Самі незвичайні будинки в світі

Тема у розділі 'Строительство дома - общие вопросы', створена користувачем Andrii_M, 10 гру 2015.

  1. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.883
    Симпатії:
    82.186
    «Театр на Подолі», Андріївський узвіз, Київ

    [​IMG]

    [​IMG]

    (c) Oleg Drozdov
     
  2. Алексей Омельчук

    Алексей Омельчук Бригадир

    Повідомлення:
    188
    Симпатії:
    145
    Адреса:
    Херсон
    ...Село Бад–Блюмау, Штірія, Австрія.
    Когда же у нас такие деревеньки появятся !?
     
  3. Ivanko23

    Ivanko23 Новачок

    Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    "Самі".
    ОДИН, ОДНІ, САМИЙ, САМІ

    В українській мові числівники один, одна, одне, одні мають або кількісне значення: «З одного вола двох шкур не деруть»; «Ой одна ж я, одна, як билиночка в полі», – або значення займенника якийсь: «В одній долині під горою високий явір зеленів». Але ці числівники не мають значення займенників самий, сама, саме, самі, як у російській мові: «Он выбежал в одном белье». Однак трапляється читати не тільки в сучасних газетних і журнальних статтях, а навіть у художніх творах: «Вона вийшла в одному жакеті», «Одні старі залишилися в селі».

    Українська класична література й народне мовлення в таких випадках користувалися здебільшого займенниками самий, сама, саме, самі: «Самий борщ та борщ, без нічого як щодня їсти, то хіба наїсися?»; «Зосталися самі вишкварки»; «Самі діти в хаті сидять, а батьки кудись пішли». Отож авторам наведених вище двох фраз слід було написати: «Вона вийшла в самому жакеті», бо фраза з висловом в одному жакеті дає змогу припускати, що жінка носить часом і по два-три жакети; «Самі старі залишилися в селі», бо тут ідеться не про кількість людей, що залишилися в селі, а про їхній вік.

    (За Б.Антоненком-Давидовичем)
     
  4. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    3. Уживається з іменниками (перев. на означення явищ природи тощо), підкреслюючи високий ступінь вияву певної властивості, момент найбільшого розвитку, розпал чогось. Було се у саме половоддя, як Дніпро розлився верстов на вісім завширшки (Олекса Стороженко, I, 1957, 108); У саму спеку, опівдні, сідаю в човен (Михайло Коцюбинський, II, 1955, 265); Злягла [вдова] в самі жнива, в гарячу пору (Михайло Коцюбинський, I, 1955, 13).

    4. Уживається в поєднанні з прикметниками: а) з відносними для підкреслення найвищого ступеня вияву ознаки. Як крикне [цар] На самих пузатих — Всі пузаті до одного В землю провалились! (Тарас Шевченко, I, 1963, 251); — В котрому вікні він сидів? — знов спитав Микола, — В самому крайньому (Нечуй-Левицький, II, 1956, 201); Цей час [70-ті роки XIX ст.] в Галичині був самим мертвим, як свідчать історики (Михайло Коцюбинський, III, 1956, 29); На самому сонячному місці пастовня яснів блідим золотом островок (Леся Українка, III, 1952, 651); — Між моїм родом — батьками, дідами, самими далекими пращурами — я перший іду до культури, до світла (Степан Васильченко, IV, 1960, 14); Дівчинка тихенько засміялася, затупала ніжками по щаблях драбини і з самого останнього сміливо зіскочила на сіно (Михайло Стельмах, II, 1962, 77); б) (розм., рідко) з якісними звичайного і вищого ступеня — для творення форм найвищого ступеня, з якісними найвищого ступеня — для їх підсилення. — Ти саму велику біду мені робиш, ти губиш мене (Квітка-Основ'яненко, II, 1956, 339); Було піде [пан] з Сенькою-кухарем у загони, намітить самого ситого вола, та й звелить убити (Олекса Стороженко, I, 1957, 195); — Подай нагайку, — Батьку, ну для чого вам ця нагайка? — А для того, сучий ти сину, щоб не показував на картах трьох доріг, а одну, та саму кращу (Олександр Довженко, I, 1958, 199); — Он у Дейкалівці самого найкращого жеребця в артілі вкрали (Григорій Тютюнник, Вир, 1964, 15).
     
    Ivanko23 подобається це.
  5. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
  6. WillysMam

    WillysMam Новачок

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    0
    Очень интересные гостиницы и домики)
     
  7. Hosha456

    Hosha456 Стажер

    Повідомлення:
    13
    Симпатії:
    4
    дом "лесная спираль"
    --- добавлено: 25 лип 2017 у 17:16 ---
    а это вот Деревянный дом для гангстера в России
     

    Вкладення:

    • 01.jpg
      01.jpg
      Розмір файлу:
      288,6 КБ
      Переглядів:
      21
    • qfsghyvnphrexwuo.jpg
      qfsghyvnphrexwuo.jpg
      Розмір файлу:
      155,6 КБ
      Переглядів:
      20
    Останнє редагування модератором: 2 сер 2017
  8. jiexack

    jiexack Стажер

    Повідомлення:
    19
    Симпатії:
    4
    Круто! [​IMG]
     
    sanykrimea подобається це.

Поділитися цією сторінкою