Выращивание винограда

Тема у розділі 'Сад и огород', створена користувачем Goshia, 10 чер 2010.

  1. Goshia

    Goshia Прораб

    Повідомлення:
    2.115
    Симпатії:
    205
    Можно вдоль такого забора посадить виноград, и тогда получится красивая, зеленая изгородь.

    От правильной обрезки будет зависеть ваш будущий урожай при выращивании винограда. На сколько я знаю для различных сортов обрезка разная.

    При обрезке винограда на оставленной лозе оставляем от 6 до 12 почек в зависимости от величины грозди. Чем тяжелее гроздь тем меньше почек. На сучке замещения оставляется от 2 до 3 почек. Рез лучше производить через узел.

    Лоза оставленная на плодоношение должна быть хорошо вызревшей. Обрезку винограда лучше всего производить поздней осенью перед укрытием. Весенняя обрезка вызывает "плач" лозы.

    vin05.gif vin06.gif
     
    Останнє редагування модератором: 27 жов 2015
    Lesichka, Odissey, Тарасюк та 2 іншим подобається це.
  2. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    та у нас з виноградом напряг - замало сонця. До речі, маю власне невеличкий виноградник. Зараз якраз він випускає нові парости. Як їх обрізати чи ні? а то, буває так заросте, що сонце не пробивається до ягід..
     
  3. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    Я не по науці, просто виріс серед винограду (покійний тато на ділянці в 6 сотин з будинком, садом та городом зумів виростити ще й 13 сортів винограду.)

    Обрізку у нас звикли проводити таки навесні, як тільки закінчаться нічні морози. На молодих паростах залишаєте 1-2 вічка, далі робите зріз на віддалі 2-3 см від вузла (не на вузлі). Гілки обрізаєте так, як вимагає формування куща. Лоза "плаче" тільки якщо затягти процедуру в часі на лишні 2-3 тижні від зазначеного.

    Є ще літня обрізка, проводиться після формування зелених грон для полегшення навантаження на кущ. Обрізаються (але не "під корінь") молоді гілки без грон і частина гілок, де занадто рясно є грона. Лише не перестарайтеся: фотосинтез іде якраз в листках!
     
    NEMAN, Микола2008, barnych та 5 іншим подобається це.
  4. Пьяный мастер

    Пьяный мастер Підмайстер

    Повідомлення:
    81
    Симпатії:
    8
    Адреса:
    Харьков
    Re: Власний виноградник

    Мне тоже нравится выращивание винограда. Почти весь виноград недавно градом побило :cry: И обрезка винограда проводилась как надо и уход вообщем тоже. А вот погода сюрприз сделала плохой.
     
  5. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    Re: Власний виноградник

    Совет: сделайте зеленую обрезку винограда, создавая наилучшие условия для уцелевших гроздей и дальнейшого выращивания винограда.
     
    1 людині також подобається це.
  6. 321

    321 Інженер

    Повідомлення:
    1.197
    Симпатії:
    459
    Re: Власний виноградник

    Обрезка винограда мне не посильна, никак не научусь. Не трогаем его - пока так разрастается. Имеем в этом году. Но и еще много осталось неубранного.

    виноград.jpg урожай винограда.jpg
     
    Останнє редагування модератором: 27 жов 2015
    Shpak подобається це.
  7. lompa

    lompa Майстер

    Повідомлення:
    94
    Симпатії:
    66
    Відповідь: Власний виноградник

    В мережі є достатньо літератури по догляду за виноградом. На мій погляд ось такий спецвипуск "Виноград на даче" є для початківця якнайкращим посібником.

    Vinograd.jpg

    Електронну версію можна закачати тут: http://depositfiles.com/files/tmgkpn193
     
    anna/, yaoleg та Voyutichi подобається це.
  8. Влад_@

    Влад_@ Наймолодший мастер

    Повідомлення:
    3.755
    Симпатії:
    1.712
    Адреса:
    Луцький р-н
    Re: Власний виноградник

    Я ось сейчас заготовлюю пагони для майбутніх кущів (вони повинні бути завтовшки як ольвеці, рівні і мати три бруньки) зверху роблю косий зріз а снизу рівний і ховаю в холодильник в пакетик з дирочками (тільки не в морозилку!).

    Потім виймаю десь в січні-лютому обновлюю зрізи і відстоюю в воді 15-20 градусів 2 доби (можна додати ч.л меду), потім наливаю 3-5 см води і ставлю пагони (по 10 в банку), потім появиться листочки і потім корінці.

    Коли коріння буде велике готуємося садити в горщики, землю не уплотнюємо і поливаємо розпилювачем. В червні висаджуємо в грунт і все - є кущ винограду.
    В мене сорт Ізабелла (для вина), я так його розмножую.
     
  9. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    Re: Власний виноградник

    Должен подсказать, при выращивании винограда, не всякий виноград можно размножать черенкованием или прикапывая лозу (правильное наименования процесса не знаю, у нас это называют "забуйташить": дух-трех летнюю лозу изгибают так, чтобы часть лозы была прокопанная землей и заново укоренилась, на следующий год лозу разрезают для отделения от материнского куста).

    Многие сорта не устойчивы к болезням (насколько понимаю, корневой системы?), их надо прививать на более стойкое основание. Увы это лишь кусочки теории, на практике с этим не сталкиваюсь (разве что остались воспоминания от отцовской науки), потому как у нас не проблема приобрести уже подготовленные в специальных школках саженцы хороших сортов.
     
  10. Асти

    Асти Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Москва
    Re: Власний виноградник

    Выращивание винограда имеет свои тонкости: надо просто вовремя чистить виноград, тогда и солнце будет пробиваться, и урожай буде хороший. Я чищу весной, а вот мой сосед осенью. Принципиальной разницы нет.
     

Поділитися цією сторінкою