Креветки

Тема у розділі 'Живность', створена користувачем Энки, 15 чер 2016.

  1. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Так они больше пяти за раз не собираются. А фотографировать аквариум нужно уметь ещё.
    WP_20160823_00_29_18_Pro.jpg WP_20160823_00_28_39_Pro.jpg WP_20160823_00_28_25_Pro.jpg
     
    rondlyk, Руслан_77_ та sanykrimea подобається це.
  2. Serik1

    Serik1 Підмайстер

    Повідомлення:
    50
    Симпатії:
    6
    Я думал что креветок только едят... оказывается нет.
     
  3. Mulyk

    Mulyk Стажер

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    6
    так, креветочник заманює швидко...
    доречі, я звісно розумію що вже пройшло багато часу з того моменту, як Ви почали розводити креветок, але з Вашого дозволу вставлю свої 5 копійок з приводу того, що я прочитав.
    Стосовно того що час від часу вони як пришелепкуваті носяться по всьому аквасі - це брачні ігри ) ганяють за феромонним духом своїх багатоногих кобіт)
    З приводу аерації, тут вище писали, що аерація обовязкова. В мене креветки живуть і успішно розмножуються уже майже 2 роки. Тримаю їх в окремому аквасі, гарних залишаю собі, брак роздаю, або відпускаю до акваріуму з рибками. Скільки їх уже розвелось, порахувати нереально, але! Ці створіння у мене не знають що таке примусова аерація, компресор чи інжектор насосу, жодного разу не вмикався в креветочнику. Так що можливо якісь види дійсно не можуть без аерації, але звичайні неокардини чудово без неї обходяться. І навіть стосовно фільтру в мене є зауваження. Також вище зазначили, що фільтр потрібен найпотужніший (я не розумію, як взагалі таку пораду можна дати людині, яка тільки починає знайомитись з креветками) - фільтр в варіанті з неокардинами, потрібен лише для перемішування води, що там фільтрувати? тільки аби молодняк в каністру заганявся і з 30 виживало 5?
    І посадіть живих рослин, хоч якихось, будь яких самих дешевих, самих невибагливих. Рослини поможуть Вашим малюкам НОРМАЛЬНО жити, так як рослини є невід`ємною складовою будь якого біотопу.
     
    Белобородько, sanykrimea та Энки подобається це.
  4. cvalentino

    cvalentino Підмайстер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    36
    Адреса:
    Луцьк
    креветочник швидко, а рачатник ще швидше. Ми вже другий рачатник в цьому році запускаємо... Дивовижні тваринки



    Ну в Північній Кореї теж якось люди живуть і навіть не уявляють що можна жити краще.
    А якщо серйозно, то все залежить від креветок, та й взагалі від конкретної ситуації: скільки креветок? Які креветки? Скільки рослин? Які рослини? Яке світло планується? Тривалість світлового дня? Літраж? І ще купа ньюансів. От в мене наприклад в липні місяці щороку така спека що у всіх моїх акваріумах компресори цілодобово качають на повну потужність, а кисню все одно бракує у воді. Літом 14 року ще й трапилась аварія на лінії і вимкнули на 2 доби електрику. У нас тоді багато живності загинуло... А якщо у Вас в кімнаті прохолодно, чи стоїть кондиціонер на +20, це друга ситуація.

    Про яку каністру Ви говорите. Мався на увазі найпотужніший фільтр-коробочка. Там же ж посилання є.
    А на рахунок: "що там фільтрувати?" - є там що фільтрувати, особливо якщо у акваріумі на 80 літрів живе з 200-250 креветок + 2-3 10-сантиметрових анцика.
     
    rondlyk, Энки та sanykrimea подобається це.
  5. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    І я колись давно раків тримав. Разом з рибками, тими що вижили:-D. У мене взагалі акваріуми жили своїм, жорстоким життям. Ніякої заміни води, ніякої хімії, ніякого купного корму. Дуже часто кормив молоддю річкової та озерної риби. Риби виростали моцні. Особливо любив Барбусів Суматранських , мальки у них прикольні коли вилуплюються.
    Ще у мене постійно проживала Беззу́бка звича́йна. Трішки нафлудив.
     
