Чудо котлы

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем ЮраНовик, 26 жов 2017.

  1. ЮраНовик

    ЮраНовик Прораб

    Повідомлення:
    662
    Симпатії:
    437

    --- добавлено: 6 гру 2017 у 12:31 ---

    --- добавлено: 6 гру 2017 у 12:33 ---
    С вентилятором вообще не заморачивались.
    --- добавлено: 6 гру 2017 у 12:40 ---

    --- добавлено: 6 гру 2017 у 12:43 ---
    Мошенники , газа в ихнем бульбуляторе хватит на десяток зажигалок .
     
    Останнє редагування модератором: 14 гру 2017
    meroro подобається це.
  2. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Точно как одному "хитро сделанному" мужику у нас на улице дом к газу подключали - закопали баллон недалеко от дома (возле газовой трубы) и справились. Мужик попользовался "халявным" газом чуть-чуть, потом газ в баллоне закончился и он понял, что халявы не будет...
     
    Останнє редагування модератором: 16 гру 2017
    Dima91 подобається це.
  3. Dima91

    Dima91 Майстер

    Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    Сварку в 22 купив щоб по господарству була - ворота підварити, трубу заварити і т.д. Звичайно це була дугова трансформаторна китайська сварка. Коли появилась задача з дровяним котлем, вирішив сам зварити. Випробовував котел водою при 3,5 атмосфер. Пару точок було де просочувалась вода. Я і зараз вважаю свій котел найгіршим за другі котли але працює як було розраховано. До чого веду я, читаючи відгуки людей про котли які куплені у "майстрів" виникає питання -хто винний - люди чи "майстри", завод в проблемах котла? Провіряти котел можна і треба повітрям і водою. Тільки для цього потрібне місце де при взриві ніхто не травмувався.
     
  4. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Во-первых не у мастеров, а у продавцов (большая разница). Во-вторых - Вы ж просто сварили котёл скорее всего по существующим наработкам (или скопировали рабочий образец, или по-минимуму от себя добавили в размерах). В этих же "чудо котлах" разработчики посягнули на святое - обойти первый закон термодинамики. Американцы вот всем своим цветом учёного сообщества пытаются адронный коллайдер изобрести, чтоб получить на единицу затраченной энергии хоть чуть больше единицы - ничего вроди пока не получается. А тут вдруг - вода в обычной ТТ-шке горит! :) Мне в детстве Чуковского сказку читали: А лисички взяли спички,
    К морю синему пошли -
    Море синее зажгли!
    Я даже тогда не понимал как можно море синее зажечь (именно море, а не разлитую на нём нефть), а всё-таки и среди взрослы попадаются очень уж доверчивые...
    Общался сегодня с одним из "счастливых" обладателей - говорит, что после покупки котле "The best" фирма просто растворилась - ни контактов, ни адреса отправителя, ни технической поддержки. Думаю говорить, что котёл не работает как обещано говорить не стоит...
     
    Aleks dp та meroro подобається це.
  5. Dima91

    Dima91 Майстер

    Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    @Iven, котел я робив виходячи з розмірів 2 стандартних стальних листа 2500х1250 . Готові креслення не використовував. Просто почитавши тему про піроліз і піролізні котли зрозумів суть і на основі цього робив свій. Звичайно конструктивно багато котлів похожі друг на друга. По пооводду води, у нас на форумі може бачили тему про пілетну горелку високотемпературного горіння? Там автор каже шо при такому режимі вода теж горить. :) Скоро казка в реальність перейде :)
     
  6. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    Казка вона і залишиться казкою!!! Для перетворення води на водень у факелі полум"я має бути надвисока температура, обмежена кількість води, котра відповідає обсягу полу"мя... та ще з 10 показників. В лабораторних умовах це досягається за допомогою купи приладів та датчиків, при умовах стабільного горіння!
    У Вашому випадку стабільними є тільки розміри, за умови що метал не поведе :
    .
    А чи потрібно домашній котел перетворювати на дослідницьку лаборатрію?Я вважаю: Задача максиму, для побутового котла, забезпечити опалення за будь яких умов! Економічність та затратність, то занадто суб"єктивні показникі і для кожного господаря вони мають свою межу.
    Особисто мене не цікавлять параметри економчного спалювання. Я економлю кошти на вартості палива. Спалюючи опале листя, дрібний хмиз, некондиційну та гнилу деревину. Чим більше я спалю цього непотребу, тим більше коштів я зароблю- це називається утилізація.
     
    ЮраНовик, pic16f887 та Aleks dp подобається це.
  7. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Воду можно превратить в пар (перевести из одного агрегатного состояния в другое), а уж потом разделить молекулы воды на водород и кислород. Не уверен, что в высокотемпературной горелке хватит температуры, чтобы это сделать, но вопрос же не в этом - невозможно сделать это с положительным энергетическим балансом (т.е. получить тепла больше при последующем окислении водорода, нежели было потрачено на разложение). В этом вкратце и заключается суть первого закона термодинами, обойти который не получится ни в одной из "высокотемпературных" горелок.
     
    Vasil77 та Aleks dp подобається це.
  8. Dima91

    Dima91 Майстер

    Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    @Vasil77, А чого його поведе? Все чудово.
    Людям розказують те, що вони хочуть чути-супер, економічно, бесплатно. Я також утилізую побутовий мусор. Але є одне але. Перше: я вже весь мусорор перепалив за перший сезон. Листям з пару дерев я не протоплю, хмиз бистро згоряє. Якщо Вам привозять це все бесплатно , звичайно роздуми про кпд лишні. Кидай скільки влізе, головне щоб було тепло в хаті. Але і тут є мінуси. Треба тратити свій час. Якщо Ви заробляєте на спалюванні мусора, то це просто чудово. І тепло , і гроші цілі. Але в мене немає часу на збирання і заготівлю палива на зиму, само воно до мене не йде нажаль. Тому приходиться це паливо купляти. От звідси і постають питання як зробити котел щоб мішком дров зиму протопити. Літом прогулявся по лісу з мішком і на зиму є паливо. Я все більше приходжу до думки що слідуюче отоплення я буду робити гібридне. Це відновлювані джерела і мусор як допоміжне топливо.
    --- добавлено: Dec 15, 2017 10:56 AM ---
    @Iven, Також не знаю чи може розділитися але автор кострукції каже що температура в камері піднімається вище 1000 градусів що може сворювати умови для процесу.
     
    Останнє редагування модератором: 23 гру 2017
    pic16f887 подобається це.
  9. onyx_75

    onyx_75 Інженер

    Повідомлення:
    694
    Симпатії:
    572
    Краше б той автор показав і доказав що все працює так я він лапшає, на заборі теж багато чого написано і великі і малі але ж бабі воно ніяк не підійде:-D
     
    meroro та ЮраНовик подобається це.
  10. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    Збудуйте будинок на 1,5 куб.м то цілком можливо, що Вам вистачить 2 мішки антрациту.
     

Поділитися цією сторінкою