Своїми руками Вентиляція в хаті

Тема у розділі 'Вентиляция и кондиционирование', створена користувачем LVV, 28 лют 2015.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 24 тра 2015.
  1. Так

    100,0%
  2. Ні

    0 голосів
    0,0%
  1. nik22

    nik22 Підмайстер

    Повідомлення:
    82
    Симпатії:
    20
    Адреса:
    UA
    ,- якщо бачили не тільки ролик , а й дописи до нього, то воно вже працює.І директор тієї школи це підтвердить. Тим більше автори провели не лише досліди , а й показали єфективність і дешевизну, в порівнянні із стандартними вентсистемами , + ще й пожежобезпечність .
    "КВЗ з керуванням знаєте скіки стоіт??..",- і скільки..?


    "
     
  2. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Ну я думаю тищі 3 євро старт, і єврів по 400 за кожен наступний, хоч сотні. В нормі треба два на приміщення. Для німців, думаю не дорого.
    Вони обов'язкові, бо коли в якомусь з приміщень пожежа, шоб не потруїло продуктами неповного згоряння людей в інших приміщеннях, до моменту кінця евакуації. Питання життя і смерті, короче.
    Брати приплив, і викидати в вікно не можна, по нормах енергозбереження. Тому в сучасних будовах дюрок в стінах не уникнути.
    Втім, санітарна техніка - серйозний бізнес, якому багато років, і це не перша епідемія. Тому просте виконання всіх норм і правил - необхідне і достатнє. Ніяких додаткових протиепідемологічних заходів не потребує.
    І насправді приміщення, де, наприклад повітряне опалення унеможливлює недотримання норм, де не вийде просто вимкнути вентиляцію, щоб секономити на електриці, фільтрах, ремонті з обслуговуванням..,- достатньо безпечні.
    В нормі, рух і обробка повітря організовані так, щоб зараза, алергени, бруд, і прочі продукти життєдіяльності не заважали людям в середині.
    Смішна тобто та конструкція. І енергозатратна.
    А люди, у котрих ініціативність конкурує з розумом, за місце в голові, і сверблять руки, розподілені людською популяцією рівномірно. Німці тут нічим від решти не отлічаються.
     
  3. nik22

    nik22 Підмайстер

    Повідомлення:
    82
    Симпатії:
    20
    Адреса:
    UA
    ,- дивні висновки , при тому, що автори надали як конструкцію, так і перелік матеріалів , витрати ( по своїх цінах ). Пожежна нагрузка на одне шкільне місце ( тої вентиляції ) не більше дес. кг у порівнянні з партою, стільцями .. ( до 200 кг ) Тим більше провели виміри і досліди по енергоємкості , з чого і підбирали вентилятори низької потужності та "тихохідні" на відміну від професійних систем з великою подачею повітря. "Виконання всіх норм і правил - необхідне і достатнє",- хто бачив як "працює " вентиляція у школі і чому рекомендації освіти "провітрювати класи щоперерви " ? Попробуйте напровітрювати взимку .. (!!!)
     
    barnych подобається це.
  4. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    648
    Адреса:
    городок львівської обл.
    safe_image.png трошки не до теми але як приклад ще однієї надвичайно* дорогої *системи приточної.
    складається з ящика.поролонового фільтра.полікарбонатового вікна.кремнієвої панелі 10вт.вентилятора з компа на 12в. і дірки в стіні.
    працює автономно від сонячного світла.ті десятки тисяч євро хай вам нарахують на форумі профі від вентиляції.так що дайтеся на спокій пане.
     
    nik22 подобається це.
  5. nik22

    nik22 Підмайстер

    Повідомлення:
    82
    Симпатії:
    20
    Адреса:
    UA
    ... Якщо відкинути "сонячну панель" - , як найдорожчу деталь і ввімкнути решту у звичайну розетку 220в ( 365\12\24 ) то вийде теж непогано :)
     
    barnych подобається це.
  6. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    648
    Адреса:
    городок львівської обл.
    Сонячна панель 10W на розетці коштує 10 &.
    В чому питання?.якраз панель і не найдорожчий елемент.
    Передня стінка з полікарбонату товщиною 1см.коштуватиме дорожче.
     
