Твердопаливний котел CANDLE

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем ПЕТРО Ф, 1 кві 2012.

  1. Владимир...

    Владимир... Новачок

    Повідомлення:
    16
    Симпатії:
    0
    Делал по-всякому,в рабочий режим выходит в зависимости от толщины дров.сверху и обвязка правильная,это точно
    --- добавлено: 23 січ 2019 у 12:36 ---
    Спасибо.
    --- добавлено: 23 січ 2019 у 12:38 ---
    Но насос работает с 38° и всё движется по малому кругу,проверено.
    --- добавлено: 23 січ 2019 у 12:44 ---
    Автоматика в комплекте, насос вила(2скор), вентилятор в комплекте. спасибо
    --- добавлено: 23 січ 2019 у 12:56 ---
    Сейчас будут менять 3х ходовой, какой то особый, показывает и подачу и обратку,но я думаю,что дело просто в интенсивном розжиге.сделал вчера насос 2ск,вентилятор 2 скор и не совсем полная загрузка.вроде сработало . спасибо
     
    Останнє редагування модератором: 31 січ 2019
  2. Erni

    Erni Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.856
    Адреса:
    Житомир
    @Владимир..., НЕ СПЕШИТЕ МЕНЯТЬ 3-Х ХОДОВИК, научитесь делать плавный розжиг котла подбором фракции дров. если дрова мелкие- вентилятор на скорость 1 и будет счастье.
     
  3. valera134

    valera134 Стажер

    Повідомлення:
    19
    Симпатії:
    8
    Перепрошую за сарказм,а для чого такий котел щоб з ним носитися як з пірїною чи банним тазиком? Котел повинен працювати як годинник,тим більше з автоматикою, і не залежить від того яке завантаження робите повне, чи часткове,щепу грузите чи дрова 100 мм в діаметрі кладете.Ррізниця буде тільки в швидкості виходу на температурний заданий режим,коливання температури в межах гістезису котла та ще трохи часу горіння.

    Вибачаюсь, Ви і так вже замінили 3-х ходовий,насос і Бог зна що.Ви б краще фото надали Вашого дітища,а то так скоро і до котла дійде.
    Ух! Звичайно вибачаюсь, але не підскажете, як це ви зробили ,та ще,як я зрозумів ,в закритій системі? Не подумайте нічого,цікавлюсь суто з професійної точки зору. Бо своє керівництво вже дістав,щоб купили електронний витратомір кількості літрів мастила, а то відремонтую гідронасос,ставлю на станцію -тиск бачу по манометру, а скільки літрів дає не знаю. Дякую
     
    gjkzr подобається це.
  4. Erni

    Erni Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.856
    Адреса:
    Житомир
    ну Ви що, який сарказм. треба людині допомогти. в котлі є застойні зони, ну що зробиш, . як тут щось пояснити, коли автор повідомлення схему не надає, доводиться поясняти на пальцях
     
    valera134 подобається це.
  5. Forius

    Forius Майстер

    Повідомлення:
    77
    Симпатії:
    36
    Є ще СО та її побудова, є безліч підводних болванок, котрі або розшевелюють мізки, або бентежать нервову систему до підняття рук до гори... Автоматика не є панацея. Один і той же котел не може працювати однаково в різних умовах. Для забезпечання різниці швидкості виходу (а в цілому руху теплоносія) на заданий режим та коливань в межах заданих параметрів впливають різні фактори. Всьому є рішення. Тільки вихід до рішення буває або тернистий, або легкий. І в кожного він різний як по часу так і можливостям.
     
    Erni подобається це.
  6. gjkzr

    gjkzr Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.677
    Симпатії:
    1.698
    Адреса:
    Украина
    По опыту в 90 % случаев удары в котле это воздух в верхней части .
    Осенью в одном заводском котле обнаружил - патрубок был вставлен на 3см вглубь водяной рубашки и обварен . Естественно при разгоне были удары .
    Местное подкипание проявляется в шуме как у чайника . Если удары - ищите воздух.
     
