Как укрепить фундамент?

Тема у розділі 'Фундамент, отмостка, цоколь', створена користувачем димас 1, 16 сер 2009.

  1. Ярок

    Ярок Стажер

    Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    3
    Rom5 здравствуйте. Очень понравилась Ваша работа! Мне этой весной предстоит тоже усилять фундамент, хочу пойти по Вашим стопам, но не отображаются фото, прошу если есть возможность скинуть фото на [email protected]. Спасибо
     
    ruwi подобається це.
  2. Ярок

    Ярок Стажер

    Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    3
     
  3. Rom5

    Rom5 Прораб

    Повідомлення:
    280
    Симпатії:
    251
    Адреса:
    Cherkasy, Ukraine
    Ммм, да... Фотки были не на ресурсе форума, поэтому и канули в лету.
    Но я их сегодня нашёл в своих закромах, завтра добавлю в форумный дневник записи с фотками по тем работам и выложу на него ссылку.
     
    Andrii_M подобається це.
  4. Rom5

    Rom5 Прораб

    Повідомлення:
    280
    Симпатії:
    251
    Адреса:
    Cherkasy, Ukraine
    Обещание выполнил:)

    Создал в дневнике https://krainamaystriv.com/blog/2655/ несколько записей, посвященных моей истории усиления фундамента с облагораживанием цоколя и отмосткой.
     
    Andrii_M подобається це.
  5. ruwi

    ruwi Підмайстер

    Повідомлення:
    60
    Симпатії:
    3
    P8140103~1.jpg P8140104~1.jpg P8140105~1.jpg P8140106~1.jpg P8140107~1.jpg P8140108~1.jpg P8140109~1.jpg P8140110~1.jpg P8140111~1.jpg P8140112~1.jpg P8140113~1.jpg P8140114~1.jpg P8140115~1.jpg P8140116~1.jpg P8140117~1.jpg P8140118~1.jpg P8140119~1.jpg P8140120~1.jpg P8140121~1.jpg P8140123~1.jpg
    Може вже тема забута,але я хотів би порадитися.
    Є така проблема:
    До будинку добудована веранда,Будинок і веранда побудовані 1974 році.
    В 1990 році коли проводили газ,то дуже щільно проклали і підняли трубу біля угла цієї веранди,ще плюс до цього під одніє стіною получилося так що відмостка стала нижче чим поряд грунт(просто раніше було в рівні,але виклали цеглою поряд майданчик,щоб не місити грязьюку,і вийшло так що відмостка стала нижче).І ось уже декілька років дві ці сстіни почали колоться і в бік де підходить газова труба,з'явилися тріщини біля угла.

    Потім я ще проводив каналізацію,в цю добудову з іншого боку,і на досить близькій відстані піривався під фундамент.Там теж почався відходити угол.там теж вже почав відходити угол.
    В мне питання,як краще укріпити фундамент,щоб далі ці тріщини не збільшувалися.
    Є питання:як краще зупинити цей рух і тріщини?
    Чи не небезпечвно буде піриваться під фундамент.
    Хотілось би побачити і дізнатися покрокове рішення,як все робить,що за чим робить.
    Як краще все зробити?
    Дякую!
    Фото ось викладаю.
     
    Останнє редагування: 14 сер 2016
  6. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    У мого діда щось схоже було, будинок зовні схожий, і відмостка і тріщини під вікнами.
    Залили нову армовану кладочною сіткою відмостку шириною 100см і товщиною 10-12 см - тріщини зупинились. Їх заштукатурили і пофарбували стіни - вже стоїть років 10 без натяку на проблеми. Взагалі-то відмостка була планова, а про те що тріщати перестане ніхто не думав, але з моєї подачі зробили таку широку і результат перевершив сподівання.
    Відмостку робили так: нічого не відкопували і не знімаючи стару відмостку вирівняли по периметру на ширину 1 м, постелили фундаментну плівку, опалубка навколо, через 2м з дощок опалубки деформаційні шви, метрова сітка 3-4мм з чарункою 100х100, вкладаємо на висоті 3 см від землі, залили якісним саморобним бетоном, і зверху "пожелєзніли". Можна утеплить пінопластом буде ще якісніше. Вийшов добротний пояс навколо будинку, думаю у зв’язку з тим що вода перестала проникати до фендаменту зменшилось пучіння грунту і тріщини зупинились.
    Як литимете відмостку то або за один раз всю, або просто частинами 1 стіна, потім друга і т.д. щоб не слоями бо повідстає
     
