Воздушные солнечные коллекторы

Тема у розділі 'Гелио и геосистеми', створена користувачем Akimenko, 20 тра 2010.

  1. Ratmice

    Ratmice Майстер

    Повідомлення:
    139
    Симпатії:
    53
    Адреса:
    Киев
    Странно Вы читаете и считаете. Несмотря на то, что там никто не обещал 80%, 18*2 не равно 50. И 50*2 никак не 110. Ну да ладно.
    А вот то что у Вас дом без потерь и Вы все плюсуете и плюсуете- вот это странно. Вы в какой стране живете? Часом не в ЮАР? Я почему спрашиваю... Был со мной такой случай на автофоруме. Мужик никак не мог понять, что такое ТОСОЛ. И зачем его лить в радиатор. Потом выяснилось, что он живет в ЮАР и там льют в радиатор только воду. Он даже и не слышал ни о чем другом.
    В Украине все греются. и проблема ну никак не в сбросе тысяч киловатт на ветер.
     
  2. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Читаю что написано, и считаю, как написано. :)
    Таким образом можно сохранить до 80% тепла, уходящего из помещения,

    10 кВт + 80% = 18 - час; (18+10) + 80% = 50,4 - второй час; (50+10) + 80% = 108,72 .....

    Потери, со слов того кто писал для сайта, = 20% ( 100%- 80% = 20% , на всякий случай)
    Если Ваш рекуператор только то и делает, что "сохраняет 80% тепла уходящего из здания" , то здание очень быстро расплавится.
    Двоешники какие-то этим сайтом занимаются, как таким только дипломы в институтах дают?!
     
  3. Oriolano

    Oriolano Стажер

    Повідомлення:
    12
    Симпатії:
    9
    Всім доброго дня. Давно вже цікавлюся даною темою. Вже і всі роліки в інтернеті передивився, і на практиці пробував. З практики зробив декілька висновків.
    1. ЖОДНА система опалення не може використовуватися одноосібно, щоби забезпечити як мінімум 2 критерія: комфорт і економічність. Тому все ж таки майбутнє за ЗМІШАННИМИ системами
    2. Дана система (повітряні колектори)має не просто плюси, а на мою думку, великі перспективи. Головна умова (загальна для б.-якої "економ-системи) - це уникнути внутрішніх втрат, тобто донести тепло без втрат.
    Опалюва виключно такими панелями(іншого опалення там просто немає) взимі квпртиру-90 кв.м. але є одне АЛЕ. це було в іспаніі, і мінімальна темп. -1 градус протягом ночі. вдень мін. +5... але це останній поверх висотки з плоским дахом, стіни- пів цегли, вікна- залізні рамки з кутника з одинарним склом.Тобто, про теплоізоляцію мови навіть нема. Без всіляких акумуляторів тепла і т.п. Так вот, реально гріє, Різниця температур була близько 40град. Цельсія (без аналогій!beer).
    Тепер хочу запровадити якесь малосерійне виробництва цього польоту інженерної думки в Україні. Не маю розрахунку в плані 1м.кв. коллектора= Х кВт... все залежить від якості виконання та ККД... практика все розставить по місцях. Бачив такі колектори в Німеччині, досить багато їх там використовують. Саме як тут читав- з акумуляторами. Як інженер і будівельник зі стажем, думаю що можна просто цей накопичувач перетврити в одну із внутрішніх стін приміщення по принципу сендвіча: цегла-теплообмінник-цегла. А ще краще- щось більш теплоємне. До речі, Головний корпус Львівської Політехніки до радянського капремонту так і опалювався , і студенти в приміщенні в шубах не ходили, як тепер з опаленням...
    Далі буде...
     
    RomanR, kogutksm та Andrii_M подобається це.
  4. Oriolano

    Oriolano Стажер

    Повідомлення:
    12
    Симпатії:
    9
    Продовження.
    Спеціально для України досліджував карту вітрів, та сонячної радіаціі. Тому і прийшов до висновку про змішані системи. Специфіка полягає в тому, що коли є сонце, добра погода, то мало вітру. Але в негоду, коли сонячні колектори не можуть працювати на повну потужність( а також вночі), тут необхідно додати вітряк. Є досить непогані (і не кітайські) 3-5-7 кВаттні заводські розробки, які можуть вночі і похмуру погоду підмінити пов. коллектор.
    До речі, тут десь в темі казали про нагнітання нагрітого повітря за допомогою 18-ваттного побутового вентилятора. Так вот, я це питання вирішив дешево і сердито. Комп"ютерний вентилятор 6-ти вольтовий, 5 сонячних фотоелементів від старих садових світильничків, тумблерок виведений в приміщення- і вуаля. Мало сонця, повітря менше нагрівається, вентилятор помаліше крутиться.
    Тепер ще до теми про вітряк. Робив знайомому, він принципово не хоче газу і навіть твердопаливного котла. Так вот,у нього електрична система опалення зі своїми "опікунами" із серв. служби. І даби у неї не втручатися- все примітивно просто: вітряк-> тепловентилятор->воздуховод. якщо досягається бажана темп. за допомогою вітряка- штатна система (за допомогою термодатчика) просто "віддихає". Інший мій знайомий зробив інакше: У нього є газ і автономне опалення. Свій дім. Система теж проста: Вітряк->тен, врізаний в систему.Все. Тобто, газом тільки догріває вже попередньо нагріту тен.
    Хотілось би почути думки тих, хто вже користується повітряними колектормами, бо дану тему вважаю дуже перспективною
     
    ком, Vladeek, kogutksm та ще 1-му подобається це.
  5. Andrii_M

    Andrii_M Адміністратор Команда форуму

    Повідомлення:
    7.147
    Симпатії:
    5.906
    Адреса:
    Київ
    Цікава ідея! А головне проста, як двері.
     
  6. Andrii_M

    Andrii_M Адміністратор Команда форуму

    Повідомлення:
    7.147
    Симпатії:
    5.906
    Адреса:
    Київ
  7. коттт

    коттт Стажер

    Повідомлення:
    26
    Симпатії:
    7
    Есть 5 6 метровых аллюминиевых труб диаметром 100 -150 мм. Как лучше организовать солнечный коллектор из них?

    Отправлено с моего SM-G7102 через Tapatalk
     
  8. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Продать, добавить, купить коллектор.
     
    Oriolano, Бригадир та meroro подобається це.

Поділитися цією сторінкою