Модернізація КЧМ

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Voyutichi, 17 гру 2009.

  1. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Voyutichi, -не мав змоги навіть поексперементувати.
    Тут думаю де на кузню з мішечок, щоб не купляти.
     
  2. wasya

    wasya Майстер

    Повідомлення:
    71
    Симпатії:
    70
    Адреса:
    Трускавець
    не хочу ні з ким сперечатися і вираховувати скільки кг дров на скільки год при якій темп,так як знаю що закон збереження енергії працює добре:)..спочатку було що 1год.горіло макс.,кочегарив..мені не так критично,бо маю газове опалення(вісман 30кВт), КЧМ подобається тим ,що за пів години на подачі 80 град. і в будинку тепло,а газовим більше 60-65 не можу підняти,бо не виключається тоді і газу жре нормально...відносно еконмії КЧМ також можна поспорити,враховуючи ціну газу і дрова(машина бука1300грн.цього року).для мене він більш потрібний як альтернатива,при аварійних ситуаціях,коли не має газу(буває таке іноді,замерзла труба на вводі на вулицю,конденсат мабуть) на вулиці 20 гр.морозу,всі замерзали і от тоді я відчув як класно мати альтернативу газу:)))!!! а по часу горіння,це все індивідуально,з часом "наловчився" так ,що тепер 0 12 год.ночі набиваю повну топку бука грубо колотого,виставляю комп.на 50град.,відключаю продувки,мінімальні оберти вентилятора піддуву,...на вулиці було не давно вночі -6 гр,прокинувся о 8год.ранку в котлі ще трохи жару....і весь засмолений:)))
     
  3. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    - так повірю... В мене з допотопним КСТ таке проходить, правда з регулятором тяги.
    А чомуж Ваш вісман 30кВт. дакий дихавичний.:( ( 18-ка вайланд, супер, два поверхи і чуть більше 2000 кубів за рік, а з дерев"яним і того не натягую)
    В мене також газ в хаті, це я так, щоб ліліпутін не стішався, а ще верби дармової неміряно і в майтерні теплота.:vo: Ось тільки наніч срачно залишати, вміють наші електрики вчудити, вже пару раз гену підпрягав серед ночі. Думаю над безперебійником. Удачі!!!
    Добавлю, щось рахував сидів, то якщо дрова купити з привозкою, найняти щоб порізали, порубати, поскладати, то хер на хер при ціні газу менше гривні виходить.
     
  4. wasya

    wasya Майстер

    Повідомлення:
    71
    Симпатії:
    70
    Адреса:
    Трускавець
    в свій час "майстри" так зробили мені розводку опалення-все підключили мені на одну довгу вітку послідовно...тепер так і гріє.все планую переробити,і зажди то часу то грошей бракує:)

    мені також:),хоча і маю безперебійник і 2 зривні клапани поставив,аж цього року почав експеремнтувати на ніч без нагляду....на перших порах декілька разів котел ішов на перегрів,бігав по котельні з водою -не знав як загасити цей "ядерний реактор",воду ж лити на чугун не можна...тепер залишаю "на запас" декілька батарей на 2 поверсі,в кімнатах де не живу-і коли перегрів відкриваю подачу на них...але зараз прегріву вже не має,натринувався з часом:)
     
  5. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    на чавун не лити - лити на вугілля, вода до чавуну не дійде, перетвориться у пару, пара перекриє доступ кисню.
    сам вже раз мав таку ситуацію..
     
  6. Vi.Fi.

    Vi.Fi. Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    7
    Дуже сподобався сайт.Виникло питання доробити котел КЧМ для довготривалішого горіння тому що зараз закладаю дрова через кожну 1-2 години.Хочу отримати поради спеціалістів. Котел КЧМ-3ДГ-А 29 кВт 1991 р.в. користуюся 14 років ,паливо смерека,бук,вільха+тирса,стружка.Читав статтю про модернізацію на котлі вже давно поставив пластини(турбулятори),регулятор тяги,циркуляційний насос.Будинок 10м на 10м 2 поверхи утеплений пінопластом.Мені вислали схему-креслення як з 200л бочки виготовити піролізну головку іприєднати її до котла.Є відхилення від розмірів.Прошу поради як це все зробити краще і як воно малоби прцювати? 007.jpg
    --- добавлено: Nov 11, 2013 10:21 PM ---
    Буду дуже вдячний за поради та обговорення схеми.
     
    Andrii_M подобається це.
  7. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Теоретично можливо, але...(куди дівати тепло з бочки)
     
  8. telets

    telets Бригадир

    Повідомлення:
    160
    Симпатії:
    125
    Адреса:
    УКРАИНА КОЛОМЫЯ
    Гарна пропозиція. Минулу зиму весь час "мучила " така ідея, поки потрібно було класти в котел дрова. Запасся вже був бляхою 4 і 5 мм. Але ще в цілому не визначився і до тепер думаю над вибором - чи до наявних газового і КЧММ ( про його доробку писав в даній темі і вчився з неї до речі теж) докупити третій котел, піролізник, коли зберусь з грошенятами , чи доробляти до КЧММа бункер з шахтною загрузкою дров та спалюванням і подачею горячих газів в котел КЧММ. Подавати полум*я, гази думав в шуровочну дверку(нижня) котла через з*єднуючий футерований фланець, приблизно як вище викладено. Замітки, прикиди якійсь були, але так до виконання за літо не дійшло . Знань, часу не вистачило. Багато тут питань виникає по забезпеченню піролізу , по техніці безпеки ( дрова в бункері ). Можливо наддув повітря потрібен. Добре щоб підтянулась і своє слово сказала "важка артилерія" форуму.
    До речі, пригадую що в якійсь з тем Voyutichi вже піднімав питання коли і хто з КЧМа зробить піролізник.
    А ще питання до Vi.Fi. Якщо вислали схему - то які там описи, як працює запропонований газогенератор, де есплуатується?
     
  9. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    так ця ж тема, з цього питання і почалася..:)
    КЧМ - вугільний котел, хай ним і залишається. 1-2 - години підкидати дрова - для КЧМ це нормально, якраз для такого об'єму дров. Якщо перевести займаний об'єм дровами на вагу вугілля, скільки б його помістилося замість дров - вийде навіть більше 12 годин. Правда грузити стільки вугілля в котел - не правильно, у котлі є конструктивна відмітка, доки засипати чи підсипати вугілля. Це приблизно 1/4 - 1/3 висоти внутрішньої камери.
    Внутрішній простір котла і конструкція внутрішніх елементів також оптимізовані під вугілля.
    Якщо використовувати котел як теплообмінник до газогенератора - то потрібно робити повноцінний газогенератор, десь подалі від перебування людей, а газ з нього підводити до КЧМ і в ньому спалювати.
    Виглядає як "п'яте колесо"..
     
  10. vlad.kov

    vlad.kov Майстер

    Повідомлення:
    185
    Симпатії:
    66
    Адреса:
    Марківка
    Швидше це шахтна приставка, а не піролізна головка. А бочка в зоні колосника прогорить можливо за сезон, якщо там не буде тепловідведення. Ось тема, де подібне обговорюється http://www.forumhouse.ru/threads/178320/
    --- добавлено: 12 ноя 2013 в 10:32 ---
    Ото ж бо. З того матеріалу і трудозатрат простіше зробити окремий, незалежний ні від чого котел.
     
    Останнє редагування модератором: 20 лис 2013

Поділитися цією сторінкою