Пальник під агровідходи, агропелети, тощо

Тема у розділі 'Котлы', створена користувачем PikeSoft, 12 вер 2017.

  1. PikeSoft

    PikeSoft Майстер

    Повідомлення:
    66
    Симпатії:
    26
    Перше відео - це лушпиння соняшнику - справа в тому, що для спалювання легкого палива КРАЩЕ використовувати оригінальну гільзу та вентилятор який запропоновув Shk, а в тому котлі стоїт вент по типу WPA-120 і гільза модифікована для "важкого палива", якщо подивитись на дату відео то там початок червня минулого року- ми робили з кумом запуск після установки, відео відзняте до повного налаштування потужності вентилятора - тому там "унос" легкої фракції палива. Да!, дійсно важливо "розігріти" гільзу, і на повний розігрів чавуної гільзи йде близько 10 хвилин, перше розпалювання (далі пальник може працювати в режимі "старт-стоп" місяцями (реально перевірено 2 місяці) ) займає десь хвилин 5-15 залежить від палива та інших факторів. Насправді від оригінальних креслень змін внесено чимало.
     
    Владмир подобається це.
  2. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.571
    Симпатії:
    7.920
    Адреса:
    Харьков
    Спасибо за информацию.
    Бункер подача, шнек, вентилятор, все то же.
    Сама горелка по механике сложнее, чем горизонтальная.
     
  3. PikeSoft

    PikeSoft Майстер

    Повідомлення:
    66
    Симпатії:
    26
    У виготовлені дуже проста- головна проблема це відрізок чугунної труби ДУ-150 - все інше - іграшки -шнек з проволки 2 людини роблять 30 хвилин, гільза разом з сверлінням на сверлільному верстаті - максимум 3 години
    --- добавлено: 13 вер 2017 у 15:05 ---
    алгоритм роботи: Розалювання: наповнив наполовину гільзу - вкинув шматьганчірки пропитаний якимось паливом, або побільше паперу підпалив і вімкнув вентилятор, почекав поки добре розгориться (в залежності від палива 2-10 хвилин) увімкнув режим роботи і пішов.
    Режим роботи: - якщо використовуємо контролер з параметрами ЧАС ПОДАЧІ та ЧАС ЗАТРИМКИ виставляємо на контролері ці параметри та потужність вентилятора і ВСЕ. при переході контролера з режиму розпалювання в режим роботи йдемо собі в будинок і не морочимо голову, на кнтролері виставлено температуру вимикання та гестерезис при якому пальник перейде знову в режим роботи. Якщо в якості контролера використовуємо кінцевик, релечасу типу ВЛ-68 і термореле то там трошки інше: релечасу задає ЗАТРИМКУ між подачами, а кінцевик забезпечує подачу на рівні ОДНОГО оберту шнеку (є заводські контролери які працюють з кінцевиком) а термореле забезпечує вимкнення/ вімкнення всього того гамузу.
    Я не дуже розумію в чому складніша механіка?
     
    Останнє редагування модератором: 21 вер 2017
  4. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.571
    Симпатії:
    7.920
    Адреса:
    Харьков
    Горизонтальная еще проще, взял десяток кирпичей и вырезал в них полости определенной формы.
    Не понятно, что происходит с горелкой при достижении температуры. Она переходит в режим минимального горения или тухнет?
     
  5. PikeSoft

    PikeSoft Майстер

    Повідомлення:
    66
    Симпатії:
    26
    Кому, що - мені простіше розмітити і посверлити чавунну гільзу, але це діло смаку.
    Стосовно того, що буде коли температура на подачі досягне вказаної може бути декілька варіантів які будуть залежати від контролера. Якщо це заводський контролер то: вентилятор і подача зупиниться і контролер перейде в режим підтримка (принаймні всі 3 моделі, що ми використовували їх мають), а ви вже його налаштовуєте -через який час буде подано порцію палива, через який час буде "продувка" вентилятора і якої потужності, або хоч взагалі його вимкніть. Коли температура на подачі впаде нижче заданої на різницю гестерезису, то просто запуститься стандартний режим роботи,пальник розгориться сам (хоч, можливо, трохи й подимить) і знову буде набирати температуру.
    Якщо це саморобний "Контролер" то, як правило, пальник просто тухне і до моменту мінімальної температури не працює, а потім все покругу, запуск вентилятора затримка, подача в один оберт і тд...
     
  6. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.571
    Симпатії:
    7.920
    Адреса:
    Харьков
    Дело вовсе не во вкусе. У меня горелка про разогреве работает также в факельном режиме.
    На 20 кВт ной не мерял, а на сотке замерял, расход топлива минимум на 20 % выше. И только после полного разогрева при переходе в пиролизный режим КПД возвращается в норму.
    А у Вас постоянный старт - стоп. Это какой же перерасход.
     
  7. PikeSoft

    PikeSoft Майстер

    Повідомлення:
    66
    Симпатії:
    26

    Скільки палива і якого ви спалили за попередній опалювальний сезон і на яку опалювальну площу?
     
    skorp67 подобається це.
  8. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.571
    Симпатії:
    7.920
    Адреса:
    Харьков
    Эти данные Вам ничего не дадут. Единственный объективный критерий это полученная( с учетом КПД) теплота сгорания. Я получил 4,75 вместо 5 теоретически возможных. Это среднеквадратичное значение оценки. Доверительный интервал+-0,15.

    Могу методику оценки расписать.
     
  9. PikeSoft

    PikeSoft Майстер

    Повідомлення:
    66
    Симпатії:
    26
    Як в тому анекдоті "Вам "шашечки" чи їхати?"
     
    skorp67 подобається це.
  10. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.571
    Симпатії:
    7.920
    Адреса:
    Харьков
    Водожоги с повышателями три года людям голову морочат, не приводя ни одной цифры по КПД. Присоединяйтесь, у Вас хорошо поличится говорить ни о чем.
    Я вам об объекитивных методах оценки а вы мне лучше или хуже. Как можно сравнивать дома с разными теплопотерями?
     

Поділитися цією сторінкою