Деруны (драники) с мясом

Тема у розділі 'Готовим сами', створена користувачем alexduc, 26 вер 2011.

  1. МастерСАН

    МастерСАН Інженер

    Повідомлення:
    790
    Симпатії:
    689
    Адреса:
    Украина, Киев
    Деруни це одне з моїх найулюбленіших блюд української кухні. Потому шо це дуже бистро, дуже просто і вообще полчаса і ти багіня.

    Обично коли в мене такий бував настрій шо хотілось от*издить когось ногами я казала "да є*ісь оно всьо каньом" і йшла чистить картоплю.

    Сьодні мені не хотілось нікого пи*дить, просто подружка сказала шо хоче дерунів і я празрєла "о, деруни! Буду жарить деруни, сто год цього не робила". Ну от щас і вам розкажу як я те роблю і заодно про татові деруни з сікрєтіком.



    Візьміть десь кіло картоплі в мене вєсов нема то ото десь 6 середніх картоплин я щитаю кілограмом, велику цибулину, або пару менших, за бажанням свіжу зелень, часник. Ще вам потребується пара курячих яєць сіль і трохи борошна, і канєшно ж олія або сало шоб мастить сковороду.

    Із реманенту треба буде терка дрібна, тіки не ота шо заї*ешся човгать, шо із неї виходить така каша, а така шо картопля натирається дрібними тоненькими смужечками. Вам треба буде миска, ложка, сковорода, лопатка чи виделка чи жаропрочні руки.

    Включаєте серіал який то про те шо любите, чистете картоплю і цибулю, і часник опціонально. Картоплю почищену складайте в посуд з водою. Як все начистили то починайте терти в суху миску. Шоб картопля не перетворилася на синє місиво тріть по черзі картоплю і цибулю, наприклад, стерли одну картоплину, потріть трохи цибулі і розмішайте, знову зітріть картоплину, знову трохи цибулі. І так поки не зітрете все. Як тільки все потерли і перемішали, соліть те все за смаком додайте меленого перцю трохи, два яйця, десь три ложки борошна. Отут іще зверніть увагу, що картопля буває дуже водяниста, тоді доведеться трошки злить сік картопляний. Консистенція вмішаного "тіста" повинна бути десь як 15 % сметана.

    Тіки все ви це замішали зразу ставте сковороду, добряче нагрівайте і змащуйте чим любите. Можна олією, а можна взяти шмат хорошого сала наткнути на виделку і за кожним разом потерти тим салом сковороду, так шоб трохи натопилося жиру.

    Якшо ви хочете зробити коханому сюрприз то вкиньте до готового тіста сікрєтік)))

    Можна взяти свинину, бажано грудинку, порізать її кубіками, обсмажить трошки і вкинути в тісто. Або звичайне мясо дрібно поріжте і трошки обсмажте із сіллю і спеціями, смажити до повної готовності не треба. Зверніть увагу, що шматочки повинні бути такого розміру шоб вони особливо не виділялися в самому деруні, бо, согласіться якшо воно шмат мяса стирчить посеред деруна то воно може буть вкусно я нічо не кажу, але виглядить як ху*ня. Я колись спробувала вкинути припущений фарш, получилось сїдобно але ні очінь все таки порубане і підсмажене трохи мясо вкусіше. Замість мяса можете додати смачної і хорошої ковбаси.

    Можна зробити з грибами, візьміть печериці, помийте поріжте дрібно і підсмажте з цибулькою. Потім хай воно вичахе і змішайте з тістом.

    Сир. Візьміть смачного сиру, я люблю з сулугуні, він класно смажиться. Поріжте дрібно і додайте до тіста. Сир доречі можна навіть натерти на крупній тертушці. Кажуть що смачно іх бринзою і зеленню, але я не пробувала тому і говорить не буду.

    Можна також в деруни додати шматочки філе смачної риби.

