завод “Квазар” у свій час був найпотужнішим українським підприємством по виробництву сонячних панелей – під брендом Kvazar. На Квазарі є обладнання для порізки кремнію, обладнання для збірки готових фотомодулів, а також все необхідне устаткування для контролю якості виробництва. Потужності виробництва складають близько 30 МВт / рік.

    Проте через скасування обов’язкової “місцевої складової”, у 2015 році завод припинив функціонування. Через деякий час було проведено реструктуризацію.

    Після реструктуризації, продажем панелей займається дочірнє підприємство Квазар-7. Станом на сьогодні, компанія займається як поставкою сонячних панелей китайського виробництва під власним брендом, так і складанням панелей в Україні із імпортних елементів.

    В той же час у компанії обіцяють, що при наявності замовлення на велику партію, можуть запустити все існуюче обладнання (в т.ч порізку кремнію) і забезпечити відсоток українських матеріалів і комплектуючих на рівні 50% – чого достатньо для отримання надбавки до Зеленого тарифу за “місцеву складову”.



    Prolog Semicor, м. Київ

    Компанія «Пролог Семікор» створена в 1997 році як виробник полірованих кремнієвих пластин для мікроелектроніки. У 2014 році компанія запустила власну лінію по складанню сонячних панелей та освоїла власне виробництво полікремнію.

    Потужність виробництва сьогодні складає 12 МВт / рік. Компанія має два заводи – у Львові та Києві. Проте львівський завод орієнтований більше на мікроелектроніку.

    Під брендом Prolog Semicor випускаються монокристалічні панелі потужністю від 10 до 300 вт. Виробник дає гарантію, що через 25 років панелі Prolog Semicor збережуть не менше 80% потужності.

    Виробник запевняє, що частка імпортних матеріалів і комплектуючих в готових сонячних фотомодулях не перевищує 45%.
     

Поділитися цією сторінкою