Утеплення фасаду панелями БЕТОЛЬ

Тема у розділі 'Звукоизоляция и теплоизоляция', створена користувачем Сергій Миколайович, 11 бер 2010.

  1. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Відповідь: утеплення фасаду панелями БЕТОЛЬ.

    якщо порівняти з вагою штукатурки то цей матеріал майже на половину легший.

    Добавлено через 4 минуты 29 секунд
    я утепляв плитами БЕТОЛЬ нічого поганого сказати не можу так він тяжчий за вату пінопласта але не шкідливий не горючий і довговічний.економія газу при стіні 45см+10смБЕТОЛЬ +пластикові вікна=40-45%
     
  2. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Відповідь: Утеплення фасаду панелями БЕТОЛЬ

    Добавлено через 57 секунд
     
  3. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Відповідь: Утеплення фасаду панелями БЕТОЛЬ

    Утепляли цим матеріалом,зверху давали теплу підлогу.Матеріал твердіший від пінопласту стяжку потрібно заливати тільки 2-3см. Можна подивитися фото www.betol в розділі ГАЛЕРЕЯ
     
  4. chrob

    chrob Майстер

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    38
    Адреса:
    lviv
    в мене колєга бригадир бригади яка утелювала не один будинок бітолем. Наразі весною дізнаємося відгуки його клієнтів, бо це перша зима яку переживає цей новий матеріал.
     
  5. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Відповідь: Re: Утеплення фасаду панелями БЕТОЛЬ

    Показник одного року це не показник але матеріал дійсно хороший. Я теж утепляю цим матеріалом і вже є перші відгуки .Утеплили будинок цим матеріалом 80мм по економії газу сам клієнт сказав що економить 40-45% газу це суттєво.
     
  6. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Відповідь: Утеплення фасаду панелями БЕТОЛЬ

    Плити БЕТОЛЬwww.betol.ua-це ніздрюватий бетон який виготовляється за такою самою технологією як газо,піно,газо-піно бетони.Класифікується матеріал 1 Функціональне призначення-теплоізоляційний.
    2 Умови тверднення-неавтоклавні
    дсту_6_в.2.7.-45-2010
    Матеріал з якого виготовляють плити це пісок вода вапно та цемент. Також алюміньова пудра яка вступає в реакцію з вапном і утворює пори.І за рахунок цього плити містять в собі повітряні пори і складаються на 80-85% з повітря.А повітря якраз виконуе свою функцію як ізолятор.
    Наведу технічні характеристики матеріалу.

    Об'ємна густина (?0) 200 кг/м?
    Міцність на стискання (Rсер)5,0 (0,5)кг/см2 (МПа)
    Паропроникність (µ)0,25мг/(мхгодхПа)
    Температура застосування-50 до +600°С
    Коефіціент теплопровідності ?0,050Вт/(мхК)
    Клас пожежної безпекиА1 (негорючі)


    По технічним характеристикам матеріал відповідає дсту_6_в.2.7.-45-2010

    Я вважаю що цей матеріал мае право на існування як утеплювач.Якщо брати до увахи усі характеристики нізбрюватих бетонів(газо,піно)-екологічність, негорючість, довговічність.За функціональним призначенням він не поступається іншим матеріалам.А за терміном довговічності можна вважати економічновигідним.(що непотребує подальшого утеплення ) Також цей матеріал придатний для широкого використання(утеплення внутрішнє ,зовнішнє,утеплення перекриття,утеплення підлоги )
    Так як я не вважаю себе прохі в утеплючих матеріалах хотів би почути дискусію настоящих профі.
    Хочу трохи описати про теплоопір.Дійсно є розбіжності вцифрах ДБН=0.07,гост=0.055(не більше) сертифікат підтверджує 0.05.Можна ще теоретично припустити якщо газобетон густиною 400 мае теплоопір 0.1 то густина 200буде мати 0.05.
    Морозостійкість
    Від’ємні температури можуть призвести до пошкодження матеріалу лише в тому випадку, якщо його вологість перевищує деяку критичну величину. Результати випробувань, що проводилися ще в кінці 60-х – початку 70-х років, показують, що критична вологість для ніздрюватого бетону щільністю 500 кг/м? складає близько 40% за об'ємом (80% по масі), для бетону щільністю 400 кг/м? – 45-50% за об'ємом (100-120% по масі).

    До початку будівельних робіт ніздрюваті бетони мають вологомісткість не вище 15% за об'ємом. Така вологість далека від критичної, при якій можливе пошкодження матеріалу під дією холоду.

    Вище вказану інформацію я взяв з ніздрюватих бетонів по ній можна теоретично теж припустити морозостійкість бетолю.

    Слід уникати перезволоження і при експлуатації. Це не міф, а правда. А ось способи реалізації захисту від перезволоження сильно міфологізовані. Захист кладки від перезволоження і захист від «атмосферного впливу» – це зовсім не одне і те ж.

    Атмосферний вплив стосовно кам'яної кладки (в т.ч. ніздрюватого бетону ) – це зволоження дощем і висушування вітром і сонцем, що відбуваються на тлі змінної температури. Впливом сонячного ультрафіолету на мінеральні матеріали можна нехтувати.