    Останнє редагування: 25 січ 2017
    Энки та sanykrimea подобається це.
  6. Mulyk

    Mulyk Стажер

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    6
    Теж хочу запустити рачатник, на весну планую. Раніше нажаль не вийде, планується переїзд. Нажаль в нашому місті не продають мандаринок, прийдеться звідкись замовляти. Доречі дозвольте питання - в різних джерелах зазначається різний максимальний розмір дорослих раків, це трішки путає в питаннях вибору майбутнього акваріуму під них. У Вас до якого розміру вони досягають? Це ж у Вас також мандаринки, я не помилився?


    Якщо керуватись таким принципом, то я думаю більшість акваріумістів роблять для своїх рибок "Північну Корею", так як щодня на ринку акваріумних технологій з'являються якісь новинки і оновлювати свою техніку одночасно із релізами не реально для більшості, принаймні в матеріальному плані. Взяти хоча б спеціалізований корм для ракоподібних, чи багато хто його використовує? Думаю що ні, так як креветки будуть із задоволенням їсти будь який корм для звичайних акваріумних рибок, а коштує він в рази дешевше ніж той що прямо призначений для креветок (тим більше якщо корм призначений для якогось особливого виду креветок). Тут вже задача того хто їх доглядає, прослідкувати хоча б щоб корм був збалансований. Ще дам порівняння, якщо прослідкувати ринок акваріумних фільтрів, можна побачити, що в багатьох виробників є моделі прямо призначені для креветочників (при чому характеризуються не своїми розмірами чи потужністю, а ступенем захисту від потрапляння молодняка креветок в середину фільтру, іноді є захист від потрапляння лише в роторну камеру, іноді в бак до фільтруючого матеріалу), але знову ж таки, ці фільтри коштують дорожче ніж їх аналоги по потужності у цього ж виробника.

    Я з Вами повністю згоден в цій тезі. Можливо в попередній ремарці я не вірно сформував думку, тому хочу доповнити. Креветочник, на мою особисту думку, може чудово існувати без допоміжної аерації, але при умові якщо в акваріумі є живі рослини і їм в ньому комфортно. Тобто якщо у людини в акві чудово ростуть рослини, вони не гинуть, а навпаки чудово розростаються, то саме ці рослини забезпечать креветок необхідним киснем, навіть в нічний час, коли ці ж самі рослини починають самі споживати кисень який вони виділяли під променями ламп. А запускати акваріум без живих рослин, на мою думку взагалі не доцільно... хоча і в моєму першому акваріумі, рослини були пластикові, досі десь пиляться в гаражі...

    Тут потрібно думати як знизити температуру в самій акві, а не про потужність компресору. На ютубі є відео в якому чоловік показує, як зробити охолоджувач для акви із авто-охолоджувача і пивної банки. По своїм складовим не дорого виходить і дивлячись по відгукам дійсно допомагає, але нажаль по-різному, для різних об'ємів. Тобто при якомусь літражі і на 10 градусів понизить, а на якомусь лише на 1-2 градуси. Та все-одно відео варте перегляду, так як іноді і цей 1 градус є зайвим. В мене дійсно навіть в липні вода не прогрівається до критичної температури, але лише тому, що я слідкую за цим з допомогою відбивного екрану та охолоджувальних елементів для звичайних сумок-холодильників, доречі також досить дешевий варіант для охолоджування.

    Посилання не замітив, вибачте. Що до каністри, знову ж таки не вірно висловив думку, я розумію що це поширена назва зовнішніх фільтрів в народі, але я так називаю фільтруючий відсік будь-якого фільтру. Але все-одно, моя думка - фільтр в випадку з креветками необхідний в основному для перемішування води, а чому не можна брати найпотужніші фільтри, я частково натякнув вище, коли писав про спеціалізовані фільтри для креветочників. Доречі в одному із моїх акваріумів живе стайка даніо-реріо (10шт) і стайка крапчатих сомів(6шт), теж можна сказати засранці ще ті. Якщо вчасно не просифонити грунт, детрит всюди, жахливо виглядало, іноді навіть думав прорідити їхні ряди, щоб не при кожній заміні води доводилось займатись генеральним прибиранням. Потім вирішив дану проблему шляхом запуску в цей акваріум неокардинок. Запустив біля 40 штук, зараз прибирають замість мене, сифоню можливо 1 раз на місять/півтора. Але знову ж таки, багато чого залежить від самого грунту, в описаному акваріумі лежить річковий пісок, детрит просто не може нікуди провалитись.

