Штукатурка глиняних стін. Підкажіть

Тема у розділі 'Штукатурки, шпаклевки, клея', створена користувачем makss, 11 жов 2012.

  1. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    648
    Адреса:
    городок львівської обл.
    при великій товщині глину місять ногами додаючи туди солому.ноги в залежності які є, але найчастіше конячі.вапно не дають по причині агресивності.проте для фінішного покриття дають вапяну бовтанку колись з яйцями потім кістяним клеєм зараз пва. загущення найпростіше робити цементом.і сухим піском.
     
  2. Александр0000

    Александр0000 Стажер

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    1
    Согласен, как-то мало здесь обсуждений на эту тему. Надеюсь кто-то тоже случайно увидит эту тему и не поленится напишет что-то интересное!)
     
  3. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Тут є багато різного і цікавого з цього приводу. Не полініться, полистайте... Але проблема настільки складна (глина матеріал специфічний, а тепер уже і архаїчний), що переконливих і перевірених практикою рекомендацій не знайшов.
    Свою хату зовні обклав газобетоном. Цей спосіб, а також (як варіант вентильований фасад) єдині, на мою думку, котрі не вкорочують життя глинобитним стінам. Тому, що вони дають її можливість "дихати".
    Як утеплювати з середини так поки що і не "побачив". Більшість спеціалістів кажуть, що це неможливо, або ж надзвичайно складно і ризиковано...
     
  4. Александр0000

    Александр0000 Стажер

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    1
    Спасибо за ответ. Хотел у Вас поинтересоваться, как вы относитесь к домам из "газоблока или пеноблока", я не знаю в чём разница) знаю, что они больше обычного кирпича) Говорят, что так дешевле строиться, надёжный вообще этот газоблок или пеноблок? Учитывая то, что по размерам, больше чем обычный кирпич, то получится экономней?
     
  5. WalterCV

    WalterCV Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.757
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    Ага, "надьожний". особливо, якщо в нього треба цвях забити ... :-D
     
  6. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Боюсь, що не зможу Вам дати розгорнуту відповідь. Я не будівельник за фахом, хоча кельму в руках тримаю років з 12-ти. Кожен із названих Вами матеріалів має свої характеристики і сфери застосування. В мережі інформації достатньо.
    Для прикладу. Чому я вибрав газобетон? Причину першу називав раніш. Причина друга - він легкий. При його великих розмірах це полегшує і пришвидшує роботи. А виконував я їх власноруч. (Мені вже 58-й пішов). Причина третя-газобетон є не тільки конструктивним матеріалом, а й одночасно являється утеплювачем. Кажуть, що стіни з товщиною 370 (400) мм уже не потребують додаткового утеплення. Четверта-при достатньо точних геометричних формах із якісно виконаною кладкою він потребує менші об'єми сумішей для муровки і наступного оздоблення.
    Що стосується фінансової сторони. Все відносно. Цегла ж буває різної якості і ціни. Потрібно розуміти. яке завдання Ви перед собою ставите, а вже потім вибирати матеріал і все рахувати. Вже готові варіанти калкуляцій (виконання робіт різними матеріалами) несподівано дивують...
     
    romalex4 подобається це.
  7. Александр0000

    Александр0000 Стажер

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    1
    Дякую за відповідь!)
     
    Михайло Маломитницький подобається це.
  8. IgorKIE

    IgorKIE Бригадир

    Повідомлення:
    322
    Симпатії:
    145
    Строительные материалы для строительства собственного дома всегда дорогие были, а сегодня они стали многим совершенно недоступны из-за цены.
    Но забываем старые технологии, технологии по которым строили наши деды и отцы. По которым можно строить практически на 80% территории Украины. Технологии использования дешевых местных материалов. Это суглинок, который практически везде под ногами.
    Самое замечательное, что дом из этого материала считается одним из лучших по санитарно-гигиеническим требованиям.
    Торгаши и дилетанты могут заявлять, что он не долговечный. Полная брехня. Хрущевки уже разбирают, а сельские хаты которые в четыре раза старше, как новенькие стоят.
    Вот например Приоратский дворец. 200лет без кап. ремонта. Игрушечка.

    [​IMG]

    Недостаток этой технологии, это огромный труд. Но настоящему мужику не помеха. И второе это то, что коробке надо дать высохнуть и закончить осадку в течении года. Но когда строишь сам и для себя быстрее и не получается.
     
  9. romalex4

    romalex4 Майстер

    Повідомлення:
    406
    Симпатії:
    92
    Адреса:
    могилев-подольский
    а ще велика кількість матеріалу, та така сама матеріало та робото - ємні заходи по утепленню будинку.
    погоджуся, але, приклад, цього року планував зробити і штукатурку будинку (цегляного), всього-навсього, хотів щоб розчин був складний, з невеликою кількістю цементу і вапном, і без "шампуньки" - не повірив, ціна стала непід"йомною.
    потребує уточнення - сільські хати вимагають постійного догляду, та щорічного хоч невеликого, але ремонту. Без цього вони дуже швидко занепадають.
    я думаю, що року для таких матеріалів, як глина - малувато, глинисті грунти можуть осідати під будинком на протязі семи років.
    Вивід, сучасний будинок для проживання середньої сім"ї 3-5 чоловік, побудований по глинобитній-глиноземній технології для пересічного громадянина фінансово недосяжний. Нажаль
     
    Михайло Маломитницький подобається це.
  10. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Рекомендують жити в глинобитних хатах як правило ті, хто уяви не мають, як це...
    Я в такій хаті народився і тепер намагаюсь "довести до ума" 50-річну "закиданку". але, повірте, не від палкої любові до творіння наших предків. Чув, що є любителі ретроавто, котрі викладають величезні кошти на їх утримання. Але в повсякденному житті послуговуються сучасними автівками.
     
    Whisker та romalex4 подобається це.

Поділитися цією сторінкою