Порадьте по запобіжному клапану.

Тема у розділі 'Водонагреватели', створена користувачем Klynord, 3 гру 2018.

  1. Klynord

    Klynord Стажер

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    1
    Доброго дня!
    У мене виникла проблема з бойлером Electrolux EWH 50 Formax DL . Під час нагріву росте тиск в системі на манометрі до 6+ Бар.
    Зрозуміло, що проблема в запобіжному клапані. Бойлер не на гарантії.
    Самостійно зробив таким чином як на фото. Проте прочитав, що так робити не можна, бо заборонено ставити перед запобіжним клапаном запірну арматуру (кран).
    Питання - чому його ставити не можна? Це для ліквідації безграмотності.
    І основне питання, як зробити правильно таким чином, що б в магістралі подачі був зворотній клапан - в нього більший переріз, сподіваюся, що так буде кращий тиск води, а запобіжний клапан теж залишався.
    На манометрі редуктора холодної води, який стоїть після лічильника на вході в квартиру, завжди 2 Бар, якщо бойлер не працює.
     

    Вкладення:

    • Image-1 (1).jpg
      Image-1 (1).jpg
      Розмір файлу:
      79,3 КБ
      Переглядів:
      24
  2. artvol

    artvol Майстер

    Повідомлення:
    88
    Симпатії:
    83
    Запобіжний клапан ставиться для того щоб бойлер не вибухнув від тиску води під час нагріву. Бойлер при надлишку встановленого тиску просто скине воду через клапан. Вентиль потрібно ставити після клапана. А краще на вході.
    --- добавлено: 3 гру 2018 у 15:36 ---
    Щодо тиску то тут грає роль автоматики бойлера, тобто нагрів до певного рівня. А потім тиски зменшується по мірі випуску води. Але якщо ви той запірний кран забудете відкрити що на фото, буде вибух!
     
    Останнє редагування модератором: 11 гру 2018
  3. Klynord

    Klynord Стажер

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    1
    Ясно, дякую. Про кран зрозуміло. І про те, що під час роботи бойлера він має бути тільки відкритий теж ясно. Я спочатку не збирався його ставити. Але оскільки раніше не збирав сантехнічні конструкції де є такий тиск, то вирішив його вкинути його для швидкого спуску води з бойлера, якщо буде підтікати. Сам запобіжний працює - якщо нажити трошки на клавішу, то вода біжить. Але він на 7,5 Бар і поки тиск в системі не досягне цього значення - то не стравлює.
    Не працює змонтований з ним в корпусі зворотній клапан. А в подачі холодної води стоїть фільтр грубої очистки з пластику (прозорий). І я боявся, що від такого тиску той фільтр може тріснути.
    На вихідних хочу переробити на систему з трійником від бойлера, де одна гілка з магістраллю холодної води буде така як на фото,але без цього запобіжного клапана, а на другий відвід трійника поставлю запобіжний клапан. Крім того планую взяти клапан на 6 Бар. Чи буде так вірно?
     
    Останнє редагування: 4 гру 2018
    artvol подобається це.
  4. lisnyk

    lisnyk Прораб

    Повідомлення:
    545
    Симпатії:
    294
    Адреса:
    Львівська область
    Краще добавте розширювальний бак.
     
  5. ashim

    ashim Майстер

    Повідомлення:
    146
    Симпатії:
    48
    Будет верно, если у Вас получится примерно такая схема:
    НО! Очень рекомендую поставить такой клапан: http://fadocompany.com/products/pre...a-sistem-vodosnabzheniya/klapan-dlya-boylera/ При его правильной регулировке при нагреве давление в баке будет не больше 3 бар, а в ХВС вообще не подымется. У меня в квартире на обоих бойлерах стоят такие клапаны.
    При установке обычного ПК у Вас, скорее всего, ничего не изменится.
     
    Останнє редагування: 5 гру 2018
  6. ashim

    ashim Майстер

    Повідомлення:
    146
    Симпатії:
    48
    Потеря на обратном клапане ПК невелика - максимум 0,25 бар. А вот почему у Вас редуктор настроен всего лишь на 2 бара?:(
     
  7. Klynord

    Klynord Стажер

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    1
    Можу і переналаштувати. Редуктор з наглядною індикацією - кручу на ньому ручку - флажок повзе по шкалі. Плюс на ньому манометр - можу контролювати чи співпадають покази із шкалою редукутора. Поки все було чітко. Просто я з-за цього фільтра переживаю. Не дай бог лопне, а піді мною ще 5 поверхів. Скільки порадите зробити тиск в системі?
    --- добавлено: Dec 5, 2018 7:56 AM ---
    Це гарна ідея. Але нажаль, коли робили ремонт, ніхто не порадив поставити туди бак і тепер там важко знайти для цього місце. Плюс - маленька відстань від нижньої поверхні бойлера до плитки. не дуже там і труби погородиш.
     
    Останнє редагування модератором: 13 гру 2018
  8. ashim

    ashim Майстер

    Повідомлення:
    146
    Симпатії:
    48
    У меня тоже такой стоит. Насколько я помню, у него рабочее давление 6 бар. А работает он на 3...
     
  9. Klynord

    Klynord Стажер

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    1
    @ashim, дякую, подивився ваше відео. У мене в цілому так і було крім трійників на вході на холодну і виході на гарячу.На гарячу ставити трійник не планую, а холодну думав зробити так як на малюнку. Може так бути?
    --- добавлено: 5 гру 2018 у 12:40 ---
    Такий клапан: http://fadocompany.com/products/pre...a-sistem-vodosnabzheniya/klapan-dlya-boylera/ це просто клапан, що розбирається і може обслуговуватися? Я правильно розумію? Як в ньому відбувається регулювання?
     

    Вкладення:

    Останнє редагування модератором: 13 гру 2018
  10. ashim

    ashim Майстер

    Повідомлення:
    146
    Симпатії:
    48
    Можно и так.
    --- добавлено: 5 гру 2018 у 14:06 ---
    Черная пимпочка откручивается, под ней шлиц. Изначально установлен на 6 бар. Начинаете выкручивать, - давление срабатывания ПК уменьшается.
     
    Останнє редагування модератором: 13 гру 2018
    Klynord подобається це.

Поділитися цією сторінкою