Утеплення стелі

Тема у розділі 'Звукоизоляция и теплоизоляция', створена користувачем Gun_new, 9 гру 2015.

  1. Gun_new

    Gun_new Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    Хочу утеплити стелю в будинку і не знаю як правильно (вся стеля зашиватиметься гіпсокартоном)!!!!

    Будинок складається із старого дерев'яного будинку та добудови, в добудові буде кухня, ванна, а в старому будинку жилі кімнати. Над добудовою буде ще жила кімната, над старою хатою просто горище!!!!!
    Питання: як утеплити стелю в старому будинку (вже є стеля-доска 25, якась чорна бумага,шлак, знову бумага, доска); як утеплити стелю в добудові (стелі нема, просто лежать бальки). Чи потрібно давати гідро-, паробар'єри і в якій послідовності. Будь-ласка порекомендуйте як правильно зробити!!!!! Дякую, і чекаю на допомогу!
     
  2. Staratel

    Staratel Майстер

    Повідомлення:
    248
    Симпатії:
    46
    Адреса:
    Украина
    В старом доме можно со стороны чердака сначала паробарьер,потом каменную минвату минимум 20см толщиной плотностью 30 кг/куб м хватит-а сверху желательно гидробарьер(от протекания и пыления минваты).
    В пристройке то же самое можно,только со стороны комнаты зашить потолок.Паробарьер и гидробаьер желательно проклеивать(склеивать все полосы),чтобы был цельный слой.Минвату также укладывать очень плотно.
     
    Останнє редагування: 12 гру 2015
  3. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Якщо там будуть житлові кімнати, то нема змісту утеплювати стелю, тобто виходить перекриття між кімнатами. Утеплюйте стелю(дах) над житловими кімнатами.
     
  4. Gun_new

    Gun_new Новачок

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    0
    Так жилі!!!! Ну суть я вже зрозумів, так і буду робити, як рекомендують:паробар'єр вата Паробар'єр!
     
  5. orwe

    orwe Інженер

    Повідомлення:
    669
    Симпатії:
    1.130
    Адреса:
    Киев.
    Недостаточно утеплил потолок второго етажа в воем доме По технологии сделал правильно: гидробарьер- базальтовая вата -паробарьер Но толщина ваты маловата 100 мм (съекономил) Со стороны чердака доступа уже нет; теперь доутепляю 100 мм базальтовой ватой со стороны комнат на втором етаже; под паробарьером Набиваю несущий профиль; засовываю под него маты из ваты и потом уже ставлю крестовины и поперечные профиля; Сори за вьетнамский не мой комп; не все кнопки работают на ноутбуке
     
  6. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Навпаки- від кімнати іде паробарєр,потім вата, а потім гідробарєр.


    паробарєр,потім вата, а потім гідробарєр
     
    viktor28465 подобається це.
  7. Евгений 73

    Евгений 73 Підмайстер

    Повідомлення:
    45
    Симпатії:
    3
    Паробар*ер від кімнати не обов*язковий - якщо це не кухня, ванна, або в кімнаті багато квітів - люба, де вологи більше за середню кількість. Можна паробар*ером навіть нашкодити, зупинивши вологу в стелі, тим самим перетворивши саму стелю в гідроконденсатор. Вата 200мм + мембрана зверху буде достатньо. Але ні в якому разі не можна класти зверху гідробар*ер. Тим самим перекриваеться вихід вологи з утеплювача і падае КПД. На горищі обов*язково залишати дірки для провітрювання.
     
  8. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    648
    Адреса:
    городок львівської обл.
    все залежить від регіону де ви живете на заході найоптимальніше є тирса з цементом і вапном. на півдні камка. можна ековату. всі скловати і базальтові вати є проклеєні фенолформальдегідними смолами і засмічують житло мікроуламками скляних або камяних ворсинок. якщо вас то задовільняє то нема питань. на вату знизу дають паробар*єр. з верху гідробар*єр. тирса камка ековата чудово живуть і без бар*єрів. на стелю кухні ванної під гіпсокартон паробар*єр необхідно дати в любому випадку. по товщинах: там де стрих по вашому горище 30см. на добудові під підлогою стільки скільки влізе. то швидше звукоізоляція. над верхньою кімнатою скловата 20см. якщо влізе 30. паро і гідробар*єри якщо дозволять кошти з алюмінієвою фольгою.
     
    Останнє редагування: 14 гру 2015
  9. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Гідробарєр не пропускає воду, але пропускає пару. То якщо утеплювач якимось чином намокне, то через гідробарєр ця волога вийде з нього.
    --- добавлено: 14 гру 2015 у 22:09 ---
    Але вибір гідробарєр чи дифузійна плівка залежить від багатьох моментів. Якщо утеплювати горище по перекриттю, то на утеплювач можна і мабуть краще взагалі нічого не класти.
     
    Останнє редагування модератором: 22 гру 2015
  10. Евгений 73

    Евгений 73 Підмайстер

    Повідомлення:
    45
    Симпатії:
    3
    Гідробар*ер не пропускае воду в любому з трьох станів. В мене вата без покриття взагалі..
     

Поділитися цією сторінкою