    Подавати на стіл ви н*хера не будете, бо як тільки зашкварчить на сковороді, до вас на кухню злізуться всі спиногризи округи і ви максимум шо встигнете - це подати сметани, бо деруни без сметани, то вкусно але не божественно. Їдять їх швидко, гарячими і всі до одного бо лишити на столі хоч одненький то злочин протів человєчєства. Обично в нормальних сімействах смаження супроводжується гучним прицмакуванням, причавкуванням і питаннями "Коли там ще?".

    Будьте здорові (с)
     
    Останнє редагування модератором: 19 гру 2014
    oksan2006, Andrii_M, Дед Хоттабыч та 2 іншим подобається це.
  2. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    трохи напрягає "солити за смаком" натерту бульбу.. В неї ж не смак дерунів.. як вгадувати?
     
  3. alexduc

    alexduc -

    Повідомлення:
    3.195
    Симпатії:
    2.255
    Адреса:
    Ровно
    Я всегда, когда готовлю, просто присолю немного. А кому нужно всегда в наличии салонка, да и другие специи имеются.
     
  4. Дед Хоттабыч

    Дед Хоттабыч Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857
    МастерСАН, читал Вашу спитчу и смеялся:-D. Почти по Гоголю написаниеgood-по малороськи. Или у Вас было шикарное настроение как после яичного ликёру.:akordeon:

    :rose:
    --- добавлено: 21 дек 2014 в 18:27 ---
    Voyutichi, если сомневаетесь насчет соли- добавте квашеные овощи, а мне незабудьте с перчиком и хреном.:-[

    beerbeerbeerна троих!
     
    Останнє редагування модератором: 29 гру 2014
  5. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    п итання солі відкрите.
    Ось варю я, наприклад, горох.. Солити перед варкою чи після? Коли краще він вариться?
    До мого батька ходять за водою з криниці, бо у ній горох розварюється. Вода в криниці не дає накипу в чайнику, але і немає кислої реакції з поташем. Чому горох розварюється, від браку солі у воді?
     
    Дед Хоттабыч подобається це.
  6. alexduc

    alexduc -

    Повідомлення:
    3.195
    Симпатії:
    2.255
    Адреса:
    Ровно
    По гороху не скажу, но солят всегда воду, а в конце досоливается по вкусу.
    з.ы.Чет мне солянки захотелось, от постоянного повторения "мантры" соль. Седня лень, завтра приготовлю.:lulka:
     
  7. Дед Хоттабыч

    Дед Хоттабыч Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857
    Моя бабушка готовила удивительные драники, заливала их томатной густой подливкой. Эта подлива и была гвоздем блюда! А когда они настоятся на холоде(обязательно) я их уплетал- за уши неоттянешь!!! При этом сами драники были как бы резиновыми. Но вот это мне и нравилось. И резиновость и скусность!
    Солянка говориш... пойду, пожалуй, приложусь. А мне нельзя... Вот до чего доводят разговоры о скусностях на ночь глядя... до нарушения режиму! Пошел... нарушусь... раздразнилиCherna-facepalm
     
    Маляр Серега подобається це.
  8. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    ну звичайно, у воді сіль розчиняється..
    Я віддаю перевагу взагалі не соленому. Можливо, я не все знаю і сіль, яка необхідна моєму організму, я отримую з інших джерел (дружина підсипає у салат..?)).
    --- добавлено: 21 дек 2014 в 21:09 ---
    тормозіть жерти на ніч!!
     
    Останнє редагування модератором: 29 гру 2014
  9. Дед Хоттабыч

    Дед Хоттабыч Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857
    поздно,батюшка, поздно...:p
     
  10. Saisan

    Saisan Інженер

    Повідомлення:
    423
    Симпатії:
    1.040
    Адреса:
    Луцьк
    Ділюсь не рецептом, а враженнями. Був у Польщі, їв солодкі дируни.O=-Все смажиться як у нас, але без цибулі та часнику. Такі собі картопляні оладі. Посипають цукром і страва готова, дітей за вуха не відтягнеш. Виглядало дивно, але спробував - смачно.good
     
    NewRoom подобається це.

Поділитися цією сторінкою