Схема теплого пола для чайников

Тема у розділі 'Теплые полы', створена користувачем Glamour_Gutsul, 1 гру 2010.

  1. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    для теплоі підлоги нормально,якщо Ви себе комфортно почуваєте перебуваючи в тій кімнаті з ТП.
     
  2. kysopatriu

    kysopatriu Майстер

    Повідомлення:
    233
    Симпатії:
    35
    Адреса:
    Черкаська обл. Драбів
    При перечитуванні тем виникло питання. Як товщина стяжки ТП впливає на його потужність. Так як інтернет каже що максимально можна взяти 100 Ват з 1м. кв. То можливо збільшивши стяжку до і уклавши труби густіше можна обійтись без додаткових радіаторів?
     
  3. Али

    Али Новачок

    Повідомлення:
    15
    Симпатії:
    0
    На мощность ТП влияет не толщина стяжки а толщина утеплителя)) Т.е. чтобы обойтись без дополнительных радиаторов нужно не стяжку увеличивать а дом утеплять, что позволит снизить Т теплоносителя до рекомендуемой.
     
  4. kysopatriu

    kysopatriu Майстер

    Повідомлення:
    233
    Симпатії:
    35
    Адреса:
    Черкаська обл. Драбів
    Ну дом можна утеплит
    Ну дом можна утеплить що не тільки радіаторів не потрібно буде а і теплих полів. Будем температурою свого тіла обігрівать. а якщо серйозно цікавить питання чи є різниця у потужності ТП із стяжкою 6 см і припустимо 14 см.
     
  5. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Як не дивно, але на потужність квадратного метра підлоги, впливає те скільки квадратних метрів поверхні має квадратний метр підлоги. Бо підлога гріє поверхнею. Чим гарячіша поверхня і чим холодніше повітря над нею, тим більша потужність.
    Однак є обмеженння по обом температурам. Надто холодне повітря загрожує здоров'ю людей - можна застудитися, надто гаряча підлога несе таку саму загрозу - буде гіпертонія щонайменш. Максимальна температура поверхні під ногами людини дозволена лікарями - 27..28 градусів пана Цельсія. Ну а температура повітря - хто яку любить, в межах 22..24 градуси.
    Специ з великих всесвітніх фірм, розраховуть потужність підлоги в районі 8..12 Вт с квадрата, на кожен градус різниці між поверхнею і повітрям. Тобто грубо, за прийнятних санітарних умов, можна розраховувати на 60 Вт потужності с квадрата.
    Підвищити це середнє по хаті число можна за рахунок підвищення температури в зонах, де ноги людини не бувають, або проходять швидко. Або за рахунок збільшення квадратних метрів в квадратному метрі - наприклад встановивши підпідлогові конвектори. Це на підлозі гратка, а під граткою батарея що дме.
    Маючи середні 60 Вт с квадрата, ми маємо 2,5..3 куба повітря над квадратом. Повітря в хаті треба міняти. Норма, що не вдається до подробиць, оголошує 3..8 разову заміну повітря на годину. Якщо на вулиці -22, а в хаті +22, то на заміну повітря над квадратом підлоги вісім раз, нам треба десь 265 Вт. Тобто грубо 200 ват не вистачає вже, і треба чимось доповнити, і це тільки на повітря, не рахуючи втрати стінами-вікнами-дюрками... Доповнити радіаторами, фанкойлами, конвекторами в підлозі, тощо...
    Звісно, не кожну годину і не скрізь треба міняти вісім крат повітря. Якщо в тисячаметровому палаці з баштами і метровими стінами живе холостяк, то там точно підлог на повітрообмін вистачить. Але якщо в хаті менше 100 квадратів, з купою меблів, проживає четверо-п'ятеро, кожному треба зварити поїсти, помитися, прибрати після кожного, і для виведення вологи, вуглекислоти і метилмеркаптану, треба годинами мати і 15-кратний повітрообмін, то теплих підлог точно не вистачить на покриття всіх тепловтрат.
     
    КОРА79, meroro, VKL та ще 1-му подобається це.
  6. kysopatriu

    kysopatriu Майстер

    Повідомлення:
    233
    Симпатії:
    35
    Адреса:
    Черкаська обл. Драбів
    Дякую@Энки, як завжди. розгорнуто, лаконічно, детально і майже все зрозуміло.
     
    Энки подобається це.
  7. Али

    Али Новачок

    Повідомлення:
    15
    Симпатії:
    0
    с рекуператором хватит)) и больше 3х обьемов не встречал) у некоторых и того меньше - большинство не догадывается, что существуют нормы воздухообмена...
     
  8. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    С каким рекуператором?
    Очень хороший (близкий к "безценному"), рекуператор возвращает хорошо если 30%, в моменты когда действительно надо возвращать. А когда не очень то и надо, то около 70%.
    А какой-нибудь рекуператор, когда не надо, тоже может и 70%. А когда надо, ничего не возвращает.
     
  9. Али

    Али Новачок

    Повідомлення:
    15
    Симпатії:
    0
    а с грунтовым теплообменником?)) (ну это уже флуд пошел, сори)
     
  10. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Сколько кило серебра надо на грунтовой рекуператор для хаты с пятью жильцами? В деньгах, наверно не меньше, чем роторный стоит.
    Для холостяка из дворца, это может и решение. Джипом больше, джипом меньше...
     

Поділитися цією сторінкою