Своїми руками Креслення саморобного твердопаливного котла 32 kW

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем peps08, 26 бер 2015.

  1. Александрhtcgrn

    Александрhtcgrn Інженер

    Повідомлення:
    753
    Симпатії:
    645
    Адреса:
    Харьков.Балаклейский район пос.Андреевка
    Конечно же,ЮРАНОВЫК не видел как есть взорвавшийся котел,НОВЫК сделал себе гигантский котел под потолок 2,6 метра и все пока нормально дай Бог.Но если его ЦИСТЕРНА взорвется,то тогда только поймет,о чем я говорил.Разрушения такие,что равно как от газового баллона.У нас взорвался не давно у парня с работы баллон в 10 литров всего навсего.Наберите в поисковой строке взрыв баллона пос Слобожанское под Харьковом и увидите.Так вот такие взрывы ничем не отличаются по мощностям взрывов,если не учитывать пожара по классификации.Главное я не могу понять как некоторые говорят что давление в СО помогает толкать теплоноситель.Это хорошо что по пайке где-то лопнет,а так никому не известно,что далее за этим следует.А у людей есть такое что все выполнено то-ли из меди то-ли из металла.
     
    Останнє редагування: 30 січ 2017
    Киктенко та pic16f887 подобається це.
  2. viktor101058

    viktor101058 Майстер

    Повідомлення:
    153
    Симпатії:
    70
    Для этого существуют системы безопасности и подрывные клапана,не китайские и из металлолома, а нормальные.
    --- добавлено: 30 січ 2017 у 14:57 ---
    А вот это-смешно.
     
    Останнє редагування модератором: 7 лют 2017
  3. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    @Александрhtcgrn, Вы назвали кучу людей ненормальными, и попросили их писать Вам всё что им хочется. И шо ж Вы хотели?
    Будь ласка, з наступного разу, вказуйте номер пункту правил, до якого апелюєте скаргою, щоб їх якось сортувати можна було.
     
    viktor101058 подобається це.
  4. peps08

    peps08 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.661
    Адреса:
    м. Лохвиця Полтавська обл.
    Про вибухи котлів. Один нормальний чоловік маючи газовий котел і СО замкнутого типу у великому будинку вирішив поставити паралельно і ТПК бо задовбався платити астрономію за газ. Після монтажу впевнившись що все в нормі і нічого не підтікає і не капає монтажники поїхали. І господар почав балансувати свою СО. Котельня де стоять котли знаходиться у "времянці" і підземною теплотрасою подає тепло на будинок. Збалансувавши батареї чоловік помітив що зовсім не гріють теплі поли. Автоматики і насоса на теплі поли не має. І він подумав що якщо перекрити вентиль на РБ і підняти температуру на ТПК то теплі поли нагріються. Результат вибух. Господар в цей час нагнувся до котла послухати що щось з ним не так, підозрілий тріск. Отямився не в котельні а на вулиці метрів за чотири від дверей. Говорив відкрив очі і не розумію чому я бачу небо а на ньому прямо перед мною величезна хмара. То був пар. Вилетіли двері всі вікна дах підняло разом з сволоками і переставило в сторону на 50 см. Розвалило перестінок. А його відкинуло через двері на вулицю і контузило. Я його питаю по телефону ти що не нормальний. А він мені -я знаю що я дурість впоров а на той час я був впевнений що поступаю правильно.

    Інший випадок з СО відкритого типу. Чоловік поїхав у відрядження і попросив дружину щоб та кочегарила котла. Та і розтопила і пішла в крамницю тільки одне но. Заклавши повен котел дров вона забула закрити піддувайло. Результат котел став паровим. СО була з пластику на перших батареях американки розплавились. І пар ішов прямо в кімнати стеля в двох впала, не кажучи про обої в решті кімнат.
     
    параска, pic16f887, Александрhtcgrn та 4 іншим подобається це.
  5. полюс

    полюс Прораб

    Повідомлення:
    557
    Симпатії:
    457
    Не можна бути впевненим в усьому.В самий не підходящий момент клапан закисне,заклине .Літаки падають-скажете- старі,а ракети -запускають то нові,і все одно взриваються,і думаю там якість деталей в рази краща.Я ЗА гравітацію!Чим прстіше-тим надійніше.Сподобався вислів "Природа не ламається"
    --- добавлено: 30 січ 2017 у 18:21 ---
    Ви цитату не повністю втавили
     
    Останнє редагування модератором: 7 лют 2017
  6. viktor101058

    viktor101058 Майстер

    Повідомлення:
    153
    Симпатії:
    70
    1.
    Ответ на п.1:
    2.
    именно это-смешно , и я с@Александрhtcgrn согласен.
     
  7. полюс

    полюс Прораб

    Повідомлення:
    557
    Симпатії:
    457
    @viktor101058,
    А була б металева СО нічого б страшного не трапилось (хіба що води б добавили в СО),а так попливли ті американки як сніг по весні.
     
  8. viktor101058

    viktor101058 Майстер

    Повідомлення:
    153
    Симпатії:
    70
    таким хозяевам и
    не поможет и плиты перекрытия вместо
    .
     
  9. юриййй

    юриййй Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.018
    Симпатії:
    1.288
    Магазин , жінки , котельня в пристройці. Чоловік , власник ,сказав , відкрийте дверку, щоб розгорілося .вони і відкрили і забули . Тільки верхню. Воно то розгорілося , але градусник і рт пошабашив . Хорошо , що все з цементу. А котел шахтний.
     
    Останнє редагування: 30 січ 2017
    Александрhtcgrn, peps08 та viktor101058 подобається це.
  10. lisnyk

    lisnyk Прораб

    Повідомлення:
    545
    Симпатії:
    294
    Адреса:
    Львівська область
    Будинок, в цокольному повесі кухня, кладова і гараж. СО гравітаційна відкрита, вихід з котла труба 50. В кухні 2 котли- газовий Прометей і КЧМ. Восновному працює газовий, КЧМ перекритий краном на подачі. Батько зварювальник з 30 річним стажем, СО переварив неміряно, в тому числі і свою. Розпалив КЧМ і пішов в гараж забувши відкрити кран на подачі (на обратці нема), по трубах стукало так. ніби хтось лупив ковадлом по котлу.
    Навіть професіонал не застрахований від помилки.
     
    Александрhtcgrn та peps08 подобається це.

Поділитися цією сторінкою