Секрет довголіття

Тема у розділі 'Спорт и здоровье', створена користувачем Voyutichi, 17 бер 2011.

  1. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    пс. Паралельно читаю М. Дочинця "Вічник" - наша тема тісно переплітається з ідеєю твору.
    --- добавлено: May 19, 2013 5:53 PM ---
    Я довіряю своєму Я, воно мене ніколи не підводило..:)
    --- добавлено: May 19, 2013 5:57 PM ---
    ппс. Тим більше, маю досвід, коли над собою творив зусилля (чи вже в контексті - насилля), моє (за вашим розумінням) Я поводилося зі мною, як дорослий з малою капризною дитиною, лагідно оберігало від наслідків мої "войовничої" поведінки відносно своїх бажань..:)
     
  2. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    цукерка про вічне життя майбудь сама солодка з тих які придумало людство...думаю що свідомість вона вічна, а от те що ми називаємо своїм Я , воно не вічне, більше того воно надто мінливе і в данний момент існує тому що увага зосереджується на тих ти інших відчуттях тіла, чи душі...Память ці моменти звязує в один вузел і у нас створюється іллюзія , что наше Я це щось самостійно існуюче...думаю що це іллюзія, після смерті того Я що існувало при житті вже не існує...
    Людина це частина всієї екосистеми на землі, все навколо єдине та не може існувати окремо одне від іншого, отже і окремого Я не існує, тобто не існує ситуації, я окремо , а світ навколо окремо (хоча на данний момент наші відчуття саме такі)
     
  3. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    штірліц, це все ви самі дослідили?
    Відверто, я мав час на експерименти з їжею. І перевіряв при нагоді всі рецепти (продукти) для здорового харчування. І голод також.
    Підсумок моїх вишукувань більш ніж скромний і не вартий стільки змарнованого (а може і ні) часу.
    --- добавлено: May 19, 2013 7:09 PM ---
    так ваші міркування (чи припущення) також підпадають під ваш скепсис.
     
  4. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    Давайте пригадаєм приклад з алкоголізмом, все ество алкоголіка жадає горілки, людина підсвідомо в думках себе оправдовує та придумує для себе красиву "легенду" чому їй потрібно випити саме в данний момент...алкоголік гадає,що саме його Я жадає горілки....хоча на самому ділі тіло горілку не хоче, тіло страждає від горілки...Психологічна залежність практично зливається з Я людини (залежність тіла алкоголіка від горілки - це туфта)...
    Абсолютно те саме зі всім іншим...з харчами те саме, людина звикає то того , чи іншого режиму харчування та буде запихати в себе навідь ті продукти, які ій шкодять...жарену картоплю, солодощі, пиво....Якщо спробувати поголодати трошки, то тоді задля виживанння, все другорядне відходить на інший план і людина поступово відновлює здатність відчувати, що їй на самому ділі потрібно...

    спробую пояснити свою позицію, гадаю що весь всесвіт разом також має свою свідомість, тобто існує тільки ця свідомість та нічого іншого, коли людина живе частина цієї свідомості може бути спостерігачем з позиціїї людини ...і в цієї частинки складається іллюзія що вона існує окремо від всього остального світу...коли людина помирає,ця частинка свідомості втрачає здатність окремого спостерігача і все вертається ...свідомість знову одна і єдина.
     
  5. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    зовсім ні, євство бажає не горілки, а ейфорії, яку дає стан сп'яніння. Дайте алкоголіку адекватну заміну - він забуде про горілку.
     
  6. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    нема рецептів одного на всіх, кожномі підходить щось своє, для одного голодування панацея, а інші від цього помирають...один взяв штангу та став доровим хлопцем, а інший зірвав спину та став інвалідом...тобто все індивідуально, та все потрідно робити так, щоб не зашкодило...
    --- добавлено: May 19, 2013 7:32 PM ---
    не правда, коли людина підсіла, то розум людини підсвідомо знайде щось інше чого не хватає, або як часто буває, видумає що небудь чого не хватає(хоча на самому ділі це є), а потім при алкогольному спьянінні, буде давати відчуття що це знову з'явилось...
    чому я так впевнено говорю, в мене був алкогольний досвід, по медичному довіднику 3 стадія...звичайно не 4 , але я мав можливість все спостерігати з середини.
     
