Ланцюгова бензопила Мотор Січ (270, 470)

Тема у розділі 'Аккумуляторный, пневмо, электро и бензоинструмент', створена користувачем Voyutichi, 25 тра 2011.

  1. reretdj

    reretdj Майстер

    Повідомлення:
    142
    Симпатії:
    74
    Адреса:
    Сумы
    Может на китайчатену продаван переходит http://tnp.motorsich.com/catalog/3-Benzopilyi-i-elektropilyi/ в их магазине 470 и 475 есть
     
  2. Sergey1966

    Sergey1966 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.138
    Симпатії:
    5.816
    Адреса:
    Одесса
    Они там торгуют штилями , хуксварнами , олеомаками , партнерами, алко в том магазине всякой твари по паре т.е. , что то не понятное , по этому и вопрос возник , а то что на сайте мотор сичи , не показатель информация из реальности не всегда совпадает с той , что на сайте .
     
  3. reretdj

    reretdj Майстер

    Повідомлення:
    142
    Симпатії:
    74
    Адреса:
    Сумы
    Там магазин ихний, может остатки продают не доверяя другим
     
  4. димедрол

    димедрол Підмайстер

    Повідомлення:
    49
    Симпатії:
    23
    Адреса:
    Україна, Galicia
    Восени став власником МС 475, на стільки сподобалась, що купив ще дві:-[ На цей раз БВ 270-і. Без всяких економічно обгрунтованих причин, просто захотів. Тепер в мене різних 5 пил))) Брав під відновлення, не дуже вбиті, в основному по дрібницях треба відновити. На одній запалювання старого зразка. Діагностика показала, що воно не зовсім коректно працює, може тому ресурс пили не сильно потрачений. Хочу замінити на звичейне. На МСовське, на мою думку, ціна неадекватна. Хочу поцікавитись, може хтось ставив від якоїсь іншої пили, наприклад китайця чи Партнера, може Хускварни, бо навіть у неї ціна нижча?
    [​IMG]
     
    Останнє редагування: 25 лют 2019
  5. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    @димедрол, питайте в Романа під ніком orex_ , він займається локальним ремонтом, сам з Рахова.

    а сам хочу спитати в користувачів МС: хто знає, що там недоробили їнженери МС, що вона, як заглохне, то треба довго смикати, щоб знову завести. А якщо заглушиш примусово - то заводиться з першого ривка?
    Підозрюю, що там щось із запасом бензину в карбюраторі повязано.. Хто розібрався, як це усунути?
     
    димедрол подобається це.
  6. димедрол

    димедрол Підмайстер

    Повідомлення:
    49
    Симпатії:
    23
    Адреса:
    Україна, Galicia
    Сьогодні зняв кришку, там де новіше запалювання, прикинув і поїхав купив катушку за 150 грн від Хускварни замість старого. Зняв модуль старого зразка, викрутив шпильки. Під старим модулем виявилось два отвори, які майже ідеально повторюють отвори катушки Хускварни. А от форма катушки не дозволяє нормально посадити її на своє місце. Та це ще пів біди. Магнітопроводи на модулях старого зразка і нового МС (від Хускварни співпадає з новим зразком) зміщені один відносно одного десь на 2 см. Це на око різниця в куті запалювання десь 15 градусів. Це як воно? Старий модуль настільки запізнюється з імпульсом, що йому дали таке випередження? Тепер доведеться ганяти всі пили стробоскопом щоб виставити так як на нових. Добре є все своє, шкода тільки часу піде на це все чимало.
    Попробую ще попитати. Дякую за інформацію
    В мене з заводкою проблем нема ніяких. Стара навіть краще заводиться за нову. Почне дошкуляти - поміняю карбюратор на імпортний. На найстаршій взагалі карбюратор імпортний з заводу йшов. Вам треба визначити, коли заглохне, чи перелив, чи недолив. Може гла залипає а може навпаки. А вже потім приймати міри.
     
    Voyutichi подобається це.
  7. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    та вона на холостих глохне, коли відпиляв поліно і приміряєшся до другого різу: пообертав пилу в руках - вона в якомусь положенні "тир-тир" і вглохла, навіть не встигаєш газнути для підтримки..
     
  8. димедрол

    димедрол Підмайстер

    Повідомлення:
    49
    Симпатії:
    23
    Адреса:
    Україна, Galicia
    Воно якраз на холостих чутливе до нерівномірної суміші. Пробуйте одного разу з декомпресором на повнім газі заводити а іншого разу з шпріца в карбюратор каплю бензину капнути. Тільки не все за один раз пробуйте - бо нічого не дізнаєтесь. Коли дізнаєтесь - можна буде трохи суміш на гвинті L підкоректувати. Хоча там скоріш за все гла не тримає, точніше через раз. Там особливо нічого не нарегулюєте. В мене нова і то буває теж глохне, але не критично і ще заводиться. В неї рідний карбюратор "кривий" від народження. Треба замінити на імпортний, навіть китайський, і все буде нормально.
     
    Voyutichi подобається це.
  9. димедрол

    димедрол Підмайстер

    Повідомлення:
    49
    Симпатії:
    23
    Адреса:
    Україна, Galicia
    Сезон закінчився. Покищо відклав роботу з відновлення пили. Підійшла інша робота та й є ще 4 пили в разі чогось. Випадково побачив в оголошеннях, продають запалювання старого зразка за недорого. Думаю може купити і не видумувати нічого, чи воно справді таке г-но як мені чомусь здається?
     
  10. Tolyadjan

    Tolyadjan Підмайстер

    Повідомлення:
    30
    Симпатії:
    22
    Адреса:
    Могилів-Подільський
    Повністю згоден, ціна відверто не адекватна.
    Я свого часу замінив блок запалювання на "Атлантівський" для нашої МС, працює і досі.
    Раніше писав про встановлення карбюратора Штіля 440, то він також працює дотепер без нарікань.
    --- добавлено: 10 кві 2019 у 23:18 ---
    На мою, не зовсім кваліфіковану думку, це схоже на збіднену суміш на холостому ходу. Можна спробувати ще трохи відкрутити гвинт якості суміші холостого ходу.
    Колись, порівнюючи декілька карбюраторів, помітив що напівкруглий пропил в заслінці навпроти отворів холостого ходу в карбюраторі МС менше ніж в Штіля, та інших карбах навіть в китайських (хоча, тож копія Вальбро:-D).
     
    Останнє редагування модератором: 18 кві 2019
    димедрол та Voyutichi подобається це.

Поділитися цією сторінкою