Камин-котел c класическим и пиролизным горением

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Vladimir1964, 21 лис 2010.

  1. Vladimir1964

    Vladimir1964 Бригадир

    Повідомлення:
    150
    Симпатії:
    115
    Адреса:
    г.Львов
    Варіанти висоти та ширини ще не остаточні. Їх треба приблизити до розміру класичного каміну. Ширину треба розрахувати таким чином щоб при нагріванні не викривлювало дверцята.
    Теплообмінник треба розрахувати для отримання найкращої потужності і КПД. Розмір теплообмінника по висоті необмежений (див.ескіз). Видимою буде передня-фронтальна частина приладу, і напевно ще і якась бокова для доступу здійснювати експлуатаційне обслуговування. Усе буде обставлено декоративною обудовою (дерево,камінь, і т.п.)
     

    Вкладення:

  2. юриййй

    юриййй Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.018
    Симпатії:
    1.288
    Отбойник где то так как на схеме, единственное , я б делал его не сьемным , а с водяной рубашкой.Сделать его на уровне верхней кромки загрузочных дверок (мешать не будет.).Для его чистки над дверками сделать лючек (можно изыскано выполнить , чтоб красиво смотрелся ) .Дымовое отверстие думаю 300- 400 кв. см .достаточно.Итого получаем камин, он же тт котел класического корения.При пиролизном горении нужен теплообменник с труб, общей площадью поверхностей нагрева 3 кв.м.Трубы можно ставить 56 или 76 мм.Считать нужно по внутренней поверхности труб.Внутренний диаметр трубы умножаем на 3.14 и на длинну.Получаем поверхность нагрева трубы.Для метровой 56 трубы это будет приблизительно (зависит от толщины стенок, лучше 4 мм) 0.05 м. умножаем на 3.14 и на 1 метр, получаем - 0.157 .Значит таких труб длинною 1 метр надо около 20 штук чтобы уверенно снять 30 Квт мощности.
     
  3. MalKo119

    MalKo119 Майстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    45
    Адреса:
    Україна, Малин
    Відповідь: Re: Камин-котел c класическим и пиролизным горением

    Знаю, але наберіть в пошуку "кремальєрний затвор", почитаєте і зрозумієте що не для Вас.
     
  4. Vladimir1964

    Vladimir1964 Бригадир

    Повідомлення:
    150
    Симпатії:
    115
    Адреса:
    г.Львов
     

    Вкладення:

  5. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Камин-котел c класическим и пиролизным горением

    Vladimir1964, як у вас просуваються справи у конструюванні котла-каміна?
     
  6. Vladimir1964

    Vladimir1964 Бригадир

    Повідомлення:
    150
    Симпатії:
    115
    Адреса:
    г.Львов
    Для мене основною базовою деталлю являється топливний бак.Він у моїй конструкції повинен відповідати вимогам каміна ( це можливість встановлення скляних дверцят) та вимогам піролізного котла тривалого горіння- мати обєм не менше 150л.
    Труби з діаметром 600мм, яку мав в наявності, обрізав на 600мм (на дрова довжиною 500мм). Обєм при цьому склав: V=3.14X0.3x0.3x0.6=0.169м2.а це 169л в ідеалі. Для котла котрий повинен видавати 30квт і горіти не менше 6 год цей обєм,на мою думку замалий, тому розрізав мою циліндричну заготовку ,вирізав кілька прямокутників в результаті чого створю конструкцію отаку(див.ескіз)Обєм при цьому збільшиться до 200л.
    Верхня частина топки буде плоскою з двох причин:
    -можливе встановлення відбійника
    - верхня частина топки слугуватиме вудбійником ( див.ескіз)
    Знайшов у м. Львові фірму котра пропонує дверцята із склом для камінів. У них спробую придбати тільки скло. Дверцята доведеться виготовити самому. Вивчаю в інеті тему герметизації дверцят без використання азбестів та інших герметиків... можливо щось подібне візьму з системи запирання люків у бронетехніці?
    В системі подачі первинного повітря думки на форумах розділяються... одні за нагнітання ...інші за висмоктування? Враховуючи що камін -котел передбачається встановити в холі першого поверху напевно зупинюсь на висмоктуванні з використанням димососу.
    Подача повітря в камінах здійснюється через отвори під дверцятами, щоб покращувати горіння в зоні скла,що створює умови при яких на склі не відкладається сажа та дьоготь. В піролізних топках первинне повітря бажано подати до місця тління,в нижню частину, бажано по кругу. Як зробити подачу первинного повітря в моєму каміні -котлі? Поки думаюSOS
     

