Будинок своїми руками

Тема у розділі 'Наша стройка', створена користувачем Vyacheslav.Nevolya, 7 гру 2018.

  1. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.985
    Адреса:
    Черкассы
    Хату перевезти?
    Я думав то тільки америкоси таке роблять.
    У нас в селі 85км від Черкас, стоїть недобудова з білого силікатного кирпичу, здоровєнна недобудова(17×10 якщо не помиляюся) і шифером накрите. Ото б хтось купив і перевіз куди потрібно людині .

    Отправлено с моего SM-G950F через Tapatalk
     
  2. eco30

    eco30 Бригадир

    Повідомлення:
    284
    Симпатії:
    141
    Адреса:
    провінція Києва
    Знайомий теж перевіз, так там дійсно було що перевозити, весь брус в ідеальному стані. Так що, як ви бачите таку можливість та економічну вигоду, можна і перевезти.
     
    анрі13 подобається це.
  3. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.985
    Адреса:
    Черкассы
    Знаю мужичка, який з росії перевіз будинок, там з масивного бруса будинок - там розібрали - тут склали. Каже що дуже теплий будинок, дерево добре тримає тепло , товщина стін (переріз бруса 40-50см).

    Отправлено с моего SM-G950F через Tapatalk
     
  4. Vyacheslav.Nevolya

    Vyacheslav.Nevolya Інженер

    Повідомлення:
    201
    Симпатії:
    566
    Адреса:
    Вінницька область
    В будинку буду утеплювати підлогу, спочатку чорнова стяжка а потім пінопласт і фінішна стяжка з армування. Так я оце подумав, а що якщо повністю відмовитися від традиційного опалення? В процесі заливки підлоги прокласти труби і зробити теплу підлогу. Щоб на першому поверсі не було взагалі батарей, тільки тепла підлога. В кого які думки що можете порадити? Ще також думав над повітряним опаленням, в будинку буде присутня вентиляція то нехай собі ганяє тепле повітря.
     
  5. pas

    pas Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.438
    Симпатії:
    2.407
    Адреса:
    Polissya 50° 35' 16,08" N, 27° 35' 52,64" E
    В моїй хаті залишилася одна кімната з чавунною батареею. Колись вона була найтеплішою. Коли зробив по хаті підігрів підлоги ніхто в цій кімнаті не хоче бути,-вона стала найхолоднішою. Раніше було 25градусів і мерзли ноги. Зараз 22.5 і тепло.
    Пінопласт не кладіть під стяжку, а стиродур. То дурна економія. Під чорнову стяжку краще підсипати якогось шлаку т.щ.
    В останній час дивлюся багато америкосів, як вони строяться. Опалення в них здійснюється подачею в кімнати підігрітого повітря, а в влітку це повітря охолоджується. Як на мене то шикарно. Я б ще й таку систему забабахав + до своєї підлоги.
    Вдачі.
     
    АКА та Vyacheslav.Nevolya подобається це.
  6. анрі13

    анрі13 Інженер

    Повідомлення:
    600
    Симпатії:
    937
    Адреса:
    Рівне.
    Брат під Новий Рік переїхав у нову хату- опалення зробив саме таким чином. З дискусії мінуси чув лише у вигляді того, що нагріваючись від підлоги тепле повітря піднімається вгору, піднімаючи заодно і мікропил. Сумнівне твердження, але то для спеціалістів . Мені така система сподобалась, в хаті якось "неприродно" тЕпло. Заковика в тому, що тут треба трошки знань, аби зробити розводку так, щоб у кожному приміщенні кількість тепла поступало відповідно до потреб. Бо потім підлогу ніхто вже не довбатиме. Я так розумію, що "гребінки" треба правильно сформувати.
    Хата дерев"яна. Розібрати і перевезти.
    --- добавлено: 23 січ 2020 у 17:30 ---
    Щось у Вас все навпаки. Тепла підлога і батарея під вікном- де більше ноги мерзнутимуть?:-D Навпаки- брат змушений "притиснути" гілку в спальню- жаркувато.
     
