Каміни з водяним контуром?

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем myroslav25, 7 тра 2011.

  1. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Каміни з водяним контуром?

    звичайно цікаво, розказуйте!
     
  2. myroslav25

    myroslav25 Новачок

    Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Львів
    Відповідь: Каміни з водяним контуром?

    Ну нарешті випала можливість розказати про поїздку.
    В принципі нічого екстраординарного. Будинок в межах міста, камін поставили минулої осені, задоволені. Камін працює в системі з газовим котлом, вся система нова, економія газу відчутна, хоч дрова то також не безплатні:) Але повноцінно оцінити вигоду ще не можуть, адже будинок ще не добудований(без утеплення фасаду і горища). Камін підєднаний до системи міддю, стоїть взривний клапан, автоматика для керування температури системи, ще якісь засоби безпеки. Я в сфері опалення не дуже розбираюся, але виглядає все нормально. А система тискова без розширувального бачка, казали що їм так рекомендували підключати з фірми де брали камін. Шкло на дверці коптиться hello , але в принципі від цього ніде не дітися, як то кажуть цей процес можна лише сповільнити, а не зупинити.
    З грубшого все, можливо щось і забув. Будуть запитання задавайте, якщо знаю відповім victory.
     
  3. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Каміни з водяним контуром?

    мусить бути якийсь компенсатор теплового розширення теплоносія.
     
    Дмитрий ДАР подобається це.
  4. АндрійЧ

    АндрійЧ Новачок

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
    Re: Відповідь: Каміни з водяним контуром?

    Дивно, я був в офісі на фірмі теж з камінами Лехма у Львові, то вони мені порадили два варіанти підключення: тисковий і безтисковий. Розказали про всі плюси і мінуси двох систем. Вибір, звичайно, за мною. Оскільки я трохи розбираюся в опаленні, тому розумію що тискову систему обв'язати легше (напевне тому і запропонували), але я думаю і про безпеку. Цей варіант я вивчаю ще від початку проектування, думаю не даремно поляки пропонують два варіанти, а вже наші "спеціалісти" вирішили робити те, що легше, а про наслідки забули сказати.
     
  5. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Відповідь: Каміни з водяним контуром?

    а що вони розказували?
     
  6. Nebel

    Nebel Новачок

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    2
    Адреса:
    Киев
    Італійський Еділкамін - мабуть, найкраще, що є зараз на ринку.Дуже пристойний зовнішній вигляд і не так щоб шалено дорого,топка Ідро 30 з боковим відкриттям наприклад (14,2 кВт, тобто на 120-130 м.кв.) - близько 12 тисяч гривень. Економія на опаленні дуже суттєва.
    Братсько-слов"янські топки-теж непогані, хоча естетика виробів дещо інша.
     
  7. foreman

    foreman Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Стрий
    Другий рік встановлюю каміни з водяною сорочкою. Будуть запитання задавайте, якщо знаю відповім
     
  8. Garkonia

    Garkonia Новачок

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    0
    Вот интересует такой вопрос? Как вставить в камин пару ребер чугунной батареи с использованием их как теплообменника для воды и паралельно включить в систему отопления. Цель такая, чтоб при топке камина тепло не только вылетало в дымоход, а приносило пользу для подогрева воды в системе. Возникают вопросы, как эти ребра скрутить между собой, какие прокладки или герметик использовать, что не выгорало в огне камина. Сколько допустимо сделать лабиринтов для дыма в верху камина. Может у кого уже есть опыт такого сомнительного изделия?
     
  9. Вогнистый Владимир

    Вогнистый Владимир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.054
    Симпатії:
    1.170
    Адреса:
    Украина, Мариуполь
    Для начала гляньте здесь.http://forum.stovemaster.ru/viewtopic.php?t=7222&start=40. Нужно ставить камино-печь. тобиш печь с большим стеклом. Скажу честно хорошей системы не видел. Но пару тем есть.
     
    Дмитрий ДАР подобається це.
  10. Garkonia

    Garkonia Новачок

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    0
    Где то на форумах начитался, что перспектвное это дело, забирать у удовольствия от камина еще и пользу. Вся фишка состоит в том, что в камин голое железо я так понял не поставить, так как законы физики работают везде. Или камин плохо будет гореть, так как вода не даст нагнать нужной температуры, то ли вода будет кипеть и толку тоже ни какого, да и опасно это. Каминную топку, если туда уж чего сунуть нужно футеровать при этом обязательно удлинение теплообменника в дымоходе или два контура, один в камине под футеровкой, а другой открытый в дымоходе. Обязательное условие закрытая топка камина или стеклом или мелкой сеткой. Подача воздуха для горения верхняя над стеклом. Я все правильно понял? А то старый дымоход уже развалил, в доме бардак и солнце светит прямо в дырку.
    --- добавлено: 8 окт 2013 в 22:48 ---
    Еще вопрос по стеклам. Кто, что только не говорит? Одни маркетологи вобще заявили, что термостекла выпускают только два завода в мире, один в Германии, второй в Японии, остальные страны лохи и стекла покупают только там. У них они стоят, как пол камина. Другие говорят, что каленное стекло и есть термостекло. Первые говорят, что термостекло это кварцовое стекло. Я же знаю, что все стекла состоят из кварца, как основного компонента. Добавляют туда и свинец, что хрусталь получить и всякую другую байду, для цвета, для гибкости, для тонкости, для прозрачности и т.д. Другие и это для меня аргумент говорят, что наши космонавты смотрят в илюминатор только через наши стекла, а не Японские или Германские. Ведь стекло то и закаливают при температуре не меньше 1000 градусов. У кого какой опыт?
     

Поділитися цією сторінкою