    Вкладення:

    1 людині також подобається це.
  7. юриййй

    юриййй Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.018
    Симпатії:
    1.288
    При использовании Вашего прибора внутри жилого дома, советую использовать только дымосос по понятным причинам.Для пиролизных котлов дымосос предпочтительней.Наддув - это более экономичный вариант реализации.Но в Вашем случае он не годится.Дымосос это правильное решение.При использовании дымососа , на боковых стенках камеры загрузки наваривается еще одна камера на каждой стенке и в каждой один общий забор воздуха с наружи и около десатка дырок с этой камеры внутри топки на высоте около 20 см. по каждой стенке.Или другие варианты по этому принципу.Вторичный засасывается в форсунку через отверстие в задней стенке форсунки (можно распределить по дырочкам но геморней) и труба подачи проходит через низ теплообменника (для подогрева) и наружу.
    В режиме работы как камина, воздух можно подавать через форсунку, приоткрыв нижнюю дверку.Возможно стекло и будет подкапчиваться , ну можно чаще вытирать, химии сейчас хватает.
    По отбойнику, мне больше нравиться первый вариант, но только сам отбойник и верхняя стенка, между которыми будет проходить дымогазы , должны быть с водяной рубашкой, чтобы максимально отобрать тепло и направить в радиаторы.
    Верхнюю дверку полюбому чемто придется уплотнить, например шнур из алюмосиликатных нитей, самоклеющийся.Потому как голый метал от температуры несколько ведет, и легкая задымленость помещения выразится несколькими часами вони.Поэтому вопросу герметизации дверок нужно уделить максимум внимания.С дымососом это конечно несколько проще.Но какой нибудь уплотнительный шнур я б использовал по любому.А может есть смысл взять всю дверку с стеклом, там уже и пазы для шнура есть .
    Ну во гдето так.
    И еще одно, все что можно сделать сьемным, делайте сьемным, доступ к деталям котла максимальный.Чтобы можно было добраться везде.Если течь конечно, придется вынимать.
     
    1 людині також подобається це.
  8. Vladimir1964

    Vladimir1964 Бригадир

    Повідомлення:
    150
    Симпатії:
    115
    Адреса:
    г.Львов
    Думаю над варіантом створення хорошої тяги в каміні -котлі...
    Вентканал буде використовуватись січенням 150Х150мм. Для приладу в запланованих 30 кВт цього буде недостатньо.
    Димосос який потрібно встановити на виході приладу створить хороші умови і для тяги і для роботи котла-каміна. Але коли зникне електрика можуть виникнути проблеми... Зустрівшись з кількома фаховими майстрами по вентиляції , знайшов хороший спосіб заміни димососа звичайним вентиляційним двигуном.
    Називали вони цей варіант "штанами піфагора". :-D
    Для створення такого вент.приспосіблення треба в вент.трубі відводу диму з котла вирізати еліпсний отвір і до нього приварити шматок труби під кутом не більше 45 градусів. На іншій стороні цього шматка встановлюється вен.матор.(див.схему) За рахунок турболентності у трубах зростає додатковий тиск який підсилить тягу в котлі. Цей варіант дає можливість працювати котлу -каміну як з природною тягою так і при використанні електрики.
    Якщо у когось "таке "встановлено поділіться інф. по ефекту.
     

    Вкладення:

  9. Vladimir1964

    Vladimir1964 Бригадир

    Повідомлення:
    150
    Симпатії:
    115
    Адреса:
    г.Львов
    Привіт Юрій. Пройшов по вказаній вами ссилці по камінам, прочитав... але досі не зрозумів чому подавати повітря за скло зверху краще ніж знизу. Всі виробники камінних вставок роблять подачу повітря знизу. невже вони на робили екпериментів ? Так ,я згідний що холодне повітря яке подається зверху охолоджує скло, і не дає йому забруднитись. Але я планую ставити димосос який стоятиме за відбійником і у мене повітря напевне не встигне опуститись по склу? (див .ескіз)
    Порадьте як подати повітря у моєму випадку . Котел-камін який виготовляю буде працювати у двох режимах:- піролізний котел і класичний камін.Прилад буде з димососом,який ви порадили поставити у минулих повідомленнях.
    Буду вдячний за відповідь.
    Володимир.
     

    Вкладення:

  10. юриййй

    юриййй Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.018
    Симпатії:
    1.288
    А в режимі камін, прилад працюватиме на тязі чи з димососом?

    Добавлено через 2 минуты 41 секунду
    А в режимі каміна, димосос працюватиме чи на тязі.
     

Поділитися цією сторінкою