Техобслуживание котла

Тема у розділі 'Котлы', створена користувачем barmaglot, 18 гру 2009.

  1. barmaglot

    barmaglot Новачок

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    0
    Вот, собственно, и вопрос. Котел Sime 25BF(OF), турбированый, двухконтурный. Хочу провести ТО. В принципе, видел, как это делается, но со стороны. На что обратить внимание при проведении обслуживания, куда лучше не лезть? Чем почистить теплообменники, если они заросли?
     
  2. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Техобслуживание котла

    запасіться пилососом, пензликом (кисточкой) з дроту, інструкцією розбірки-збірки котла, інструмент для цієї розбірки. І ще бажано фотоапарат, щоб робити фото перед черговим етапом розкручування.
    Конкретно такого котла як ваш я не обслуговував, тому опишу загальний порядок, за яким я працював з навісними котлами.
    Спочатку потрібно забезпечити собі доступ для огляду теплообмінника, зі сторони пальника і зі сторони комину. При наявності забруднень акуратно зрихлити їх пензликом і прибрати пилососом. Оглянути ретельно: чи нема десь між пластинами теплообмінника зеленого нальоту. Зелений наліт - це признак протікання теплообмінника. Як позбутися такого протікання - 99% це повна заміна теплообмінника. 1% залишається для версії, що це не теплообмінник протікає, а якимсь чином у це місце попадає вода не з теплообмінника і викликає корозію такого виду. Оглянути вхід в димохід на наявність копоті. Копоті не повинно бути.
    добре б було заглянути в водяний канал теплообмінника, туди, де тече теплоносій, щоб пересвідчитись у відсутності накипу (буває, що часто підживлюють котел непідготовленоб водою). Також потрібно подивитись у вихідний патрубок контуру підготовки гарячої води. (Взагалі ця процедура залежить від конструкції теплообмінника, але я завжди старався перевірити теплообмінник на предмет накипу). Якщо з цим вправилися, можна переходити до пальника.
    Потрібно зняти блок розпалу і контролю полум"я. Це пальник свічки, іскровий електод і електрод контролю полум"я. Буває так, що ці три названі складові монтуються не блочно, а дискретно. Це не повинно викликати труднощів, так як ці елементи відносяться до розхідників і повинні мати легкий демонтаж. Металеві частини електродів, які знаходяться в полум"ї при роботі пальника, необхідно відчистити наждачною шкіркою (або любим скребком) до металевого блиску. А курамічний ізолятор вимити від копоті в пральному порошку і прополоскавши витерти досуха туалетним папером. Пральний порошок мені найбільше підходив для такої процедури, так як найкраще відмивав кераміку і не залишав після себе слідів.
    Пальник свічки теж необхідно оглянути на предмет забруднення. Воно є двох видів: забруднення шлаком власне дірок (форсунок), через які виходить паливна суміш (газ+повітря) і згаряє на ньому, і забруднення пилом вхідного фільтру для повітря пальника свічки і газового жиклеру (вхідний фільтр - переважно це шматок металічної сітки, яким захищений вхід повітря у пальник свічки). Степінь забруднення визначається візуально при розбиранні пальника свічки. Бруд і сміття усуваються дротяним пензликом і продуванням полососом. Збирайте блок у зворотньому порядку (фотоапарат у допомогу). Якщо це не блок, а дискретні елементи - тоді перед їх монтажем необхідно очистити головний пальник котла.
    Для цього використовуйте пилосос на всмоктування і дротяний перзлик. Варта перевірити простір біля газових жиклерів на предмет павутини і пороху на ній.
    Це основні роботи.
    Також варта поновити мастило двигуна димомосу (якщо це передбачається, більшість двигунів мають "вічне мастило"). Також огляньте всі з"єднананя на предмет негерметичності (камеру спалювання теж не забудьте оглянути чи нема де щілин. Оскільки ваш котел з вентилятором, то невелика непердбачена конструкцією щілина у камері спалювання може сильно впливати на роботу котла в гіршу сторону.
    Почистіть газовий фільтр перед котлом. Перевірте мильною піною всю газову доріжку на герметичність. Всяке буває..
    Тепер необхідно налаштувати (перевірити налаштування) розширювально бачка системи, якщо він вбудований в котел. Для цього перекрийте всі магістралі теплоносія в котел і з нього і випустіть з котла воду (НЕ З СИСТЕМИ!). Якщо є можливіть випустити воду тільки з розширювального бачка - тоді випускаємо теплоносій тільки з нього. Перевіряємо тиск повітря у розширювальному бачку. Він повинен бути приблизно 1/2 робочого тиску теплоносія в системі. Доводимо тиск повітря у бачку до норми і відновлюємо тиск теплоносія в системі (якщо ми зливали теплоносій) до норми.
    Робимо пробний пуск котла.
    Ось так, коротко..
     
    Пітон, Андрей123 та corbie подобається це.
  3. vikk

    vikk Новачок

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Луганск
    Re: Відповідь: Техобслуживание котла

    а можно здесь немного подробней. Сейчас у меня в системе давление 1,0атм.(показывает манометр котла вестен), но это давление я создал когда закачивал воду после ремонта одного из радиаторов, а надо было сделать как описано у Вас, но к сожалению поздно заметил. Как посоветуете сейчас поступить?
    Т.е. слить воду с котла, закрыв при этом подачу и обратку, затем не понял какое давление создать в расширительном бачке и какое давление сделать в системе?
    Спасибо
     
  4. AKit

    AKit Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Відповідь: Re: Відповідь: Техобслуживание котла

    І там і там 1 бар, буде достатньо.
     
    2 користувачам це сподобалось.
  5. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Відповідь: Техобслуживание котла

    якщо злили воду перед бачком, тоді у повітряній камері повинно бути 1/2 тиску, на якому плануєте експлуатувати систему. У вашому випадку 0,5 атм. Накачаєте автомобільним насосом з контролем тиску 0,5 атм в бачок. Потім підкачаєте води до 0,5 атм і розігрієте систему до робочої температури. Коли температура досягне робочої межі - підживите систему до 1 атм.
     
    2 користувачам це сподобалось.
  6. vikk

    vikk Новачок

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Луганск
    спасибо ребята за советы, обязательно так и сделаю, а пока смотрю за давлением падает оно почему то, незначительно но есть факт,жду когда установится.
    Может связано с сезонным изменением температуры(днем жарко - ночью холодно)
     
  7. AKit

    AKit Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.012
    Симпатії:
    803
    Відповідь: Re: Техобслуживание котла

    Більш за все повітря з травлюється.

    Добавлено через 4 минуты 1 секунду
    Але тоді на холодну тиск в ситемі буде більший ніж в бачку і холодна вода заповнить деякий обєм бачка ,зменшуючи простір для розширення гарячої.
     
  8. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Техобслуживание котла

    саме така є мета - щоб у бачку було трохи води при холодній системі. В іншому випадку тиск в системі може впасти до нуля при охолодженні. Це викликає паніку у господаря і він починає доповнювати теплоносій, аж поки не буде 1 атм. А вже це доповнення буде надлишковим, оскільки при розігріві системи тиск встановиться вище від 1 атм.
     
    1 людині також подобається це.
  9. солтес

    солтес Прораб

    Повідомлення:
    965
    Симпатії:
    407
    Адреса:
    НІК ПЕРЕДАНИЙ ШАХМАТІСТУ
    Скільки платимо за тех огляд котла .

    Ваші прайси панове
     

Поділитися цією сторінкою