Правила дорожнього руху України

Тема у розділі 'Автоклуб', створена користувачем Voyutichi, 7 лис 2012.

  1. Bumbarash

    Bumbarash Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.669
    Симпатії:
    2.210
    Адреса:
    Запорожье
    Вводная!
    Слабонервным, впечатлительным, бывшим/нонешним сотрудникам и им сочувствующим данный пост не рекомендован для прочтения

    C 15-го грозятся выносить постановы? Информирую заранее.
    Пересмотрите еще раз "рекламные" ролики про выход Trucam-цев на дороги - они работают с руки? Гениально!!!

    Т.к. с 27.09.2018 МВД за все прошедшее время даже не попыталось устаканить "правила игры":
    - Сертификата на Trucam в публичном доступе нет
    - режим использования прибора не оглашен официально.
    - НПА отсутствуют или не адаптированы

    придется эти правила создавать самостоятельно - нельзя играть без правил, победителей не будет.

    Решение суда от 15.07.2016 по Trucam.
    Як вибачається із постанови швидкість руху вимірювалась приладом "TRUCAM ТС 000760".

    Згідно Переліку технічних засобів, що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушеньПДР затвердженого наказом МВС України від 01.03.2010 року № 33, визначено спеціальні технічні засоби, які працюють в автоматичному режимі, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису до переліку яких входить - лазерний вимірювач швидкості транспортних засобів " TRUCAM ТС 000760".

    Згідно ст.16, 17, 18 ЗУ «Про метрологію та метрологічну діяльність» від 5 червня 2014 року № 1314-УП, вимірювання належать до сфери державного метрологічного контролю та нагляду. Це означає, що кожен тип засобу вимірювальної техніки повинен бути допущений до застосування в Україні у встановленому порядку, а кожен примірник такого засобу - пройти відповідну повірку, що повинно підтверджуватися документами та/або знаками на самому приладі (свідоцтвом про реєстрацію типу вимірювального засобу, свідоцтвом про повірку або відповідним штампом). Відсутність документів про допуск типу засобу вимірювальної техніки та/або повірку самого засобу чи прострочення повірки тощо робить неможливим використання результатів вимірювань як доказу.

    Як вибачається із постанови про адміністративне правопорушення від 29.07.2014 року, вона не містить відомостей про відповідну повірку приладу " TRUCAM ТС 000760", не зазначено наявності чи відсутності свідоцтвом про реєстрацію типу вимірювального засобу, свідоцтва про повірку із відповідним штампом та відомостей про допустимі похибки такого приладу. Крім цього, не взято до уваги, що при наявності кута між напрямком руху автомобіля та приладом вимірювання, швидкість руху, відображеного приладом, буде більшою, аніж реальна швидкість руху автомобілю («ефект косінусу»).

    Адміністративно-процесуальне законодавство не конкретизує поняття автоматичного режиму роботи приладу.

    Виходячи із визначення «автоматичним» - є такий режим роботи приладу, який виконується без втручання в його діяльність сторонніх факторів, тобто без людини, чого не скажеш про прилад «TRUCAM ТС 000760», яким проводився нагляд за дорожнім рухом при фіксації вчиненого мною правопорушення, оскільки він знаходиться у співробітника ДПС в руках. Це робить можливим рух назустріч автомобілю, швидкість якого вимірюється, внаслідок чого відносна швидкість, зафіксована приладом, збільшується, може містити похибки, тощо. При цьому, вимірювання з руки, згідно вимог Інструкції до такого вимірювального приладу, дозволяється на відстані 80 м, однак в постанові такі показники не зазначено, що є також неприпустимим.

    За таких обставин суд вважає, що відповідачами належними доказами не доведено факт перевищення швидкості руху автомобілем позивача. Оскільки інших доказів, які б підтверджували факт умисного порушення позивачем вимог п.12.4ПДР України в матеріалах справи немає і такі суду не представлені, а тому суд не вправі вважати доведеним факт правопорушення.

    Враховуючи вищевикладене та приймаючи до уваги, що відсутні будь які достовірні, належні та допустимі докази вчинення позивачем адміністративного правопорушення, суд вважає, що відповідачем суду не доведено наявності складу правопорушення, передбаченого ст. 122 ч. 3 КУпАП в діях позивача, тому постанову у справі про адміністративне правопорушення серії АБ 2 № 006053 від 29.07.2014 року винесену відносно ОСОБА_1 необхідно скасувати.

    За таких обставин, суд вважає, що позов підлягає до задоволення у повному обсязі.

    Керуючись ст.ст. 71,86,159 - 163 КАС України, ст.276,280,293 КУпАП, суд

    п о с т а н о в и в :

    Позов задовольнити.

    http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58844063

    Т.е. человек оспорил не сами показания прибора, а оспорил "правила игры" и отменил постановление.

