Своїми руками Дом из легкого самана своими руками

Тема у розділі 'Наша стройка', створена користувачем nexset, 10 сер 2010.

  1. Богдан30

    Богдан30 Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    На рахунок мишей згідний. А от внутрішні стіни особисто буду робити з цегли, хоча можна робити так як Ви кажете (просто цегла частково в мене є причому австрійска і буде як елемент декору) , але не тільки внутрішні стіни з цегли, надають переваги кам'яного будинку , тому що в будинок з легкого саману швидко прогрівається, але і швидко вистигає бо стіни із "соломи чи легкого саману " не акумулюють тепла в достатній кількості, цього можна добитися акумулюванням тепла стінами із цегли . Ще внутрішні стіни із цегли нададуть каркасу додаткової жорсткості. Десь так!
    --- добавлено: 20 чер 2016 у 16:35 ---
    І ще на рахунок умов для мишей проблема в тому, що не завжди є великі площі ділянки і не завжди є змога контролювати умови для мишей ,чи ще краще щурів у доброго "чистоплотного сусіда" . В мене так було у батьківскій хаті з допоміжним приміщенням "амбаром" !. Сосідскі гості жили собі в своєму бардаці , а коли сусід продав свою "господарку". їсти полчищам щурів(пацюків) не стало що, от вони і ламанулись по всім сусідськи амбарам , ось тоді стало весело. В нас в амбарі фундамент основа бут і пісок прокопавши в ньому ходи з під бетоної стяжки вони вигребли пісок і поробили ходи. Результат ми побороли цю заразу ,але довелося заливати нові стяжки в амбарі :mltk:
     
    Останнє редагування модератором: 28 чер 2016
  2. Богдан30

    Богдан30 Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    Коли ішла "війна з щурами" до речі такий війсковий досвід отримали всі сусіди, які жили біля тієї "ГОСПОДАРКИ", два щурі забігли в азбестову трубу яка лежала за амбаром і з одного боку була закрита фундаментом огорожі а з другого ми їх упішно теж закрили , через деякий час коли брали трубу в трубі був один шкелет другий був повністю зїджений:banka:
     
  3. haiku_kiev

    haiku_kiev Прораб

    Повідомлення:
    1.414
    Симпатії:
    212
    Адреса:
    Киев
    от навіщо переказувати байки продавців цегли? робіть правильно будинок, більша частина вікон на південному фасаді, з захистом від літнього сонця (а зимове, щоб заходило і гріло внутрішню стіну) так звана сонячна архітектура

    і актуальна вона не тільки в Іспаніях, Франціях
    навіть в наших широтах суттєво зменшує витрати на опалення, якщо стіни, стеля, підлога утеплені більше нормативів, в 2-3 рази

    цегла з внутрішнього боку саману? так це ускладнення, збільшення витрат на фундамент

    вся принада легкого самана, це в порівнянні з газобетоном, в два рази тепліше
    і значно дешевше, фундамент теж простіше (дешевше) на середній будинок йде 300-400 тюків вартість 2-3кубів ГБ

    традиційні - цегла+утеплення, значно масштабніший фундамент, значно дорожче
    якщо є, то ото слухайте байки
    потім витрачайте тисячі гривень за газ
     
  4. Сергей07

    Сергей07 Стажер

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    1
    Уважаемый nexset, если не трудно покажите схематически (сойдёт рисунок от руки) состав полов, как крепятся к стенам, есть ли просвет между полом и грунтом? (хотя по видимому у вас засыпано отходами или типа того). и так же расскажите про перекрытие 2 этажа. Почему спрашиваю об перекрытиях и полах. В интернете очень много и видео и схем строительства из лёгкого самана, но вот как перекрытия крепятся к обвязкам (если вообще крепятся) нет ни где. Очень интересно было бы посмотреть на схему с продуваемым подполом.
     
  5. Сергій Полтава

    Сергій Полтава Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    розкажіть як себе веде будинок, покажіть який він зсередини та зовні, як в ньому дихається, економність опалення, ну все, все. Дякую
     
  6. Сергій Полтава

    Сергій Полтава Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    вибачте автор, я живу в Шкурупіях, майже поряд, чи можна приїхати до вас в гості і подивитись на будинок, та більш детально все у Вас розпитати, дякую
     
  7. captain Grey

    captain Grey Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.733
    Симпатії:
    3.821
    Адреса:
    Суми, Україна
    Сергію, це будинок його брата. У ТС будинок з іншого буд.матеріалу.
     
  8. OlegKor

    OlegKor Стажер

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Київ
    На самом деле нижняя перевязка достаточно 50х150, остальное оправдано. Кроме того, я бы не использовал засыпной пол, лучше от жтого не будет (по-моему)...
     
    Останнє редагування модератором: 23 вер 2017
  9. OlegKor

    OlegKor Стажер

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Київ
    Сергей. Мой дом в Киеве из лёгкого самана. Размер дома 16,4 х 14,2 м. в один этаж. Я в нем живу шесть лет. У моих соседей обычные дома есть с чем сравнивать. Я отапливаю свой дом дровами. В общем, натопить достаточно просто, кроме того такой дом хорошо держит тепло. Естественно, надо для этого полностью закончить его, имею ввиду не просто построить стены из лёгкого самана, а и закрыть саман специальной штукатуркой. Потому-что легкий саман воздухо-проницаем, как к примеру минеральная вата. Его надо оштукатуривать обязательно.
    Живется в таком доме очень комфортно, летом прохладно, зимой тепло. Прохлада летом в жаркие дни держится гдето до 18-19.00 вечера, после конечно жара проникает куда угодно, но за ночь дом достаточно быстро остывает и на следующий день, всё снова очень комфортно. Удивительно, но зимой всё работает в точности наоборот. В солнечный день, я даже не разжигаю печь.
     
    Останнє редагування модератором: 23 вер 2017
    captain Grey подобається це.
  10. OlegKor

    OlegKor Стажер

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Київ
    Це усе вигадки ні чим не підтверджені, так кажучи "роздуми про це" ...
    В мене будинок з легкого саману. Дерев'яний каркас заповнений легким саманом. Відразу прокоментую ваші сумніви:
    1. Ні якого нашестя мишей за шість років життя в будинку не було. Правда є на господарстві кіт. Що правда, цей кіт крім того що ловить мишей, віг ще й приносить їх додому, грається, відпускає, потім знову їх виловлює, але ще раз Вам запевню, ні якого нашестя мишей не буде. Не треба вигадувати.
    2. Не треба ні яких прошарків цегли. Легкого самана достатньо. В моему будинку 35 см. товща стін. Цього достатньо для комфортного життя. Авжеш Ви можете зробити стіни і товщими, але зверніть увагу на те, що стіни заповнені легким саманом, можуть не висохнути, а це вже ризик плесніви та гнилі.
    3. Будинок дуже легко натопити і він надто ефективно утримує тепло. Авжеш, якщо не вигадувати непотрібного і не викривляти, саму технологію.будівництва.
    4. Тут багато авторів плутають технологію будівництва із легкого саману, з технологією будівництва із соломи - це різні технології. Легкий саман, це солома обмочена у глині. А будівництво із соломи, це заповнення каркасу солом'яними тюками, в яких ані краплини глини немає.
     
    captain Grey подобається це.

Поділитися цією сторінкою