Твердопаливний котел - КОВСГДВД

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем bodros, 5 січ 2011.

  1. ELEfant

    ELEfant Майстер

    Повідомлення:
    230
    Симпатії:
    44
    Адреса:
    Западная Украина
    не буду спорити бо я поки що у процесі вивчення ( перший сезон ), але можливо це специфіка котла така?! я маю на увазі порівняння тривалості горіння дошок и дуба - дошки легше набагато а горять у мене у два рази довше але при умові укладання на ребро.

    у тестя перолізний атмос на 100кВт, так він цілими бревнами загружає - горить 7-8 годин. а от дошки випалює в два рази швидше, чому я і подумав що різні котли і різні "уподобання" у них :)

    взагалі задоволений своїм котлом тільки от камера мала :(

    думаю на слідуючий сезон встановити бочку на тонну води ( теплоакумулятор, якщо не помиляюсь ), хто може підказати як зміниться принцип опалення, які це дасть переваги і чи варто взагалі витрачатися?

    P.S. у тестя є біля 200 кг вугілля - хочу спробувати як він на ньому запрацює.
     
  2. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Сделан топорно, но работать должен нормально.
    Недостатки больше даже не в самом котле, а в принципе работы - энергозависим, требователен к дровам (должны быть сухими). Недостаток же самого котла - неспособность работать в закрытой системе, т.к. рабочее давление до 0,1 МПа (в закрытой иногда 0,2 и больше бывает), хотя вроди и компенсаторов кучу натыкали.
    Себе сделал стропуво-подобную. Нравится что легко выдерживает давление в 3-4 атмосферы (подходит к для закрытой системы), энергонезависима, работает стабильно даже на сырых дрова (правда мощность при этом падает но дрова быстро просыхают от небольшй порции сухих сверху). Да и продолжительность работы на одной закладке значительно больше. Рекорд в прошлом году поставил на опилках - 22 часа. Сегодня, к примеру, на тополе (его многие вообще дровами не считают) котёл горел 14 часов и ещё немного углей оставалось.
    Если же брать котёл такой конструкции, то дешевле найти не получится. Чесно говоря, не знаю за счёт чего автор проекта экономит, т.к. аналоги стоят в полтора-два раза дороже.
     
  3. xuligan

    xuligan Стажер

    Повідомлення:
    21
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    прикарпаття
    Відповідь: Твердопаливний котел - КОВСГДВД

    Чотири роки тому придбав із своїми знайомими 4 котли КОВСГДВД-усі 12квт.Три з них працюють усі чотири сезони,один стоїть у товариша непідключений.Коли купували то їздили за котлами на львівщину-бачив виробництво,на той час все виглядало,як велика майстерня.Так,як на той час ніхто нічого незнав про трьох ходові клапани,підміс і т.ін,то всі ці котли змонтували,як уміли,тобто без цього всього.Якихось проблем через це поки-що не помічено.Мій котел встановлено в погано утепленому будинку площею 85кв.м.Попередні зими палив дубовими обрізками з паркетного виробництва,вони були не висушені і все було відносно терпимо,цієї зими попробував палити обрізками дуже сухої хвойної дошки і вилізла цікава проблема--котел неможливо зупинити,увесь час іде підсос повітря у різних місцях(лінь описувати усі ці місця)Щоб усе це якось врегулювати,я до сухих дров додаю 50-70%сирих,розумію що кпд падає,але так вдається розтягнути час між загрузками дров десь до 4-5год.Як що у когось будуть якісь питання по цьому котлу-чим зможу підкажу.Що у підсумку:Будую дім 230м.кв,підійшов до опалення,І туди точно не поставлю такий котел,за таку ціну,як зарас він коштує.По перше дуже неудобний для чищення,хоть це буває 1 раз в тиждень максимум,по друге довжина дров 37см,ну нікуди таке негодиться.По третє вигляд(для кого це важливо)

    Добавлено через 23 минуты 10 секунд
    Неспиться то ще пару загальних фраз:Хочу попередити потенційних покупців,через неможливість зупинити процес горіння,цей котел без ТА потенційно небезпечніший за інші йому подібні,або потрібно щось "мудрувати"Щоб перекрити доступ повітря коли вентилятор зупиняється,хоть мені здається ,про це мав би подумати втробник.Для новобудови,спочатку,вибрав Атмос-25квт(1350є) і вже був морально готовий до покупки,але підвернувся демрад5-ти секційний-23квт з електронним керуванням,(960є)і я в глибоких роздумах вже 3тижні.Якщо хтось з форумчан бачив у роботі якийсь з цих двох котлів_напишіть свої враження,або порекомендуйте щось від себе,оптимальне на дровахbeer.
     
    2 користувачам це сподобалось.
  4. ELEfant

    ELEfant Майстер

    Повідомлення:
    230
    Симпатії:
    44
    Адреса:
    Западная Украина
    xuligan
    мені здається що цих потужностей буде замало для такої площі.
     
  5. xuligan

    xuligan Стажер

    Повідомлення:
    21
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    прикарпаття
    Відповідь: Re: Твердопаливний котел - КОВСГДВД

    ТП котел підбираю спеціально з заниженою потужністю на 10-15%.Така зима як тепер буває не довго і не часто,І на такі випадки плануо газовий двохконтурник на 28-31квт,який буде працювати на пікових режимах,а до -10морузу мав би тягнути дров,яний.ТА не планую,немаю де його розмістити.
     