  7. nik22

    nik22 Підмайстер

    Повідомлення:
    82
    Симпатії:
    20
    Адреса:
    UA
    ..технічно питань майже немає, хіба що вночі ця штука робити не буде. Щодо панелей на 10 Wt - варто оцінити якість , як і використання поролону в конструкції Яка вартість полікарбонату там ( в __ .cz ) .. ?
     
  8. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    648
    Адреса:
    городок львівської обл.
    загугліть.то знає ціни у всьому світі.
    а примусова вентиляція і періодичної дії є добра.воно ще й підсушує повітря в приміщеннях.
    в чехах то ставлять на хатах у нас то називають дача.людей нема а вентиляція працює.приїдуть відкриють двері, повітря свіже і ніякої ніде плісняви.
    курс коруни минулий тижденнь був 1 долар= 22,85+-0,20корун.
    і ше одне зауваження, якщо зробити то у вигляді декору вікна і обдувати скло з середини то воно вам майже не потітиме на вікнах.
     
    Останнє редагування: 29 лис 2020
  9. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Добавлю в тему дещо про вікна. В мене в хаті багато типових радянських вікон з шириною коробки 150мм і повна заміна на металопластикові дуже витратна, тому я їх просто доробив.

    За зразок брав фінські вікна Tiivi optimi з шириною коробки 130мм, в яких опір теплопередачі рівний приблизно 1,0 м2С/Вт. Ось такі:
    Фінське вікно.JPG
    Для досягнення приблизно такого результату зробив таке:
    1. Між стіною і коробками все добре загерметизував поліуретановою піною.
    2. Всі скла з рам вийняв, пройшов силіконовим герметиком, вставив скло, знову пройшов силіконовим герметиком і тоді закріпив нові деревяні штапики.
    3. На всі рамини встановив самоклеючі ущільнювачі із спіненого поліетилену.
    4. Так як конвекція сильно зменшується, якщо повітряний зазор між склами менше 20мм, то на внутрішній рамині, зі сторони кімнати зробив фрезером паз, для ще одного скла. Скло б/у безкоштовно, так як всі міняють вікна на металопластикові. Скло також посаджено на церезитівський силікон.
    5. Щодо втрат від променевого теплообміну, то
    - мягке покриття дешеве(біля 200 гр/м2), але недовговічне, а тверде дороге(біля 800 грн/м2)
    - скло з покриттям бажано ставити подалі від теплої кімнати, щоб конвекція його не нагрівала, а в мене ще одне скло саме найближче до кімнати, а інші скла вже були встановлені і нічого не хотів міняти.
    - справжні алюмінієві жалюзі дорогі і їх теж бажано ставити подалі від теплого повітря кімнати
    Отож я купив найдешевші пластикові жалюзі по 110грн/1шт і обклеїв армованою алюмінієвою стрічкою. Жалюзі встановив всереднині між зовнішньою і внутрішньою раминами. При цьому треба було мати доступ для відкривання/закривання жалюзів, але відкривання/закривання рамин зволожує повітря між раминами і погіршує енергоефективність вікна, а тому я поставив малопотужні двигуни і подаючи на них живлення від літій-іонного акумулятора, зміг дистанційно відкривати/закривати жалюзі.
    Ось такий результат:
    Вікно_1.JPG
    Вікно_2.JPG
    Вікно_3.JPG
    Вікно_4.JPG
    Вітаю всіх з Новим Роком!
     
    Ant0ny2a, nik22 та Voyutichi подобається це.
  10. 988888

    988888 Інженер

    Повідомлення:
    818
    Симпатії:
    1.442
    Адреса:
    г.Борисполь, Киевская область
    :( У себе теж так зробив... В першу-ж зиму третина скла потріскалась :facepalm:. Із-за того силікону склу немає куди розширятись....
     

Поділитися цією сторінкою