Проблеми із свердловиною (пульсівний потік)

Тема у розділі 'Скважины и колодцы', створена користувачем Пляшечник, 6 лис 2018.

  1. Пляшечник

    Пляшечник Підмайстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    22
    Адреса:
    Київ
    Я не особливо шукав виконавців - колега на роботі цих хлопців з Броварів порадив. Сказав, що все йому зробили нормально, "під ключ", навіть паспорта на свердловину дали. Мені вони теж пообіцяли зробити паспорта на свердловину й переслати Новою Поштою (ну не бувають вони в Києві). Але головне, що свердловина дає нормальну кількість води. Я тепер свої 25 дерев можу за годину полити, а раніше витрачав пів дня!
    Доречи, тут мені радили ще для попередньої свердловини спробувати використати глибинний насос, що приводиться в дію від поверхневого двигуна через гнучкий вал. Подивився я відіо з цим насососом, почитав коменти, поговорив з буровиками. Багато нарікань на те що ламається гнучкий вал і потім це дуже важко відремонтувати.
     
  2. Vladimir1966

    Vladimir1966 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.110
    Симпатії:
    710
    Адреса:
    с. Нові Петрівці
    іще була порада спробувати ежекторну приспособу.
    Виглядає так, що вона працюватиме без нарікань, адже глибинний насос встановлений на 15 метрах.
    Якщо іще всього не завалили на попередній свердловині, може спробуєте ?
    (чисто для спортивного інтересу звичайно)
     
  3. Пляшечник

    Пляшечник Підмайстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    22
    Адреса:
    Київ
    Нажаль вже завалив.
    Але спочатку розглядав використання ежектора (такого, як на фото, щоб він міг зайти у трубу 50 мм). Коштує така штука на базарі у Києві 1000 грн, і при цьому, як з'ясувалося, дає майже той самий результат. Тобто, з тих, скажімо, 3 кубів, які витягає насос, десь приблизно 2 куби повертаються назад в ежектор. І забирати воду треба буде не з 15-и метрів, а глибше. До того ж виникають зайві енерговитрати. Прокачуєш 3 куби, а маєш один, при цьому все одно насос споживає 1.1 кВт. Тому від ідеї відмовився.
    До речі, зараз потужність глибинного насоса всього 0.75 кВт.
     
  4. Пляшечник

    Пляшечник Підмайстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    22
    Адреса:
    Київ
    9-го березня вирішив перевірити, як там почувається глибинний насос у свердловині і получив потік смердючої сірководнем води... Багато не викачував - може із чверть куба максимум, але запах не зник.
    З Вересня минулого року аж до середини Листопада регулярно викачував із свердловини воду - приблизно по 3 куби кожні 2 тижні (поливав дерева). Ніякого стороннього запаху не чув - вода була прозора і навіть смачна. Потім з середини Листопада качати припинив, але витягати насоса не став - так він і провисів там 3 з половиною місяці.
    І ось що цікаво, у попередній 50 мм свердловині я такого не помічав, але й стояла вона без труби й шланга.
    Хтось стикався з подібним?
    З чим це може бути пов'язано?
    Я так розумію, що у свердловині розвелися сірководневі бактерії, які зазвичай розводяться у безкисневому середовищі. Але як вони туди потрапили? Через насос? Тросик насосу? Чи винна герметизація свердловини кришкою (хоча маленьке "дихальце" в ній є)?
     

Поділитися цією сторінкою