    1 людині також подобається це.
  6. ELEfant

    ELEfant Майстер

    Повідомлення:
    230
    Симпатії:
    44
    Адреса:
    Западная Украина
    Re: Відповідь: Re: Твердопаливний котел - КОВСГДВД

    дозвольте непогодитись - останнім часом зими знову стають дедалі суворішими:
    по-перше, наслідки Чорнобиля вже майже зникли що повертає температурні режими на своє місце,
    по-друге, глобальне потепління ще тільки набирає обертів, що також суттєво впливає на пониження температури у зимку.
    це щодо першої частини Вашого поста.

    а з приводу того що дровами до -10 а потім газовим то взагалі мені не зрозуміло - дровами не вигідно палити коли нема морозів бо вартість такого споживання палива у порівнянні з газом більша, а газ у морози так само не вигідно бо Ви переходите бар"єр у вартості споживання газу на дорожчий від твердого палива, наприклад:
    зона комфорту 22 - 23 градуса у моему будинку;
    у мене газовий котел споживає 25 кубів газу при температурі до -5, а це по тарифу 1.10 ( зараз, на другий рік попадаю в категорію 0.7 ) якщо я запалю дровами то це мінімум на 40 гривен в день палива!
    при температурі нижчій від -5 росхід газа починає збільшуватись і при досягненні морозу - 20 -25 росхід досягає 50 кубів у день і температура у будинку не досягає зони комфорту, отже я перехожу на дрова, яких у пікові морози горить на 52 - 55 гривень ( особисто вирахував ) і температура у будинку прийнятна для перебування.

    для себе взагалі знайшов оптимальний варіант опалення - у 7 ранку переводжу опалення на газовий котел для підтримки температури у будинку і у системі опалення, вечором години з 17.00 - 18.00 розпалюю ТП котел і нагріваю будинок плюс не відчувається вечірнього/нічного падіння температури, і палю до 7 ранку.
    отже що получається:
    - 10 кубів газу ( максимум ) = 11 гривень
    - тачка дров на вечір/ніч ( 0.5 скл.м/3 = 0.17 * 180 ) = 30 грн
    загалом = 41 гривня! а якщо перейти у нижчу категорію то це буде 37 гривень.
    це не 50грн на газ і не 55 на дрова.
    в середньому 10 гривень на 30 днів = 300 гривень місячної економії,
    на нижчій категорії в середньому 13 - 14 гривень * 30 = 390/420 гривень економії,
    що дасть змогу зберегти не одну тисячу на увесь опалювальний період.

    поміркуйте над цим, і я би радив Вам всеж таки потужніший котел на дрова, ті гроші що Ви переплатите від свого варіанта повернуться Вам за 2-3 опалювальних сезона але Ви будете мати потужну опалювальну систему і ніколи не будете жаліти що колись розрахували по-іншому.
    не робіть ставку на газ для майбутнього! він ніколи дешевшим не буде, а при Вашому варіанті Ви попадаєте у дорожчі категорії споживачів що не дасть Вам змогу користуватися газом літом для нагріву бойлера а електричні бойлери у порівнянні з бойлером який гріє газовий котел дорожче використовувати майже у два рази при умові сплати по тарифу 0.7грн за куб, і я це також особисто вирахував.
    отже Ви з своєю системою будете платити на декілька тисяч дорожче у рік від тієї що я запропонував.
     
    4 користувачам це сподобалось.
  7. Степанович1

    Степанович1 Бригадир

    Повідомлення:
    357
    Симпатії:
    179
    Адреса:
    Тернополь
    Відповідь: Re: Твердопаливний котел - КОВСГДВД

    Як на мене, підхід дуже правильний. Пікові мінусові температури, за статистикою, бувають 5-7 днів на рік. Решта часу використовується мах 70% потужності котла і менше (50-40%). В таких режимах ккд тп котлах різко падає. Якщо Ви правильно порахували тепловтрати будинку, тоді все ок.
     
    1 людині також подобається це.
  8. ELEfant

    ELEfant Майстер

    Повідомлення:
    230
    Симпатії:
    44
    Адреса:
    Западная Украина
    Re: Відповідь: Re: Твердопаливний котел - КОВСГДВД

    а мова не йде тыльки про пікові температури, у мене барьєр перевищення росходу газу по зрівнянню з ТП -5 градусів, а скільки часу у нас така температура?


    для цього я і пропоную використовувати ГК у той час коли температура не така низька - вдень і в морози.
     
  9. Степанович1

    Степанович1 Бригадир

    Повідомлення:
    357
    Симпатії:
    179
    Адреса:
    Тернополь
    Відповідь: Твердопаливний котел - КОВСГДВД

    В мене логіка така:
    міжсезоння-гк;
    при пониженні температури (0 -(-15С)) - тп;
    нижче -15С - тп+гк. Десь так.
    На мою думку в нас одна ціль, просто намагаємося її реалізувати різними методами:)

    Добавлено через 2 часа 32 минуты 44 секунды
    Якщо маєте таку можливість, зробіть фото "нутрощів" котла. Це було б цікаво багатьом форумчанам:)
     
    1 людині також подобається це.
  10. Остап1974

    Остап1974 Майстер

    Повідомлення:
    129
    Симпатії:
    52
    Адреса:
    Львов
    Re: Відповідь: Твердопаливний котел - КОВСГДВД

    Степанович1 +1,правильна у Вас логіка.:)
    Я, приблизно, при такому температурному режимі навколишнього середовища і використовую ТП котел та ГК.
    З моїх спостережень, хороший показник ТП котел дає саме при температурі за "бортом" від 0 до -15 градусів(маю на увазі,кількість палива, "підходи":) до котла для завантаження та температура в будинку).При плюсові температурі - газ,однозначно.Можна звичайно "на городити" супер-пупер обв'язку з ТА, ладоматами,серваками та інше,але це вже ІМХО не економія,а практичний "попандос".
     
    3 користувачам це сподобалось.

Поділитися цією сторінкою