    meroro та valera134 подобається це.
  7. valera134

    valera134 Стажер

    Повідомлення:
    19
    Симпатії:
    8
    Пререпрошую,але в даній ситуації,будова СО ні до чого.Якщо ліпити ,з чого-небудь і як-небудь СО( не враховуючи : яка СО,діаметри труб і їх підбір,ввідачу батарей,теплої підлоги і т.д. і т.п.) і тулити котла то тоді не тільки мізки будуть шевелитися ,а і волося дибки ставатиме на пятій точці.І це зовсім інша тема. Ніколи не стверджував ,що автоматика панацея і не збираюсь. Згідний ,однаково-ні ,будуть відхилення деяких параметрів, але на 100% впевнений ,що в будь-якому котлі при наборі температури не повинно бути глухих ударів,стрибків манометра,булькотінь іт.д..Нічого не розумію - яка різниця швидкості руху теплоносія і до чого вона тут? Це теж зовсім інша тема.Фактори однакові , а ось підхід різний. Так - всьому є рішення, так-вихід є різний, так-можливості і час у всіх різні . В цьому з Вами згідний,але спочатку треба взяти папір ,олівець і все порахувати та продумати і лише тоді втілювати її в життя, а не спочатку зліпити,зробити проблему, а потім з гордістю її долати.Це моя особиста думка і рахую ,що в данний момент ,марна трата часу.
    --- добавлено: 24 січ 2019 у 03:00 ---
    Не тільки. Був осінню на одній фірмі,попросили глянути насос до преса,прибіг зампотех матюжиться, на питання що сталось,сказав,що поставили ТТкотел,приїхав майстер,зробив монтаж,так як була субота та вечір пробний пуск робити не стали. Майстер взяв 400 зелених і поїхав,тут потепліло і котла з тиждень не запускали.Тут вирішили запустити ,без майстра,а він булькає ,гупає і манометр в різні боки смикає,дзвонять до майстра ,а він недоступний. Глянеш?Глянув ,а цей майстер 3-х ходовий не тим боком поставив,розвернув на 180 і все пішло як по маслу
     
    Останнє редагування модератором: 31 січ 2019
  8. Владимир...

    Владимир... Новачок

    Повідомлення:
    16
    Симпатії:
    0
    Спасибо,котел заводской, ничего не обварено- приварено,надеюсь воздух,но не 2 года?
    --- добавлено: 24 січ 2019 у 16:56 ---
    Схему не даю,т.к.без 3 х ходового,напрямую, как будет все стоять вышлю.сейчас нагнал 40° и отключил,какое то потрескивание вверху, надеюсь дрова.приходся плавно подводить к 55° .
    --- добавлено: 24 січ 2019 у 16:58 ---
    Если воздух, почему все исчезает при выходе на заданную °?
     
    Останнє редагування модератором: 1 лют 2019
  9. Владимир...

    Владимир... Новачок

    Повідомлення:
    16
    Симпатії:
    0
    спасибо! возможно!но тут меня беспокоят 2 повторяющиеся вещи!первое-всегда это происходит при разгоне котла и второе-все эти удары-шумы прекращаются при выходе на заданный режим! сейчас котел работает напрямую,насос вкл на 38 град,сегодня разгонял на 1й скорости вентилятора(мелкая фракция дров) и температуре 41 градус, снова получил шум удара волны .такое впечатление,что нужно разгонять вообще без вентилятора ,хотя и это ,думаю не всегда поможет. 2 ключевых и повторяющихся момента!!!!!- при разгоне и после выхода на темп-прекращается! настроение сами понимаете...
     
  10. Erni

    Erni Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.856
    Адреса:
    Житомир
    Это разговор слепого с глухим. у моего котла нет девайсов, кроме термометра на котле , насоса на обратке и РТ на цепочке. на поддувале стоит щель 1-2 мм , чтобы котел не выходил в " режим стоп".
    Потрескивание вверху - может быть 2-х типов- треск дров и треск труб , которые плотно стоят в стене и при нагреве расширяются, возможно постукивание, связанное с этим.
    иногда я котел разгоняю до 80-90С и затем включаю насос , слышны стуки в системе из-за термоудара в трубах. если насос не включать, то и стука нет, иногда бульканье в РБ, если закипает . всякое бывает при эксплуатации....
     
    Останнє редагування: 24 січ 2019
    полюс подобається це.

Поділитися цією сторінкою