Деревянная вагонка

Тема у розділі 'Ремонт квартир, отделка помещений', створена користувачем lon, 10 лют 2010.

  1. lon

    lon Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Хочу в прихожке обложить стены деревянной вагонкой. Подскажите нужно ли что-то прокладывать между стеной и вагонкой?
    И чем потом лучше обработать вагонку?
    Да и как вообще мой выбор, нормальный? Или может лучше мдф-вагонку использовать?
     
  2. DimaZ

    DimaZ Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.743
    Симпатії:
    975
    Адреса:
    Kyiv
    как по мне, так деревянная вагонка - отличный выбор если она вписывается в интерьер, между стеной и вагонкой насколько я знаю ничего не прокладывают, чем обрабатывать к сожалению не могу подсказать
     
  3. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Деревянная вагонка

    Виставити дерев'яні направляючі попередньо знявши на їх місці примикання до стіни штукатурку і закріпити дюбелями. Потім кріпити вагонку товщиною від 10мм і більше на відстані хоча б 50 см по довжині. В прошарок нічого давати не потрібно. Зверху декоративним дерев'яним кутником закрити щілину. Запускати можна багатьма середниками: хоч лаком безколірним, хоч тими ж засобами тонування від Тіккуріла чи Пінотексу. Головне щоб стіна не виглядала як штахетник після цього а гармонійно вписувалась в дизайн приміщення. А як варіант - не хочете коркове дерево попробувати???!!! набагато швидше стіна декорується і витрати приблизно такі ж....?а легше створити імітацію каменю чи інших структур.... :)
     
    1 людині також подобається це.
  4. lon

    lon Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Re: Відповідь: Деревянная вагонка

    не зовсім зрозумів, на відстані від чого?
    а які з них краще?
    От цього дуже б хотілось:)
    а що це і як виглядає, я зовсім не розуміюсь на всіх ціх модних штукенціях:-[
     
  5. Vudracom

    Vudracom Прораб

    Повідомлення:
    1.090
    Симпатії:
    238
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Деревянная вагонка

    По довжині вагонки треба перепендикулярно давати кріплення на стіні створивши таким чином ніби щит тільки поверхнякріплення буде повернена до стіни. Так от відстань між брусками (горизонтальні і кріпляться на стіну) має бути 45-50см. Закріплюємо крайні точки вагонки і по середині. Напр. довжина вагонки 200см - тоді по краях йде брус для кріплення і з по середині з проміжками по 50 см.. Тобто виходить 5 точок кріплення. Нижню і верхню точки кріплення вагонки до бруса рекомендував би кріпити накраю наскрізь шурупами попередньо просвердливши отвори у вагонці щоб не розкололо! Потім ці щурупи зерху можна прикрити декоративним дерев'яним кутником а знизу - плінтусом. По середині ж кріпиться спеціальними "жабками" які можна знайти в магазинах де продають засоби кріплення. Тільки кажіть яка товщина вагонки по фельцу (3 чи4,5 см.).
    Пінотекс чи Тіккуріла - а тут вже питання скільки готові потратити - ціни дещо різняться, але обидві системи захисту/тонівання деревини добрі. Стоїть питання чи треба брати грунт!? Так варто, тоді краще буде лягати тонований шар. Але приготуйтесь до того що треба буде пензликом помахати бо з пульверизатора по вертикальній поверхні будуть підтьоки!!!
    А от тепер пора***те скільки піде годин у вас на те щоб таку штуку зробити!!!!
    Швидше і може й дешевше виходить коркове дерево - воно вже під певні кольори може бути задекороване. Кіпляєте клей до нього, кісточку (яку доведеться після завершення робіт з клеєм просто викинути) в будівельний ніж! далі політ фантазії як клеїти і на яку висоту яи рівний верхній край робити чи з зазубринками чи з різноманітними вставками з чистої стніни...:)
    Ще один варіант - бамбук у вигляді обоїв на ріхну висоту є в рулоні. Теж клеїться на стіну клеєм. Верх декорується кутником або певним матерчатим шнурком... різної волохатості :) лореч теж є кілька видів кольорів.
    Порада: зайдіть в магазин декору і подивіться на зразки!!!
     
    1 людині також подобається це.
  6. okello

    okello Новачок

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    1
    Деревянную вагонку можно обработать и натуральными материалами ,такими как масло с твердым воском , оно бывает прозрачное и белое , а еще можно обработать натуральным воском , он бывает прозрачным и цветным . Древесина в таком случае прекрасно дышит , сохраняется эффект натуральности покрытия , а с восками даже эффекты старения . И не надо долго и нудно кисточками махать . Масло и воски легко наносятся даже просто тряпками , главное после обработки нужно хорошо протереть остатки , которые древесина не впитала. Такие воски и масла есть голландские Голден вейф.:)
     
    1 людині також подобається це.

Поділитися цією сторінкою