Робити дах чи ні ?

Тема у розділі 'Кровля, мансарда, чердак', створена користувачем Viking2007, 26 лис 2018.

  1. Viking2007

    Viking2007 Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    Всім доброго вечора, майстри. Почали будувати будинок та не вклались у визначений термін, наразі маємо коробку з газоблоку ( будинок з мансардою). Планував дах з бітумки, але вона укладається коли на дворі +. На вулиці дощ та періодично сніг , і я стою перед вибіром : робити дах чи ні ? Або взагалі нічого не робити до весни завдяки погоді, або ж зробити стропільну систему, обрешітку, OSB та бітумну підкладку, а саму бітумку перенести на весну. Коллеги, порекомендуйте як бути ?
     
  2. Дед Хоттабыч

    Дед Хоттабыч Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857
    Аналогичная ситуаия была и у меня.Я поставил стропила, обрешотку и укрыл это все целофаном. Как зовут его незнаю, просто на рынке порекомендовали. Главное он небоится солнышко. Укатал крышу прибив это рейками с обзёла и так ушел в зиму.Очень переживал, что ветра его порвут. Но выстояло, немного потрепав. Зато, когда выпадал снег, достаточно было утром перед работой, поднятся и шваброй легонько снизу похлопать по пленке- снег с шумом скатывался с крыши. Наступившая весна показала, что выбор был правильный. Стропила устоялись и я кое где добавил неучтенное. Да и пленка служит укрытием для дровника уже два года, пока нелопается.
     
    barnych подобається це.
  3. artvol

    artvol Майстер

    Повідомлення:
    88
    Симпатії:
    83
    В нас продають в основному "сирий" матеріал дерево. Бажано закупити восени чи взимку та хай просохне до літа а там можна почати будувати. Дерево має властивість сохнути та крутитись. Тож щоб не чути як "тріщить" дах потрібно використовувати сухий будівельний матеріал а не свіжо спиляний.
     

Поділитися цією сторінкою