    Само по собі зволоження дощем ніздрюватого бетону не шкодить: міцність «мокрої» кладки від міцності «сухою» відрізняється відсотків на 10, не більше (і лише в тому разі, якщо промочити кладку наскрізь, чого українські дощі зробити не в змозі).

    Морозного ж руйнування ніздрюватого бетону вже побудованої справної будівлі і зовсім ніхто ніколи не бачив.

    Тут ми приведемо дві цитати з монографії одного з найбільших радянських учених, що вивчали ніздрюваті бетони, Е.С. Силаєнкова «Довговічність виробів з ніздрюватих бетонів» (М.: Будвид, 1986). Ці цитати якраз і свідчать – відсутність зовнішнього оздоблення не веде до руйнування кладки з ніздрюватобетонних блоків:

    - «…при натурних обстеженнях будівель з нормальним режимом температурної вологості, не дивлячись на експлуатацію цих будівель протягом 35-40 років, у стінах з дрібних ніздрюватобетонних блоків, не було виявлено жодного дефекту, який був би наслідком заморожування, що чергується, і відтавання.»

    - «Зволоження поверхневих шарів ніздрюватобетонних стін атмосферними осіданнями не досягає небезпечного рівня. Мабуть, в цьому основна причина того, що неармовані вироби з ніздрюватого бетону, що експлуатуються більше 40 років без якого-небудь захисту від зволоження атмосферними осіданнями в стінах житлових будівель, не мають ознак морозного руйнування»

    Тут можна додати, що більшість з обстежених в 1970-і роки будівель, описаних в процитованій книзі, продовжують справно служити своїм господарям до цих пір.

    Найголовніше для збереження кладки з блоків – акуратно улаштувати всі підвіконні сливи, всі козирки над декоративними виступами і поясками, стежити за збереженням крівлі і систем водоскиду, влаштувати захист кладки в зоні цоколя. Головне – зробити так, щоб вода або сніг не застоювалися у контакті з кладкою. Тоді опади не принесуть газобетону шкоди, а лише коливатимуть вологість його поверхневих шарів – капілярний підсос в ніздрюватих бетонів дуже малий і звичайні дощі рідко зволожують кладку глибше, ніж на 20-30 мм.

    Висушування на вітрі і під дією сонця. Простий рух повітря, що постійно обдуває кладку, сприяє швидкому висиханню зовнішніх шарів кладки до вологості 2-5% (у залежності від поточної погоди). А ось жарке сонце може висушити поверхню кладки, звернену до півдня, майже до нульової вологомісткості (0,1-0,5%). Таке «усушивання» може покрити поверхню кладки сіточкою дрібних тріщин (у теорії). Але зазвичай, видимі тріщини на автоклавних ніздрюватих бетонах з'являються лише після пожежі. .Цей вигляд «атмосферних впливів» (жарке сонце) слід враховувати при виборі тону для пофарбування південних стін.

    Вибачаюсь що проводжу дискусію цитатами про газобетон але ці два матеріали ніздрюваті бетони тому і характеристики їхні є подібні. У європі існує подібний матеріал з густиною 115 та теплоопором 0.045 назва його мультіпор http://www.xella.pl/html/pol/pl/7452.php
     
  7. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Відповідь: Re: Відповідь: утеплення фасаду панелями БЕТОЛЬ.

    Те що пористі бетони важчі за пінопласт це очевидно ,вони і важчі за мін вату.Але якщо порівняти з простою штукатуркою і пористий бетон БЕТОЛЬ для утеплення то нагрузка на фундамент менша ніж від штукатурки.Тому його вага суттєво не впливае на фундамент.Фундаменти всерімно розраховують на більшу нагрузку.Якщо вірити, наприклад, http://plastbau.com.ua/tech-char ), то там марка газобетону 600 а ми говорим про 200.А БЕтоль марки200 має теплопровідність 0.05 що рівна мінваті. Про зовнішній захист:Бетоль потребуе захисту менше ніж мінвата і пінопласт.Cпоруда, побудована з автоклавного газобетону, 1939 р., м. Рига без захисту стоїть до сьогоднішнього дня.
     
  8. pinochet

    pinochet Новачок

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Ровно
    Re: Відповідь: Утеплення фасаду панелями БЕТОЛЬ

    Це технологія виготовлення пінобетону.
    А це вже технологія автоклавного газобетону.
    Так який же цей бетоль? Автоклавний чи ні?
    Густина і теплопровідність далеко не завжди має лінійну залежність. І наскільки я пам"ятаю газобетон густиною 400 має теплоопір близко 0,15.
    На мою думку головна проблема блоків бетоль - низька механічна міцність і висока хрупкість. На сайті виробника заявлена міцність на стиск 5кг/см2, що у 5-ть разів менше ніж у найбільш поширеного газобетону з густиною 500. Та й ціна кусається.
     
  9. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394
    Відповідь: Re: Відповідь: Утеплення фасаду панелями БЕТОЛЬ

    Плити БЕТОЛЬ відносяться до теплоізоляційних матеріалів.А газобетон 500 до конструкційно теплоізоляційних і розрахований на витримування навантажень.
     
  10. фон

    фон Прораб

    Повідомлення:
    814
    Симпатії:
    394

    Вкладення:

Поділитися цією сторінкою