Металообробні верстати в столярній майстерні

Тема у розділі 'Станки', створена користувачем woxhol, 9 лис 2016.

  1. Саша.

    Саша. Інженер

    Повідомлення:
    728
    Симпатії:
    1.450
    Адреса:
    Чернівці
    Таке читав, що ит-1м то кунг версія токарного 1к62.
     
  2. woxhol

    woxhol Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.088
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Хіба дуже далека:-D,скоріше 16 к 20,по різьбам 62 ріже всі,навіть Архімедову а Ітешка...пок ще не вивчив,таблиця на метричну/дюймову/пінчеву але на Чіпі пишуть що для якоїсь треба міняти гітару,але не знати в якій версії станка,дюймову і метричну я вже різав...dntknw.Впринципі станочок непоганий але псякрев:-D треба все доводити.Досить непогана коробка передач і не шумна,та і по точності станок непоганий але то все треба настроїти і постійно слідкувати і ненагружати сильно,тоді можна отримати досить пристойні результати.До станка ще дали два люнети,прохідний і центральний але ще не приходилось використовувати.При покупці той станок навіть різати не хотів хіба на 60 оборотах і бистрорізом бо ВК ломало відразу,тепер ріже на 400 обертах і 120 мм від патрона без підцентровки ЗБ але то від "руки" токаря звичайно багато залежить.Чекаю нахай трохи вробляться підшипники підтягну і буду ловити якісь нулі,купив нині індикатор на 0,001 точності.Треба переробити зажим ЗБ бо надоїло ключом крутити.Саме головне що нема сильної виробітки на станині,десь в межах 2-3 десяток ну і вінт поперечної подачі здалося би переробити,можна його правда проточити по різьбі але як тоді маточна гайка буде регулюватись я ще не думав.
     
  3. Саша.

    Саша. Інженер

    Повідомлення:
    728
    Симпатії:
    1.450
    Адреса:
    Чернівці
    Звичайно, верстат гарний і багатофункціональний. Ось доведете до пуття і буде тішити. Я такох хочу шось схоже, але покі не знайшов.
     
    woxhol подобається це.
  4. woxhol

    woxhol Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.088
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Знаєте,якщо втрафите на 62-го короткого то купляйте і не думайте..цінник там звичайно буде десь 50-60-70 тисяч але будете мати спокій до пенсії та і потім продати його буде неважко.Я починаю жаліти що не купив тому дороблю і подивлюсь як піде,якщо токарка приживеться і стане бізнеснапрямком то станок треба буде продати і купити вже "повний фулл".Ітешка не для заробляння грошей,вона скоріше хобійно-ремонтна,для автосервісів і т.д,там до речі під патроном знімаються направляючі і можна 550мм затискати і обробляти.
     
    Саша. подобається це.
  5. woxhol

    woxhol Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.088
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Знайшлось для станка троха столярноїї роботи.А я то думав чого мій тато колись дуже не хотів дерева точити на заводі,тепер зрозумів.Короче робим відворот поручня для "гуська"
     

    Вкладення:

    spensor та slavko.malynovsky подобається це.
  6. woxhol

    woxhol Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.088
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Питання до тих хто має підключений верстат через частотник.Недавно замітив проблему швидкої зупинки,особливо коли ріжеться різьба а виходу різця дуже мало.Звичайно що можна користуватись різким реверсом але то не для мене бо наслідки незабаряться.Поможе мені в тому частотник??Та і коробка передач в такому випадку як я розумію непотрібна.Можна ті ричаги спереду разом з коробкою взагалі забрати..
     
    Останнє редагування: 29 лис 2016
  7. spensor

    spensor Бригадир

    Повідомлення:
    92
    Симпатії:
    150
    Адреса:
    м.Івано-Франківськ
    Користуюсь частотником на токарному станку 1615, багато різьб різцем не різав (не маю всіх шестерень гітари) , але можу сказати зупиняє він станок добре там налаштування є, наприклад можна зупиняти двигун за одну секунду, а розганяти його за три чи більше, таким чином мале навантаження на лінію. Частотник дає багато плюсів, але порівняти його з трьома фазами я не можу бо не маю три фази. Речаги забирати не варто так як вони дають додаткове передаточне число і при малих обертах може бути велика сила, для нарізанні різьб плашкою, метчиком це досить добре.

    Можна організувати електромагнітний тормоз, правда інформацію про те як це зробити треба шукати, зустрічав у інтернеті такий варіант зупинки шпінделя.
     
    Останнє редагування: 29 лис 2016
    woxhol подобається це.
  8. woxhol

    woxhol Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.088
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    О,то мені таке підходить,бо коли даю різкий реверс то станок аж здригається:-D
     
  9. shed1968

    shed1968 Бригадир

    Повідомлення:
    145
    Симпатії:
    114
    Адреса:
    майже центр України
    Різьби з кроками кратними до кроку ходового гвинта ріжуться розмиканням гайки - для основних кроків гвинта 6 і 12 (1К62) - такими є різьби з кроком 1-1,5-2-3-6-12 для кроку 12 ще і 4, реверсом всі інші.
    У вас неработает ленточный тормоз, по моему он находится между двигателем и КС там в приливе- картере находится муфта и ленточный тормоз включающийся в нейтральном положении рукоятки. Если его отрегулировать - шпиндель будет останавливаться быстрее- и частотника не надо. При остановке реверсом двигатель вынужден останавливать всю кинематическую цепь до шпинделя, шо немало. Частотник при всех его плюсах имеет и отрицательные стороны, мне после фрикциона 1К62 неудобно. У меня 16Е16К - без АКС + частотник 220 вольт, двигатель 2,2 кВт.
     
  10. woxhol

    woxhol Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.088
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Так отож,тому коли ріжу різьбу зупиняю і відводжу різець а потім реверс(так мене вчили).
    Там щось клацає але поки туда лізти в мене охоти немає.Тим більше що по схемі верстату в мене не вистарчає деталей,знаючи з форумів про проблемність цього вузла я так розумію що "зайві"деталі "папєрєднікі" викинули щоб не заважали:-D
    Ну-у,ще би,фрикційна муфта це як на мене саме краще goodЩе питання для знаючих:що означає символ на таблиці різьб у вигляді "гострої" і "пологої" різьби?Для яких різьб використовують ту і ту?По таблиці не зовсім зрозуміло чому для певних різьб можна і "гостру" і "пологу" різьбу.... табл.png
     
    Останнє редагування: 2 гру 2016

Поділитися цією сторінкою