Хто і як отримував водійські права?

Тема у розділі 'Автоклуб', створена користувачем Dmitry, 21 січ 2011.

  1. Оленка_я

    Оленка_я Новачок

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    1
    Я здавала 16.11.2016 на Туполева м.Київ. В МРЕО приїхали на 10,00, там всі пішли одразу фотографуватись, після того всі отримали свої картки, заповнили і пішли в чергу на теоретичний екзамен. Тести склала десь половина з групи. Хоча питання повністю відповідають доступним в інтернеті (dai.org.ua), якщо готуватися і включити логіку, то здати легко. В мене була одна помилка. Потім, всі хто здали теорію пішли на автодром на водіння. Ті ж хто не здав, отримали свої картки і можливість в індивідуальному порядку здати тести ще раз не раніше ніж через 5 днів. На автодромі присутній один інспектор і купа машин)) Тому найголовніше було виконати елемент "заїзд в гараж", це вже на фініші якраз біля його машини (решту елементів інспектор в силу великої кількості машин, на мою думку, взагалі не дивився) За кермом до навчання я не сиділа ні хвилини :D тому вважаю що частково мені пощастило попасти на здачу в такому форматі)))
    Готові права забирати за 3 дні після успішної здачі, попередньо сплативши 217 грн в касу.
    По часу весь процес здачі зайняв біля двох годин.
    Загалом навчання мені обійшлося в 4900грн (4500грн автошкола + 170грн мед.довідка ну і 217грн за права).
    В автошколі ніхто нічого не казав за додаткову плату, внутрішні екзамени здали всі і провалом в МРЕО нас не лякали.
     
    Voyutichi подобається це.
  2. FENCER

    FENCER Прораб

    Повідомлення:
    410
    Симпатії:
    296
    Навчився їздити у 12 років. Права отримав у 23. Пройшов курси за 30 крб. Хабарів не давав, у чергах не стояв. Екзамен з водіння здавав у ожеледицю на ВАЗ-2106 з одним непрацюючим циліндром і без ручного гальма. За 26 років проїхав майже 2 мільйони кілометрів. Заплатив 3 штрафи.

    Надіслано від мого SM-J710F, використовуючи Tapatalk
     
    Voyutichi подобається це.
  3. Vladimir1966

    Vladimir1966 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.110
    Симпатії:
    710
    Адреса:
    с. Нові Петрівці
    Їзджу на машині від коли себе памятаю. Спочатку в тата на колінах, а потім уже і сам.
    Радянські на легкову машину отримував самостійно в Дрогобичі. Якщо не помиляюсь, то всі курси - теоретині і водіння коштували тоді 160 рублів. Теорію здав з першого ж разу, на водінні не попав в розрахункову кількість здавших, так що перездавав.
    Тими самими правами, виданими в 1985 році користуюсь досих пір.
    Канадське водійське посвідчення - трошки кумедніше.
    Спершу на легкову машину.
    Теоретиний екзамен здав з третього разу (кожна здача на компютері була десь в районі 10 доларів - це початок 2002 року).
    Далі тестування зору в тому ж бюро, де здавав теоретичний екзамен і направлення на здачу.
    Водіння з другого (так само як і на Україні - всі жити хочуть) - непамятаю точно - або 35 або 55 доларів за екзамен на своїй машині.
    Професійні права (всі категорії крім мотоцикла) - теоретичний екзамен з четвертого разу (здається уже по 16 за екзамен - інфляція).
    Повторне тестування зору.
    Далі курси по пневмо-тормозах та водіння магістрального тягача з прицепом по місту. Це коштувало 750 доларів. Документи про здачу практичного екзамену вкупив у тій же автошколі за 200 доларів і вже із проштампованим маленькою червоною печаткою бланком прийшов отримувати права. До останнього не вірив, що не кинули - бланк був чистий - тільки простенький штампик розміром в 15 копійок - але все пройшло без ускладнень.
    Пізніше декілька разів переоформляв канадські (провінції Альберта) права - вони перереєстовуються по місцю проживання, але то вже чиста бюрократія.
     

Поділитися цією сторінкою