Деревянная или метал обшитый деревом

Тема у розділі 'Лестницы', створена користувачем Слим, 19 лют 2015.

  1. земляк

    земляк Інженер

    Повідомлення:
    802
    Симпатії:
    867
    Адреса:
    трускавець
    Косоури можна вирізати звиклою ножівкою або лучком,але для цього треба мати добру пилу і рівні руки.:)Тому варто купити ручну циркулярку(не конче дуже дорогу.)Дорізати можна ножівкою або лобзиком.Лобзиком звичайно легше.Дрель,краще електрична.Бажано пару струбцин ,щоб притиснути направляючу планку для циркулярки.Може знадобитись стамеска для підчистки кутів.Ніби й все.

    Щити для косоурів.Якщо маєте можливість купити дошки тоді це значно краще.Але тут є нюанс.Якщо купите дошку обрізну і гебльовану тоді все О.К.Якщо необрізна і негебльована-треба десь домовлятись про обрізку і бажано рейсмусування.З тої точки зору щит безпроблемніший.(особисто я щитам не вірю)

    Ширина приблизно 280мм,довжина залежить від Ваших розмірів.Прорахувати сходи можна в інтернеті в онлайн-калькуляторі.Їх в неті навалом.До речі Woxhol пропоував свою допомогу в розрахунку сходів в Старконі.Та й самі Ви можете це порахувати за 10-15 хвилин.Арифметика за 2 клас:-D.Якщо буде бажання рахувати самому то треба Ваші розміри,вірніше розміри місця виділеного під сходи:-D,висота від підлоги 1 поверху до підлоги другого поверху.
    Якщо вирішите робити самі,тоді можна й покроково радити що і як,що і за чим робити.
     
  2. Слим

    Слим Підмайстер

    Повідомлення:
    94
    Симпатії:
    9
    Адреса:
    Житомир
    Дякую. Інструмент майже весь є. Це радує. Незрозумілі ось ці слова , що вони значать??
    Дайте переклад будь ласка.

    - це золзуміло що довжина залежить відмоїх розмирів, а висота. Ширина*Висота???*Довжина або ширина*глубина*довжина. З якого дерева краще робити косоури Сосна,Ясен, Вільха, Дуб..... Чи косоури повинні бути з того ж матеріалу що і сходи? І наскільки деоево повинно бути сухим 8%-11%
     
  3. земляк

    земляк Інженер

    Повідомлення:
    802
    Симпатії:
    867
    Адреса:
    трускавець
    гебльована-фугована(строгана)
    рейсмусована-відфугована з двох сторін і на заданий розмір(товщину).Рейсмус-фуговочний станок,після якого дошка має однакову товщину.

    В принципі з перелічених з будь якого.Вільха правда ніби й не використовується,але це цілком не значить що вона не буде стояти.Просто термін експлуатації буде меншим(щодо сходинок).Правда як на мене для вільхи можна знайти краще застосування.

    Звичайно що ні.Це вже залежить від Вашого бачення...і кишені.Досить часто зустрічав сходи де косоури з ялини-сходинки з дуба. Часто в наших краях балясини й стовпи робили з граба.Та й повністю виготовлені сходи з хвої теж стоять не один десяток років.Все залежить від експлуатації.
    До 14-15% (атмосферна сушка)можете робити сміливо.(такі як на Вашій фотографії-прозорі,без підсходинок.)

    Косоур має три розміри:довжина-згідно Ваших розрахунків(кількості сходинок на ньому),ширина-280:300мм,товщина -50-80мм.(залежить від довжини,але практично робиться з 50-60)
     
  4. Слим

    Слим Підмайстер

    Повідомлення:
    94
    Симпатії:
    9
    Адреса:
    Житомир
    Дякую за розяснення.
     
    Останнє редагування модератором: 11 тра 2016
  5. земляк

    земляк Інженер

    Повідомлення:
    802
    Симпатії:
    867
    Адреса:
    трускавець
    Та нема за що:)Будуть питання запитуйте, що зможу розкажу.
     

Поділитися цією сторінкою