І знову димохід ТП котла...

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Simchuk S., 9 чер 2011.

  1. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Re: Відповідь: І знову димохід ТП котла...

    Я даже спорить не буду, просто поинтересуюсь - а зачем он там (дашок)??? :-[
     
  2. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Відповідь: І знову димохід ТП котла...

    Щоб дощ в середину не падав. Досить широкий комин. При хороших дощах волога потрапляла на перший поверх. Під стіною зі сторони димоходу стояла шафа - вся задня її стінка покрилася пліснявою. Я, по молодості, не знав звідки це явище..
    Дашок поставив - комин висох.
     
  3. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: І знову димохід ТП котла...

    А как же герметичность дымохода??? :)
    Все осадки должны собираться внизу в отстойник. Кстати я своим клиентам рекомендую собирать дымоход по принципу водоотлива т.е. вставлять верхний элемент в нижний, а не наоборот, как это делали нарее. Современные технологии автоматической сварки нержавейки позволяют добиться довольно плотного прилегания деталей дымохода.
    Сейчас многие производители и "самодельщики" стараются снять как-можно больше тепла, рискуя получить конденсат в дымоходе, который потом будет стекать либо же в отстойник, либо по стенкам дымохода. А конденсат - это страшная вещь, осадки не попадают.
    Кроме того, обратите внимение на старые дома с дымоходами от печей - никаких "крышек" (по крайней мере в нашем регионе так).
     
  4. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: І знову димохід ТП котла...

    дивився, є і досить старовинні.
    Якщо говорити про сільські комини з перерізом 25х15 - тоді так, через таку дірку багато не натече. А ось 100х15 - тут мій варіант, реально в кімнаті сирість.

    Щодо труб: це останні 5 років ми розжилися на нержавіючі труби, а ще 10 років тому навіть у Києві, не те що у нашому Самборі, про гільзування мало знали.
    Мали ми на обслуговуванні під Києвом котел, будинок не переданий в експлуатацію. Два архітектора не знали що робити - на вершку комину з'явились мокрі плями. Хотіли перекинути "стрілки" на нас, сервісантів. Мовляв у вас котел низьку температуру видає (вайлант-атмосферник). Прийшлось збирати комісію і привселюдно міряти температуру диму. 104 градуси з котла, як по паспорту.
    Грошей в архітекторів було достатньо, а от про труби їм ніхто при забудові не сказав.

    ну це ж зрозуміло - куди конденсат стікатиме..
    гільзовано один канал, котловий. Решта каналів - відкриті, без гільзування.
     
  5. labik

    labik Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    2
    Адреса:
    Львов
    11*11=121 см кв. (квадратный)
    3,14*11*11/4= 95 см кв. (круглый)
    При других одинаковых условиях квадратный будет лучше
    Це зрозуміло. А як на рахунок завихрень по кутах квадратної труби. Чи будуть впливати на тягу?
     
  6. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Не знаю, не замечал я чтоб дымовые газы закручивались при выходе из трубы. Да и потом, это ж не пуля, ровно им лететь не обязательно :)
     
  7. bioprom-kherson

    bioprom-kherson Новачок

    Повідомлення:
    19
    Симпатії:
    6
    Адреса:
    Херсон
    [​IMG]

    [​IMG]
     
    ttkotel та Слободарий подобається це.
  8. Trancer

    Trancer Новачок

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Івано - Франківськ
    Всім привіт, не хочу заводити нову тему, але в мене є питання, і хочу поділитись стажем як я це робив, правда ще поки що на стадії руйнування(розборки цегли) старого димоходу від пічки, до нього був підключений твердопаливний котел, тому цеглі за три роки прийшла опа) Зараз хочу загільзувати існуючий канал нержавійкою діаметром 200мм, тому і розбираю старий димохід, бо труба 200 не влізе, почав робити з першого поверха, так як цегла опирається на перекриття між першим і другим поверхом, і хочу робити це поступово, перший поверх розібрати, підключити квадратну трубу через нержавіючий перехідник до трійника 87градусів, і потім це все обмуровувати з зазором між трубою і цеглою з кожної сторони по 4 см. Перший поверх розібрав, але в стіні наткнувся на двотаврову рейку,вона ж опора під балон на 2 поверсі, незнаю чи то так правильно зроблено, коли двутавр вмурований в стіну, а на вулиці виступає 120см, таких рейки в конструкції балкону є три штуки, дві з них в несучій стіні, і одна заважає мені загільзувати димохід(малий діаметр старого димоходу), є два варіанти, різати рейку так, шоб в стіні вона була на півтори цегли зовнішньої стіни+приблизно 35см. в середині хати в несучій стіні,або вибивати канал наскрізь, і робити вихід в іншу кімнату, але тоді прийдеться димохід розбирати повністю, так шо от незнаю як бути, хто шо порадить? Ах да, балкон має розміри 120*500см, стяжка висотою 10 - 12см, армована арматурою 8. Будинок двохповерховий з підвалом і горищем, фото скину згодом, тому що інтернет тугий дуже(
     
  9. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: І знову димохід ТП котла...

    Trancer, я би різав рейку і потім до неї приварив вертикальну балку-опору, яка пролягла б у несучій стіні. Скільки тої балки зараз в стіні (тобто який кусок відріжеться) і чи ця балка по середині балкону чи з краю?
     
  10. Trancer

    Trancer Новачок

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Івано - Франківськ
    Re: Відповідь: Re: І знову димохід ТП котла...

    Дякую, мені так само говорили, але казали шо не потрібно приварювати, а просто вставити кусок металу, щоб не закусило болгарку. Відріжеться кусок довжиною 106см приблизно, це бокова рейка, тобто крайня.
     

Поділитися цією сторінкою