Советы для "зеленого" токаря

Тема у розділі 'Своими руками - общие вопросы', створена користувачем roker, 24 лип 2015.

  1. nazno

    nazno Бригадир

    Повідомлення:
    162
    Симпатії:
    126
    Вітаю майстрів.
    Моя перша робота повязана з автомобілем. Хрестовини кардана попереднім власником були зварені умовно рівно, а після заміни хрестовин виявилось одне посадовне місце розбите, і при встановленні кардана сильно бив кардан.
    Кардан пішов під заміну. Але такого по розміру не знайшов. Знайшов на 1,5-2 см коротший ніж треба. От його вирішив поставити. Щоб не мучити кардан (роботою на крайніх положеннях на шліцах) вирішив виточити проставки з алюмінію. Вийшли дві проставки по 11 мм товщиною з пояском і заглибленням під фланці кардана і фланець на мості. Немаю сверлильного, щовелось вручну верлити отвори під кріплення. але висверлив рівно :) аж самому дивно як так :)
    Ще довелось прикупити ще так це нові болти і гайки.
    wp_20151017_006_800.jpg
    1585782162562bcd0684b1e.jpg

    При виконанні цієї роботи задумався над марнотратсвом. Багато матеріалу пішло коли відрізав деталь. Спочатку пробував на токарнику поставити 600 оборотів і приставити пилу по металу. Процес йшов нереально повільно.. в дейкий момент мені здалось що взагалі не здійснювалось пропилу.. дорізав різцем, але при діаметрі 100 мм самої деталі матеріалу пішло на ширину різця десь 15 мм :(
     
    Maksim II, Slava_ua та Andrii_M подобається це.
  2. А.М.

    А.М. Прораб

    Повідомлення:
    541
    Симпатії:
    261
    Адреса:
    Крым
    Пилу на токарном станке? Это не нужно. На расход материала влияет ширина отрезного резца. На ТВ320 использовать резец шире 3 мм я бы не советовал, у станка малая жесткость. Не нужно стесняться с радиальной подачей. Лучше на первых порах подавать рукой. Отверстие тоже нужно обрабатывать первой операцией сразу
     
    Maksim II та nazno подобається це.
  3. А.М.

    А.М. Прораб

    Повідомлення:
    541
    Симпатії:
    261
    Адреса:
    Крым
    Пилу на токарном станке? Это не нужно. Многолезвийный инструмент так не работает. На расход материала влияет ширина отрезного резца. На ТВ320 использовать резец шире 3 мм я бы не советовал, у станка малая жесткость, можно 2,5 мм. Не нужно стесняться с радиальной подачей. Лучше на первых порах подавать рукой, достаточно энергично, чтобы убрать дрожание. Отверстие тоже нужно обрабатывать первой операцией сразу на два фланца. Тогда глубина отрезания будет меньше. С припуском на растачивание или рассверливание. На отрезание должно было уйти 5-6 мм.
     
    Останнє редагування: 16 лют 2016
    nazno подобається це.
  4. nazno

    nazno Бригадир

    Повідомлення:
    162
    Симпатії:
    126
    @А.М., ширина різця в мене 2,5 мм є і 3 мм, але сама ріжуча частина різця (та що 2,5мм.) коротка, і щоб "заїхати" різцем до центру на 20 мм +- (деталь 100 мм, отвір 60 мм- 40 мм різниця на діаметрі, і 20 мм різниця на радіусі) треба зробити різ шириною 10мм (на ширину різця плюс запас якийсь хоча б 1 мм.) зараз різці з державкою 10х15мм. Помилка моя була, мабуть у тому, що я отвір розточив на глибину 11 мм, як і положено було, але відрізав за межами тих 11 мм. :facepalm: А різати прийшлось глибше, так як отвір був зроблений дещо меншого діаметру.:-[
     
  5. А.М.

    А.М. Прораб

    Повідомлення:
    541
    Симпатії:
    261
    Адреса:
    Крым
    Резцы надо копить. Если у Вас есть автоген, Вы можете сами паять пластины на державку. Нужен припой (марку не знаю, думаю, бронза) и флюс - бура. Заводские пластины надо прошлифовать со сторон пайки до блеска. И медленное охлаждение после пайки. Отрезной резец, как впрочем и любой, должен иметь минимально необходимую длину.:)
     
    Maksim II та nazno подобається це.
  6. nazno

    nazno Бригадир

    Повідомлення:
    162
    Симпатії:
    126
    Планую собі зробити відрізні з циркулярної пили з твердовсплавними пластинками, приваривши відрізки зубів пили до квадрата довжиною 100 мм . Для кольорових металів, думаю підійде.
    Автогена нема.
    Я ще станок не укомплектував до кінця.. Брак задньої бабки і щось з електрикою треба робити, бо трьох фаз нема.:facepalm:
     
  7. А.М.

    А.М. Прораб

    Повідомлення:
    541
    Симпатії:
    261
    Адреса:
    Крым
    Для 3-хфазного питания надо просто написать в РЭС заявку на ТУ. А затем выполнить эти ТУ. Это совсем не космические деньги. У меня дома 3 фазы, делал лет 10 назад. У Вас по столбам идет 3 фазы.
    Встречаются в продаже пильные полотна по металлу для ножевочных станков. Там подходящая быстрорежущая сталь, уже закаленная. Я думаю, из них можно меньшими усилиями наделать отрезных резцов. Просто у них меньше стойкость и скорость резания. Насколько я помню, в ветке выше был кем-то представлен такой сборной резец.
     
    nazno подобається це.
  8. nazno

    nazno Бригадир

    Повідомлення:
    162
    Симпатії:
    126
    Якби станок був у мене вдома то так. А вести три фази в орендований гараж- дарма витратити гроші. В нашому кооперативі трьох фаз нема.
     
  9. pilat

    pilat Прораб

    Повідомлення:
    356
    Симпатії:
    265
    http://www.chipmaker.ru/index.php?a...одключение+двигателя+&search_app=forums&st=25
    Вот может пригодиться.
    В поиске наберите - подключение двигателя. :Hi:
     
    Останнє редагування: 14 тра 2016
  10. NikIN

    NikIN Бригадир

    Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170

    Ще один метод подовження карданів. Це розрізаєте перпендикулярно рівно кардан посередині. Зіаміряєте внутрішній діаметр КВ, берете повнотілу "болванку" діаметром не менше зовнішнього діаметра кардана. З обох боків робите в заготовці заходи чітко такого діаметру, як кардан всередині по довжині не менше радіуса (чим довше заходить всередину кардану, тим чіткіша осність). Залишаєте без обробки стільки довжини на скільки потрібно подовжити КВ. Щільно вставляєте обидві половині кардану в заготовку (в заходи), вони допоможуть в центровці кардана. Робите декілька прихватів зваркою, якщо потрібно то десь можна "бухтонуть", ще прихвачуєте по декілька місць, перевіряєте на можливе биття (як правило вже його не має). Обварюєте обидва шви так щоб не повело. Перевіряєте на балансування. Все. Маючи токарник і зварювальник,- це займає максимум годину роботи.
     
    Maksim II та nazno подобається це.

Поділитися цією сторінкою