    Це не Ви згадували Північну Корею? ;)
    В принципі 200-250 креветок в 80 літрах можливо і залишків їх життєдіяльності від них буде стільки ж скільки і від 2-3 10-сантиметрових анциструсів, можливо навіть від анциків більше залишиться. Але 200-250 креветок в такому літражі, навіть без риб, на мою думку є доцільним лише у випадку невеликої групи дорослих, ну і від малька нікуди не дінешся. Тобто, така кількість у випадку малька, може бути і в 20 літрах, ви ж самку на аборт не відправите і кількість малька їй не замовите, а контролювати кількість дорослих креветок можна і потрібно самому, тоді не буде проблем з перенаселенням, хоча можна з мальком боротись за допомогою потужного фільтру. Та й і з естетичної точки зору 250 креветок на 80 літрів, це занадто... якась коробка з сірниками виходить...
    Зрозумійте, я нікого не вчу, просто сприйняття інформації у різних людей відбувається по різному і це потрібно враховувати. Іноді краще не до сказати і спровокувати людину на ще одне питання, ніж дати інформацію яка може сприйнятись по різному. Знову ж таки, моя особиста думка.
     
    Останнє редагування: 25 січ 2017
    sanykrimea та cvalentino подобається це.
  7. cvalentino

    cvalentino Підмайстер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    36
    Адреса:
    Луцьк
    Так мандарини. Максимум 10 см ростуть не беручи до уваги клешні (це нерестова сім’я (3 шт) живе в 70 л). Можливо, якби їх кинути в 150 чи 200 л були б ще більшими.

    та яка там естетика при такій кількості :)
    Я займаюсь торгівлею креветками вже декілька років і бувають різні ситуації (навіть ще страшніші) коли готуються великі відправки.
     
    sanykrimea подобається це.
  8. Mulyk

    Mulyk Стажер

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    6
    )) Тепер я зрозумів звідки взялось 250 креветок в 80 літрах)) ну це таке, якщо хобі приносить задоволення, це добре.
    А мандарин теж продаєте? Якщо так, скільки коштуватиме така сім'я?
    Я часто потрапляв на описи мандарин і в 80% інформації вказувалось що це карликові раки, їх навіть в деяких інтернет-магазинах продають як "карликових", а виходить що насправді вони такі ж як і наші звичайні. Чи є ще й справді карликовий підвид мандарин? В якому віці приблизно вони досягають 5-6 см?
     
  9. cvalentino

    cvalentino Підмайстер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    36
    Адреса:
    Луцьк
    Продаю. Пишу Вам у особисті повідомлення щоб не перетворювати тему на ринок.

    Карликового підвиду немає. Є окремий вид - Карликовий Помаранчевий Мексиканський. Він росте до 5 см, але він погано переносить жорстку воду і високу температуру. А для мандаринів жорстка вода і висока температура - саме то.
    5-6 см досягають у віці 3-4 місяці. Залежить від параметрів води, чим кормити, густоти населення, частоти линьки і тд
     
  10. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    В мене завжди (хоч і не дуже часто) скрізь, всмоктуюча труба фільтра на дні, під грунтом, закопана. Грунт різної фракції. Там навряд чи є така швидкість, що когось засмокче. І додаткова площа фільтруючої плівки. Це ще з часів піонерського юннацтва класична компоновка: дюрява труба в грунт закопана, з неї стояк з ерліфтом - три в одному: біо-мехфільтрація, аерація, транспорт. Зараз є дешеві помпочки, що значно продуктивніші за ерліфт, то можна з ним не бавитись.
     
    cvalentino подобається це.

Поділитися цією сторінкою