Штукатурка глиняних стін. Підкажіть

Тема у розділі 'Штукатурки, шпаклевки, клея', створена користувачем makss, 11 жов 2012.

  1. Oresta

    Oresta Стажер

    Повідомлення:
    13
    Симпатії:
    12
    Вже десять років прожили і опалення пічне а грибка близько ніде нема!!!!
     
  2. Snemeis

    Snemeis Стажер

    Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    4
    :vo:це добре, на ) здоров'я! Я не маю наміру щось доказувати, просто втрачені початкові паро-властивості стін. :Hi:
     
  3. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    А ще домішувалась полова.
     
  4. Александр0000

    Александр0000 Стажер

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    1
    Добрый день! Можете рассказать по подробней об этом виде штукатурки?
    Нам нужно бабушкин дом привести в порядок, поштукатурить, покрасить и крышу перекрыть. Нам предлагают машинную штукатурку, посоветовали компанию "Ремонт-Сервис Машинная Штукатурка", я вообще не сталкивался со штукатуркой и поэтому далёкий от этого строительного направления.
    Предполагаю, что машинная штукатурка удобна для больших объёмов работы, так как у бабушки обычный стандартный уютный домик, то объём работы там не большой.
     
  5. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Було б варто поновити обговорення. Я сьогодні випадково натрапив на цю сторінку завдяки повідомленню @Александр0000. Для мене актуально. Уже вдруге будемо зимувати з дружиною в "глиняній" сільській хаті. Попереду (наступного сезону) вирівнювання і оздоблення стін з середини. В чому проблема? Колись будували "на око"-стіни криві. Як по вертикалі так і в горизонтальній площині. Іноді настільки, що пропадає всіляке бажання зберегти їх "глиняність". Тому до кожної потрібен свій підхід. Десь потрібно рівняти ГК по профілях, десь Родбандом чи стартовими шпатлівками, а десь можна вирівняти глиною. Я виріс в селі і навіть встиг побувати на кількох толоках, але сам процес приготування глини трохи призабув. Дуже добре пам'ятаю, що процес цей трудомісткий і має свої древні технологічні особливості. Можливо хтось поділиться своїм практичним уже сучасним досвідом глиняної штукатурки і її фінішного вирівнювання? Був би дуже вдячний також за поради як підготувати стіни і стелю майбутньої ванної кімнати для оздоблення. Саме зараз приступив до цього. Ванна буде там, де раніш був прохідний коридор. Дверні пройоми закладені в одній стіні цеглою, в іншій газобетоном. А от дві стіни є чисто глиняні. Як їх підготувати до оздоблення плиткою? До того ж одна із них зовнішня (хату я обмурував газобетоном товщиною 200 мм), тому зараз "сушу голову" як уникнути в майбутньому її вихолодання. Така ж проблема із стелею, яка то того ж має товщину до 10 см. (сволоки з середини оголенні, а не захованні в товщину глини). Тобто потрібно вирішити дві задачі: як вирівняти і заштукатурити глиняні стіни для наступного їх оздоблення плиткою і як утеплити глинобитну стелю з середини для наступного влаштування стелі з ГКЛ? І при цьому не вкоротити і так не просте їх життя...
     
  6. romalex4

    romalex4 Майстер

    Повідомлення:
    406
    Симпатії:
    92
    Адреса:
    могилев-подольский
    це тільки для внутрішніх стін.
    в ідеалі- глиною, набивати сітку та штукатурити складним розчином.
    це дійсно складний процес - краще складний розчин: можна піщано-цементно-глиняний, піщано-цементно-вапняний.
    тут скоріше всього - цементно-піщана штукатурка по сітці
    пропоную зовнішню стіну утеплити зсередини ЕППС 3 см, затянути сіткою та клеїти плитку.
    Взагалі, утеплення перекриття краще виконувати в приміщенні горища, мінватою 200 мм, наприклад. У санвузлі, можна зсередини закріпити на стелю ЕППС 20-30 мм, а потім ГКЛ
     
  7. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    ПОЧЕРГОВА БЗДУРА. ВАТОЮ УТЕПЛЯЄТЬСЯ ДАХ. ПЕРЕКРИТТЯ КРАЩЕ СИПКИМ УТЕПЛЮВАЧЕМ. В ІДЕАЛІ ВЕРМИКУЛІТОМ. І ЗВИЧАЙНО БАЖАНЕ УТЕПЛЕННЯ ЗНИЗУ РЕФЛЕКСНОЮ ПАРОІЗОЛЯЦІЄЮ.
     
    Останнє редагування: 18 гру 2017
  8. Михайло Маломитницький

    Михайло Маломитницький Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.173
    Симпатії:
    5.354
    Адреса:
    м. Миронівка Київська обл.
    Отож я і просив детальніше про те, як готувати ці розчини.
    --- добавлено: 18 гру 2017 у 13:22 ---
    Із всього прочитаного тут зробив висновок, що утеплення зсередини справа дуже ризикована. Багато хто переконаний в тому, що цього категорично робити не можна.
    Якщо з огляду на те, що іншого варіанту немає, спробую це зробити, то як би Ви клеїли ЕППС на глиняну стіну, яка має форму чотирикутного блюдця? Відхилення від ліній до 10 см... :-D
    --- добавлено: 18 гру 2017 у 13:28 ---
    Теж схиляюсь до такого варіанту, але думаю кріпити ЕППС не прямо на стелю, а на ОСБ 10 мм закріплену нижче перекриття на 10см. Щоб була повітряна камера між глиняною стелею і ОСБ. Потім на клей ЕППС, а нижче ГКЛ на металеві профілі.
     
    Останнє редагування модератором: 26 гру 2017
  9. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    дла виробників саун утеплення з середини частина технологічного процесу панове, і робиться ватою з застосуванням фольгової пароізоляції.а от виконаня утепленя з ппс,еппс допускається в лазнях , на виробництві в холодильних камерах і цехах з пониженою температурою по технологічному циклу.нюанс в тому що то бажано робити на монтажну піну.
    глиняні суміші по причині великої вязкості замішують міксером задаючи трохи більше води а потім загущуючи порошковими добавками.
     
    Останнє редагування модератором: 26 гру 2017
  10. romalex4

    romalex4 Майстер

    Повідомлення:
    406
    Симпатії:
    92
    Адреса:
    могилев-подольский
    я штукатурив цегляні стіни розчином: цемент:пісок:вапно(глина) - 1:8:1.
    так, це вірно, в даній конструкції важливо зробити якнайкращу пароізоляцію .Зовнішню стіну можна витягувати пошарово ППС-ом, далі - шаЕППС з проклейкою швів, сітка-клей.
    даній конструкції важливо зробити якнайкращу пароізоляцію стелі, тому - ЕППС прямо на стелю, шви пройти скотчем(а ще краще стелю затянути пароізоляцією з проклейкою швів та стиків), далі каркас та ГКЛ, я би ще зробив можливість вентиляції простору зв ГКЛ. ОСБ я би не використовував - лишній елемент для накоричення вологи
     

Поділитися цією сторінкою