Стяжка підлоги пінобетоном

Тема у розділі 'Полы', створена користувачем Михайло Маломитницький, 18 гру 2016.

  1. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    [​IMG]
     
    meroro подобається це.
  2. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Але ж я намагаюсь вияснити чи можна використати пенополістиролбетону стяжку? Якщо ця технологія не досконала, то поясніть, чого варто боятись. Я передивився багато роликів де переконують, що ППСБетон це добре. Розмовляв з чоловіком, який у своїй оселі зробив такі підлоги. Каже, що не варто робити меньше 50 мм. Правда і зробив він їх у себе кілька місяців тому назад...
    Я уже все "зарядив" під таку стяжку товщиною 60 мм (вирівняв основу піском). Сьогодні пів-ночі крутився в ліжку, все думав як же тепер тягнути підлогу?:(
     
  3. Теодозійович

    Теодозійович Майстер

    Повідомлення:
    81
    Симпатії:
    67
    Адреса:
    Галичина
    п Михайло ,мої вітання, цього літа я заливав стяжку по панелях на мансарді потрібно було сховати всі комунікаціїї вийшло від 10 до 15см.При заливці нічого не вспливало,звернувся до продавця який займаєтся суто легкими бетонами і штукатурками.Після консультацій з ним ось таким складом розчину я виконав заливкй
     

    Вкладення:

    • PC031876.JPG
      PC031876.JPG
      Розмір файлу:
      159,8 КБ
      Переглядів:
      29
    • бетон 001.jpg
      бетон 001.jpg
      Розмір файлу:
      154 КБ
      Переглядів:
      29
  4. Витэк

    Витэк Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.084
    Симпатії:
    1.863
    Адреса:
    Золотоноша
    Ціна за ППС в основному складається із ціни за сировину. При рівних об'ємах використаної сировини стяжка ППС + стяжка буде тепліша більш міцна ніж змішана з кульками ППС. Єдина різниця аматорам може буде трішки легше робити останній варіант.
     
    barnych подобається це.
  5. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    намагався прочитати і зрозуміти. Не осилив:(
    --- добавлено: 28 гру 2016 у 19:02 ---
    В чому проблема? Я "загорівся" зробити стяжку з кульками ППС, тому що сам процес меньш трудомісткий і підлога вийшла (за враженням мого знайомого) "тепла на дотик", тобто вирішувалось завдання утеплення. Якщо є якісь заперечення щодо ППСбетону ( в моєму випадку товщиною 60 мм), то мені потрібно робити за схемою, яку пропонуєте Ви, але вкластися в загальну товщину шару 60 (максимум 70) мм. У мене є певний досвід вирівнювання поверхонь. Тому готовий вибрати варіант не найлегший, а найоптимальніший.
     
    Останнє редагування модератором: 5 січ 2017
  6. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    648
    Адреса:
    городок львівської обл.
    відповідальні виконавці роблять бетонна стяжка 6-8см.укладка ппс10см. укладка листової підлоги регідуром2.5см.листамиз розбігом по швах.
     
  7. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Будемо вважати мене безвідповідальним забудовником:facepalm:
    Події розвивались так. Спочатку я планував зробити стяжку 6 см традиційним способом-бетон із піску, цементу і щебня. В батьківській хаті такий простояв уже 8 років під ламінатом, лінолеумом і плиткою. Товщина 6 см на грунт з попередньою трамбовкою і гідроізоляцією рубероїдом.
    В розмові із продавцем на будбазі згадав про свої наміри і він порадив мені використати ППС наповнювач. Такий пінобетон зробив в своїй хаті і дуже задоволений.
    Пошуки інфи тут і на ютубі призвели то того, що я засумнівався в правильності такого підходу. Але й заглиблюватись на 18-20 см, щоб зробити в кімнаті вертольотну площадку, не буду. "Процес пішов". Уже вирівняв і втрамбував грунт, проложив каналізаційну трубу для мийки і ППР труби для води. Висота підлоги обмежена 6-8 см. Тому рішення таке. Рубероїд, стяжка ППСбетоном 6 см, фінішна стяжка 10 мм сумішшю для вирівнювання підлоги з армуванням сіткою (ще не вирішив якою). Потім тепла підлога (мати) під керамічну плитку.:(
    Другу половинку кімнати, де буде лінолеум буду заливати ППС на екструдований пінопласт 20 мм. Кажуть, що не можна використовувати пінобетон під таке покриття. Зараз буду прокладати електроживлення для плити, робочої зони кухні. Завтра, післязавтра заливатиму, якщо ніхто не "схаменить" мене.:vremya:
    До речі, а що таке "регідур"?
     
  8. Shejk

    Shejk Підмайстер

    Повідомлення:
    92
    Симпатії:
    2
    яку пропорцію плануєте використовувати при виготовлені ппб стяжки?
     
  9. Витэк

    Витэк Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.084
    Симпатії:
    1.863
    Адреса:
    Золотоноша
    Ви порівняйте теплопровідність стяжки з кульками і самого ППС. До того ж, тепла підлога навіть через 10мм чогось твердішого, не буде мати надійної опори. Та й по правилам не можна більш тверду стяжку робити по біль слабкій, є досить велика ймовірність, що її відірве.

    Нагрівальний кабель кращий ніж мат. Більша потужність, не такий великий тепловий удар на плитку. Хоча я зовсім проти всіх кабелів, я за водяні теплі підлоги.
     
  10. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    1 цемент, 1 пісок, 4-5 ППс, пластифікатор
    --- добавлено: 3 січ 2017 у 14:44 ---
    Очевидно, я помилився, що стяжка вирівнюючою сумішшю по ППСбетону, це хорошо. Тоді можна і без неї. На 10 мм збільшимо товщину ППСстяжки, зашпаклюю клеєм СМ і потім вже теплі мати. Від кабеля на користь матів відмовився тому (він, до речі, дешевший відчутно), що потрібно було робити мін. 20 мм екструдованого ППС (рекомендують ще й на чорнову стяжку), потім вмонтувати кабель в ПЦстяжку товщиною мімімум 40мм над кабелем. До сих пір не знаю як це можна зробити за раз. Я б робив стяжку-кабель-знову стяжку. Геморой. Водяна підлога-це витрати газу. Я ж хочу "рознести" опалення. Є класна грубка. Будемо обмуровувати хату газобетоном+заміна вікон на пластикові. Тепла підлога в кухні-вітальні - це додатковий обігрів. Тепла підлога буде у ванній кімнаті. В спальні - електрокамін. Таким чином газовий котел працюватимиме "по-мінімуму" та й ставитиму його, а не ТП, тільки тому, щоб можна було б залишити будинок на день-два при потребі.
    В спальні і гостевій кімнаті я зроблю вже стяжку по-людські, а тут почав не обміркувавши все, тому виходимо з того, що є : висота підлоги не більше 80 мм з плиткою і обігрівом. dntknw
    Тільки що "вичитав". ППСбетона стяжка може бути мінімум 50 мм (очевидно, поверх панелей), зверху можна робити ПЦ стяжку не меньше 20 мм і вони обидві стають монолітним єдиним цілим. На фотці бачив, що між ним ( двома стяжками) лежить кладочка сітка. Щось "вимальовується":stena:
     
    Останнє редагування модератором: 11 січ 2017

Поділитися цією сторінкою