Теплий пол - чи обов`язковий пінопласт?

Тема у розділі 'Теплые полы', створена користувачем koshovyj, 20 вер 2009.

  1. koshovyj

    koshovyj Новачок

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    0
    День добрий.
    Вирішив ставити водяне полове опалення на другому поверсі будинка (перекриття - звичайні бетонні плити).
    Засипали їх перлітним піском і за стандартною схемою мав би ставити екран, пінопласт і т.д., так? Одні кажуть, що пінопласт обов"язковий, при чому плотность 35, інші - кажуть, що не обов"язково, так як поверхом нижче є приміщення, а не грунт і тепловтрат не буде багато.
    Що скажете?
     
  2. s_vladimir_79

    s_vladimir_79 Майстер

    Повідомлення:
    556
    Симпатії:
    32
    Адреса:
    Киев
    Re: теплий пол - чи обов"язковий пінопласт?

    Вы сами ответили на свой вопрос. Теплопотерь немного будет, поэтому и Вам решать. Можете положить другую теплоизоляцию, не обязательно пенопласт.
     
  3. Vladlen

    Vladlen Шабашник

    Повідомлення:
    3.613
    Симпатії:
    695
    Адреса:
    Сумы
  4. Tehnik-san

    Tehnik-san Інженер

    Повідомлення:
    621
    Симпатії:
    707
    Адреса:
    Москва
  5. koshovyj

    koshovyj Новачок

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    0
    Re: теплий пол - чи обов"язковий пінопласт?

    Дякую за оперативні поради. На скільки зрозумів, пінопласт не виконує інших функцій, крім утеплення. Тоді буду від нього відмовлятись.
     
  6. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: теплий пол - чи обов"язковий пінопласт?

    будьте уважні! Теплоизоляция – скорее всего главный элемент системы водяных теплых полов. Назначение теплоизоляции – направить тепловой поток от греющих труб и стяжки строго вверх, в отапливаемое помещение, исключая теплопотери через нижнее перекрытие. Именно от правильно выбора теплоизоляции зависят такие важные параметры теплого пола как тепловая мощность, экономичность и несущая способность.
    Нормы предписывают, чтобы толщина теплоизоляционного слоя теплых полов для холодных перекрытий (над грунтом или неотапливаемым подвалом) была не менее 50 мм, а на межэтажных теплых перекрытиях – не менее 20 мм. Плотность напольного теплоизоляционного покрытия не должна быть меньше 25 кг/м3.
    це цитата із наведеного Технік-саном сайту. Якщо зовсім відмовитись від теплоізолятора - отримаєте втрати тепла на нагрів бетонного перекриття. І я не впевнений, що це тепло залишиться у будинку. Та ще воно може вносити дизбаланс у приміщення під цим перекриттям. Отже відмовлятись від теплоїзоляції не варто. Але якщо вже потрібна ізоляція під теплу підлогу - то краше ізоляції на основі пінополістиролу нема.
    Врахуйте це.
     
  7. koshovyj

    koshovyj Новачок

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    0
    Re: теплий пол - чи обов`язковий пінопласт?

    на тому ж сайті вичитав, що коли йдеться про опалення приміщення на міжповерхових перекриттях, то краще утепляти не підлогу верхнього поверха (де й буде полове опалення), а стелю нижнього... Що скажете?

    + питання. Якщо не ставитиму пінопласт, труби грітимуть бетонні перекриття - чи є небезпека, що від цього може виникнути їх розширення? І до чого це може призвести?
     
  8. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: теплий пол - чи обов`язковий пінопласт?

    я так не думаю. Адже перектриття не ізольоване термічно від зовнішніх стін і через цей місток буде завжди втікати тепло. Чому не можна термічно ізолювати повністю? Тому що всі теплоізолятори не витримають механічного навантаження, яке створюватиме перекриття в зоні містка холоду. Конструкція загубить свою механічну стійкість при простому монтажі теплоізолятора у зоні контакту перекриття і підтримуючих конструкцій (зовнішньої стіни у нашому випадку). Щоб відновити цю механічну стійкість - нам потрібно буде збільшувати зону контакту перекриття з зовнішньою стіною до такої величини, при якій механічне навантаження на вибраний теплоізолятор ввійде у допустимі межі для даного теплоізолятора. Такий підхід до теплоізоляції перекриття від підтримуючих конструкцій - не вигідний економічно, так як з"економлене тепло не покриє витрат на зміну конструкціі перекриття. Отже ізолювати термічно повнністю бетонне перекриття не вигідно. Краще старатися зменшити втрати через нього, що найлегше зробити, ізолювавши доступ тепла до нього (в ідеалі з верху і з низу). Вибирайте свій варіант. Як на мене, краще дати 5 см пінопласту під підлогу - найдешевша економія тепла.
    Теплові коливання ніколи не додають здоров"я будівельним конструкціям. Тому бажано їх мінімізувати у всіх напрямках.
    Такі температурні коливання можуть витягнути "на верх" приховані недоліки конструкції, або завдати шкоди матеріалам цих конструкцій, так як проектант не закладав такі умови експлуатації у проект.
     
  9. Skyter

    Skyter Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.442
    Симпатії:
    516
    Адреса:
    Родился и вырос в г. Киев.
    Re: теплий пол - чи обов`язковий пінопласт?

    Ответ на ваш вопрос присутствует в первом топике. Перлитовый песок является прекрасным теплоизолятором. При его применении можно отказаться от пенопласта. Однако надо не забывать что перлитовый песок требует обязательного присутствия ПАРОИЗОЛЯЦИИ и армированной стяжки сверху.

    Но если вы любите много масла в каше, положите пенопласт :)
     
  10. blondin

    blondin Новачок

    Повідомлення:
    34
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    г. Киев, ул. Юрия Шумского, 1А
    Re: теплий пол - чи обов`язковий пінопласт?

    Если вопрос ещё актуален!

    Если у Вас на втором этаже будут тёплые полы, Вы можете использовать мультифальгу, которая будет служить, как тепло-отражатель. Могу выслать каталог где показаны все виды пирога тёплого пола.

    Также Вы можете посетить семинар по монтажу систем отопления и водоснабжения в представительстве Uponor. Семинары бесплатные.
     

Поділитися цією сторінкою