    Суть поста:
    1. Нарушать не стоит, это плохо и я к этому не призываю
    2. Поддерживаю Бригадира - на 5-ти полосной дороге ехать 50 км/ч - бредятина, которую узаконили оптом.
    3. В реестре судебных решений 1864 упоминания "Trucam". Даже если 50% было оспорено, то за 3 года существования Trucam примерно одно решение в день говорило, что Trucam не панацея.
    Имея в руках мощный инструмент контроля МВД позволяло и до сих пор разрешает его оспаривать КАЖДЫЙ день.
     
  2. Bumbarash

    Bumbarash Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.669
    Симпатії:
    2.210
    Адреса:
    Запорожье
    Видео с шабаша в Киеве


    Обзор Trucam 2018.
    Все "вкусняшки" с 2011 года остались на месте


    Какой такой "....відповідно до законів України". Мрак!
     
  3. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    Особенно если ехать 50 км/час.
     
  4. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    По-моєму всі такі прєнія і розмови мають відбуватись в суді, а на дорозі поліцейський не може та і не повинен знати геть усе і тим більше віддуватись за всіх
     
  5. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Обана....@Пітон, ви прозріли....:vo::vo::vo:
     
  6. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    А що тут прозрівати, гризня зі звичайним поліцаями на дорозі безтолкова, тільки собі нерви й час, а от ібланів з МВС які керують парадом треба жарить в хвіст і гриву
     
    Бригадир подобається це.
  7. woxhol

    woxhol Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.088
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Звичайно!
    також не забуваєм що суд це частина системи а система не може апріорі створити собі частину яка буде їй же і загрожувати.Ілюзії що до верховенства права, а ще мені дуже подобається -"джерела влади"Crazy, навіяні самою ж системою для підтримки "бойового духу",щоб у людини в голові була постійно політично-соціальна ділема,такою людиною дуже просто маніпулювати а значить тримати під контролем.Популізм-один з діючих способів адміністрування,ще за союзу по радіо та телебаченню кричали про різні досягнення а насправді було зовсім інше..
     
    Vladimir1966 та WalterCV подобається це.
  8. woxhol

    woxhol Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.088
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Правила дорожнього руху створені системою зовсім не для безпеки соціуму ,бо системі глибоко начхати скільки людей гине на дорогах,так само їй начхати скільки людей загине в авіакатастрофі або в поїзді,їй важливе безпроблемне пересування засобів,робота яких живить систему.Дороги це артерії по яких кров носить корисні речовини для існування організму в цілому,буль яка закупорка-болюча.Система ніколи не допустить щоб соціум "носився" по дорогах як йому хочеться,бо це загрожує важливим функціям,тому верховенство системи а саме поліцаїв ,як вірних охоронників очевидна!Звичайно що можна їздити і показувати поліцаям дулі,факи,цитувати уривки з законів,знімати на регістратор або телефон,але це так само безглуздо як Дод Кіхот кидався з списом на вітряки.Не можливо впливати на систему не будучи її членом або органом,та і будучи також не завжди вдається.Всі відомі людству способи цього самого впливу давно розкладені по полицях,і всі знають як боротись з майданами,протестами,страйками,анархією і т.д.Звичайно кожна система має свій час для життя,але місце не буде пустим ніколи,на її місце прийде інша,і зовсім не важно як вона буде називатись,принципи існування майже у всіх одинакові....може на марсі будуть інші.:Hi:
     
    mahno, Vladimir1966 та WalterCV подобається це.
  9. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Тут у Вас хиба. Система це і є соціум. Поліцаї - соціум. Соціум - поліцаї. То ж все написане - не вірне.
    Якщо Ви себе протиставите системі, то сам себе маргіналізуєте. Це не природньо, це стрес, і важко терпіти.
    Краще в такому випадку, когнітивний пошук на означену тему спрямувати не зовні, а в середину, задля зміни картини огляду.
     
    andrij64 подобається це.
  10. Bumbarash

    Bumbarash Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.669
    Симпатії:
    2.210
    Адреса:
    Запорожье
    Ну почти все верно.
    Единственное примечание.
    Ібланін з МВС ВЫНОСИТ постановление = принимает решение и совершает процедурное действие. Он действует осознанно, он не в анабиозе. И он в курсе, что игра совсем не четко по правилам + его зарядили, что в случае чего "... можете оспорить мои действия в суде" .
    Грузить жестко патрульного нет никакого смысла. А вот зафиксировать все его законодательные проколы - нужно! Потом, в суде, вы наглядно сможете продемонстрировать, что полицейский не ведал, что творит, но принял решение о привлечении Вас к ответственности.
    Такова жизнь в "джунглях" ...
     

Поділитися цією сторінкою