    Останнє редагування модератором: 31 січ 2020
    Vyacheslav.Nevolya подобається це.
  7. pas

    pas Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.438
    Симпатії:
    2.407
    Адреса:
    Polissya 50° 35' 16,08" N, 27° 35' 52,64" E
    Це єдина кімната де немає підігріву підлоги, тільки батарея.
    [​IMG]
    Це мій щиток розподільчий, знаходиться посеред хати. Котел на кухні в антрисолях. Якби колектор був біля котла то туди підходило б десь 28 труб. То було б марнотрацтво і непотріб.
     
    АКА, Vyacheslav.Nevolya, анрі13 та 2 іншим подобається це.
  8. Vyacheslav.Nevolya

    Vyacheslav.Nevolya Інженер

    Повідомлення:
    201
    Симпатії:
    566
    Адреса:
    Вінницька область
    То я так написав, для мене то пінопласт, їх зараз багато видів понавидумували. Якщо точніше то планував на підлогу 20 мм екструдований пінополістирол використовувати.. Підсипати якось лячно, мишка може залізти і тоді весь ремонт коту під хвіст. Бетонна стяжка хоч і дорожче але надійно.
    --- добавлено: Jan 24, 2020 6:13 AM ---
    Гарно зроблено! У мене в котельні буде щиток, виходить так що всі кімнати з теплою підлогою близько до котельні окрім однієї. То у Вас термометри стоять 3шт?
     
    Останнє редагування модератором: 1 лют 2020
  9. pas

    pas Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.438
    Симпатії:
    2.407
    Адреса:
    Polissya 50° 35' 16,08" N, 27° 35' 52,64" E
    Я поклав 20мм. стиродур. Задача була зробити підлогу в одному рівні по всій хаті. Ніби нічого складного, але лазерний рівень вперто диктував своє... Товстіший стиродур не можна було покласти (звісно можна, торгувалися за кожний см. висоти приміщення, кухня не влазила під вікно, дитячі меблі і т. д.), бо стяжка була б приблизно 4 см. А хотів я класти трисантиметровий стиродур, він йде вже з четвертями.
    За мишей не думайте. Їх не буде там, якщо Ви самі не зробите їм нори. Підсипайте і трамбуйте, тільки не грунтом.
    Дякую. Але то далеко від ідеала.
    Так. Два на колекторі підлоги, вони в комплекті йшли, а третій, то стоїть на виході з теплообмінника каміна. В міжсезоння ми палимо "камін" і якусь частину відбирається в систему опалення, в результаті чого тепло не тільки біля каміна, а й дух іде по хаті.
    Їх можна й не ставити, але я не розумію, як можна запустити опалення і не мати уявлення, що робиться в системі.
    В теплої підлоги є недолік. Це не пил і не почки. Цю дурню видумали зависники. Недолік виникає якраз в міжсезоння, коли вже холодно, а включити опалення= зробити жаровню. Котла включив. Він поробив 2-3 хвилини. В хаті духота. Підлога ніби й не нагрілась. Тому ми топимо камін і ходимо в тапочках. А вже як температура на дворі опуститься до 10-5 градусів і не піднімається я включаю опалення. Виходячи з цього, на даний час я зрозумів, чому під меблями не прокладали труби. Але согодні в мене тут стоїть шафа, завтра письмовий стіл. А чи хватить площі контура, ящо -20 буде цілий місяць...
    Система опалення- це суто індивідуально. Дуже багто нюансів. Якщо не заглиблюватися - то складно, якщо "встромити носа" - той нічого складного там немає.
     
    Vyacheslav.Nevolya подобається це.
  10. captain Grey

    captain Grey Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.733
    Симпатії:
    3.821
    Адреса:
    Суми, Україна
    Все ж радив би придивитись до електро ТП. Там стільки варіантів! Якщо будинок добре ізольований(стіни, підлога і стеля також), може бути економніше та надійніше за ТП на рідині. Як резервне - опалення від Булер"яну. Так хочу зробити собі. У мене - будинок системи "Теплий дім" з ПП блоків та бетону, + зовнішнє утеплення 100 мм ПП.
     

Поділитися цією сторінкою