  7. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    так я це і маю на увазі - ейфорія, тобто радість від життя.
    Правда, у даному контексті поняття "радість" слід розуміти в ширшому розумінні у порівнянні з традиційним. Тобто включити у нього весь позитив, який може відчувати дана особистість.
    І Ви праві у тому, що у кожного можуть бути свої шляхи до ейфорії.
    --- добавлено: May 19, 2013 7:57 PM ---
    фрактальна модель всесвіту?
    Так на цьому ґрунтуються всі масові релігії, ніхто їх сильно не заперечує.
    Хоча самі вони містять багато протиріч..
     
    Блаж подобається це.
  8. Блаж

    Блаж Прораб

    Повідомлення:
    961
    Симпатії:
    369
    радість - це просто універсальне для всіх , але можуть бути і варіанти, наприклад людині не хватає хоробрості - залежність під час випивки дає цю хоробрість, комусь не хватає впевненності, комусь шарму, комусь тяжко на душі і залежність дає полегшення, в кожного є своя Архілесова пята,яка сидить в підсвідомості, залежність її знає, так як залежність теж сидить в підсвідомості, от залежність її і використовую...
    може скластись враженя, що я залежність наділяю ознаками особистості...ні я так не рахую, просто так воно все в психіці працює...
    --- добавлено: May 19, 2013 8:11 PM ---
    (чесно кажучи нічого не чув про фрактальну модель) ....протирічча є тоді, коли хтось щось неправильно розуміє в цій моделі...звичайно в основних релігіях Христианстві та Ісламі все те саме, але за тисячилиття що релігії існують, вони обростають забобонами,догмами та іншим, що може затуманювати чітке бачення.
    приведіть, як приклад, одне із протиріч та ми можем спробівати відслідкувати де воно взялось ...
     
  9. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    а для чого боягузу хоробрість?

    Тут Штірліц згадував про електроди і електричне стимулювання мозку. Я також читав подібну інформацію. Достатньо стимулювати зони мозку, які відповідають за відчуття насолоди, як людям крім цього стимулювання вже нічого не потрібно. Все ніби зводиться до банальної хімії і висновку, що крім тіла, нічого немає у людини.
    Мало у нас знань, які не суперечать цьому висновку і при тому можуть пояснити все решта (як сон, наприклад, чи різницю між живим і мертвим)
    --- добавлено: May 19, 2013 8:21 PM ---
    Бог Всюдисущий. Але зло є там, де нема Бога.

    але це не по нашій темі..
     
  10. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    А что ещё есть?
    Я и тело - одно целое.
    Всё Я - это 85 млрд нейронов с аксонами, дендритами, синапсами и токами между ними. Генами заложенная и воспитанием подкорректированная, чисто физическая структура. Не хватает кальция, депрессия и бессонница, поиски смысла жизни, во сне не хватает кислорода - снятся кошмары.

    Знаний этих, с каждым днём, всё больше и больше. У нас мало распространены, потому что мало кто у нас английский понимает. Английский сейчас язык науки. А переводят не всё и не сразу.
    Я вот, частенько стараюсь, подобные журнальчики покупать.

    Без добра нет зла. Зло начинается там же где и добро. Чтоб исчезло зло, надо чтоб перестало существовать добро. Они нераздельны. И без них лучше, чем с ними. :)
    Богов с религиями изобрели люди похитрее, чтобы эффективно управлять можно было людьми по-проще умом. Было это давно. А сейчас этот инструмент потерял эффективность.
     

Поділитися цією сторінкою