Своїми руками Саморобний твердопаливний котел нижнього горіння на природній тязі

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем peps08, 26 лис 2013.

  1. NikIN

    NikIN Бригадир

    Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Так все вірно. Піролізник повітряний ставите на вулиці під стріхою (щоб комфортно було підкидати/чистити при дощу), а вдуває нагріте повітря в теплицю. Це повітря не контактує з камерами газифікації чи допалу. Можна навідь поставити трохи на відстані і товстою гофрою підЄднати до стінки теплиці. В фермера, про якого я казав, в нього в великій теплиці (точніше знаружі з обох боків) стоіть по такому котлу потужністЮ мабудь за 150-200квт кожний. Запаха паленного чи диму в теплиці зовсім не має. Я в нього до новорічного столу їздив купити огірків та помідорів, і салату, заходив в ту теплицю. Біля дефлекторів злегка відчувається запах металу, як на кузні подалі від горну.
    Я зовсім не хочу Вас відговорювати від котла шановного автора теми (тим більше в його темі), але в повітрянному варіанті піролізника в Вашому випадку більше сенсу і інсталяція набагато дешевше вийде. Можна і конструкцію котла PEPS08 "тюнінговати" під повітряний обдув. Але в такому випадку внутрішню поверхню котла треба варити з жаропрочної сталі, зате можна тонкішу сталь брати, хватить і 3-4мм. А знаружі хоч оцинковкою. Автоматику треба робити чи купляти таку, щоб двома вентиляторами керувала.
     
    Erni та peps08 подобається це.
  2. peps08

    peps08 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.661
    Адреса:
    м. Лохвиця Полтавська обл.
    Я Вам раджу не майструвати 40 кВт. Пояснюю чому. Спочатку позитив. Котел потужний, температуру води підніме прямо на очах, допалювання димогазів непогане. Негатив. Допалювання димогазів не стабільне в порівнянні з моєю лінійкою котлів 10,20,32 кВт. Витрати дров в половину більше ніж у моїх котлах з одним газовим вікном, як Ви звернули увагу в 40-ці 2 газових вікна. Полі колосники підкипають на відміну ніж у вищезгаданих де вони відсутні. ТОМУ Я РАДЖУ!!! Для теплиці майструйте мій 31 кВт котел, простіший у виготовленні, ефективніший,економніший, довше працює на одній закладці. Всеїдний на відміну від 40-ки, в ній також горять і тирса, зерновідходи, вугілля, але не так якісно як у вищезгаданій лінійці. Хоч вирішувати звичайно Вам.
    І погоджуюсь з NikIN навіщо в теплиці зайвий геморой на облаштування водяного опалення. Будуйте біля неї котельну і котлом грійте повітря.
     
    Дональд78, Ches, NikIN та ще 1-му подобається це.
  3. Genchik.69

    Genchik.69 Новачок

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    0
    Анатолій Іванович, а якщо взяти за основу ваш 32 кВт і спробувати збільшити потужність, то в яку сторону краще?Просто є рекомендації агрономів про 25 кВт на сотку в зимовий час.Значить мені потрібно-50квт, або 2 котли по 32Квт, але для мене це ще один димохід, а для сусідів " лишна радість". Креслення 32кВт я здається знайшов у відповідній темі, якщо можна вишліть на 40кВт.Дякую
     
  4. Олександер_1

    Олександер_1 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.208
    Симпатії:
    3.210
    Адреса:
    Між поділлям і поліссям
    @peps08, а Ви не пробували у своїй 40 ці перекрити один із каналів?
     
  5. Cadenn

    Cadenn Стажер

    Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    6
    Адреса:
    Україна
    Доброї ночі. Спробую дати відповіді на ваші запитання. У мене теплиця (розсадне відділення 100 м.кв., висота від столів до плівки 3.20 м. Котел зварений за кресленнями Анатолія Івановича 45 квт., опалюю вже другий сезон. Коли на дворі до -5, то котел опалює тепличку і будинок 100 м.кв, а при нижчих температурах тільки теплицю. Система опалення батареї стальні і регістри, при -20 на вулиці в теплиці +13. Паливо - дрова сухі і не дуже. В непридушеному стані при температурі до -10 приблизно 4-5 годин на закладку, при -20 - 3 години при температурі подачі 70. Висота димоходу дуже важлива, найкраще з моїх випробувань - 6 метрів, а ось щодо діаметру 150 не впевнений, можливо буде працювати тільки потрібно вище. Є задумка під столи кинути капронові шланги (діаметр 20) з кроком 20 см (аля тепла підлога), у товариша зробили так - капітально гріє. Для тих хто скептично поставиться до такої системи опалення наперед дам відповідь - у мене ще опалюються 4 великі теплиці кожна площею 5000кв.м. з початку березня по початок травня, так там така система опалення. Тільки котел для них 200квт працює на вугіллі.
     
    peps08, Genchik.69 та NikIN подобається це.
  6. peps08

    peps08 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.661
    Адреса:
    м. Лохвиця Полтавська обл.
    Пробував, запихав базальтовою ватою. Горить краще. Ну це ж не вихід.
    --- добавлено: 19 січ 2016 у 09:51 ---
    Адресу вкажіть вишлю.
     
    Останнє редагування модератором: 27 січ 2016
    Олександер_1 та Дмитрий ДАР подобається це.
  7. Олександер_1

    Олександер_1 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.208
    Симпатії:
    3.210
    Адреса:
    Між поділлям і поліссям
    Я базальтовою ватою зменшував площу газвікна, думав що тільки мені таке прийшло в голову, соромно було писати але результ дає хороший.
     
  8. gucul

    gucul Прораб

    Повідомлення:
    348
    Симпатії:
    451
    Адреса:
    UA Івано_Франківська обл. Гори-Карпати
    @peps08, Анатолій,Ви вже робили порівняльну х-ку роботи котла без ТА і з ним?можливо я пропустив,нагадайте який розхід дров до і після встановлення ТА?
     
  9. Genchik.69

    Genchik.69 Новачок

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    0
  10. Erni

    Erni Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.856
    Адреса:
    Житомир
    зараз на вулиці -5С, вітруган не вщухає і морозець тримає -10-5С третю добу. Стартую котла о 8-30 при температурі на котловому термометрі +15С, доки почистити, завантажити дрова- вже +10С. СО 320л без ТА, за пів години вмикаю циркнасос, ще пів години і на термометрі 60-70С, при цьому витрати палива складають 4,5 кг/година. вдень, після прогріву будинку, витрати палива зменшуються до 3-3,5 кг/год. остання закладка 20-00 ... 21-00 11-12 кг дров,23-24 - знімання ланцюга з піддувайла.
    котел аналогічної конструкції, писав кілька днів раніше в темі 32квт, з ТА опалює 600м2 , цілодобово горить і витрачає 180кг дров на добу, виходить 30 кг на 100м2, а у мене з щоденними пусками витрати в середньому від ситуації - 25-50 кг, тобто можна підтвердити висновок- ТА економить до 30% палива, яке я витрачаю на розігрів при холодному старті і при цьому батареї, охолоджуючись, охолоджують і приміщення також, підживлюючи котел, коли той не працює. то ж рекомендую підключати ТА, незалежно від того, яка СО.
     
    NikIN, Ches та Genchik.69 подобається це.

Поділитися цією сторінкою