    ruwi подобається це.
  7. ruwi

    ruwi Підмайстер

    Повідомлення:
    60
    Симпатії:
    3
    Дякую!Але я не впевнений,що це допоможе.Адже стіни почали тріскаться саме після того як були підведені газова труба і підривався фундамент для каналізації.
    Зрозуміло,що для мене леше і безпечніше буде просто залити відмотску,але де гарантія,що угли і дальші не продовжуть сідати?
    Тобто,вес вірно,відмостка низько це біля газової труби,там дійсно накопичується вода.
    А як бути там де відмостка на нормлаьному рівні,і вода не накоплюється,але угол все одно відходить як і сама пристройка(це там де я підкопувався для каналізації)як тамбути?Хіба нова відмостка це зупине?
    Адже саме те що внизу біля фундаменту було близько зроблено підкоп,я вважаю ідало всі ці осадки і тріщини?Чи може я помиляюсь?
    Уточняю,тому що я взагалі то планував,піриваться під фунламент,якось усилювати угли,шляхом підкладання бетонного стовпця і підливання під нього бетону.Ну зрозуміло що підняти трохи відмостку ,щоб вона була вище майданчику діля веранди.Але незнав як краще це зробити.Тому тут і питав.
    Але,ще раз кажу,так як ви радите то мне це ще проще.Але я чогось думаю.що це не дуже надійно.
     
    Останнє редагування: 14 сер 2016
  8. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    Зазвичай тріщини йдуть не від води, а від морозу, що заморожує ту саму воду. Найбільше тріщин вилазить навесні. І як ви знаєте що кути сідають? Вони просто ворушаться від пучіння грунту, що й викликає тріщини.
    На фото нормальної відмостки не видно, там її шириною см 30 і товщиною напевно 2-3 см, ще й вся потріскана. Ще й до того у проблемному місці водосток з ринв робить свою справу.
    Якщо робити правильно з підкопуванням, підливанням то там грошей і роботи покласти що воно може того не й варте, простіше розібрати й зробити нове як має бути, тоді точно буде гарантія.
    Суть відмостки прибрати воду з-під фундаменту, щоб грунт не намокав, і потім не замерзав/розмерзав, що неодмінно призводить до руху під стінами і, як наслідок, тріщини. Тобто чим ширша і якісніша - тим більше шансів на успіх.
    Як варіант зробити "м’яку" відмостку: вирівняти поверхню, купити геомембрану таку
    [​IMG]
    вкласти на 1-1,5м щільно з проклейкою швів з ухилом від будинку і з нахльостом на цоколь, і присипати землею. Укріплюючого поясу не буде, але воду з-під будинку забере. Якщо тріщини зупиняться - ми на правильному шляху.
     
    ruwi подобається це.
  9. ruwi

    ruwi Підмайстер

    Повідомлення:
    60
    Симпатії:
    3
    Тобто саме від поганої вімостки в стінах і фундаменті тріщини,а не від того щобуло пікопано місце для труби?
    Та відмостка там більш-менш нормальна десь 50 см ширина і 5-10 см товщина.Тим більше що вона і тріскаться почала якраз разом з стінами і углами.Тому я і думаю,що саме просідання грунту під углами веранди поробили тріскання відмостки і стін її.
    Бо наскільки я знаю,після того як було підведено газова труба до угла будинку,то там просто засипалося землею,без підсилення фундаменту,і лише зверху залито цементим роствором.
    Так само і де виходить каналізаційна труба,там теж не було дотримано якихось првильних норм,просто засипано щебнем і землею і залито зверху цементом.Тому я й сумніваюсь,що причина лише в відмостці.Хоча ще раз кажу,якщо так,то мені це на руку,бо я побоююсь підриватися під угли веранди цієї.
    Тому якось і не віриться що лише в відмостці може бути прчина.
     
    Останнє редагування: 15 сер 2016
  10. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
    також можете сумніватись і за всілякі труби.
    як нема поривів, той не в них причина.
    з чого влаштовано фундамент і якої глибини, ширини?
    цоколь з цегли на всю товщину стін? чи армований?
    шо за грунт за візуальними ознаками по глибині?
    рівень грунтових вод на якій глибині?
    з чого влаштовано стіни по товщині? бо кладка на фото схожа на облицювання чогось цеглою в 1\2.
     
    ruwi подобається це.

Поділитися цією сторінкою