"Витрина" достижений Украины в сфере промышленности, экономики и информации.

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем tairov77, 3 тра 2016.

?

Украина в будущем

  1. промышленная страна

    9 голосів
    28,1%
  2. аграрная страна

    23 голосів
    71,9%
  3. свой вариант в комментариях

    3 голосів
    9,4%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Тут ни при чём. Это просто текущее отношение, пальцем в небо. Сейчас такое, раньше было другое. Но по стабильному перевесу, с течением времени, можно говорить о тренде и его направлении. То-есть, наверняка, чем дальше, тем всё дешевле будет стоить работа за станком, вместе со станками. И всё дороже будут стоить смелые и находчивые идеи.

    Та не. Я наверно как-то не так выразился. Все Ваши 80%+80%+...+n80%, сколько сможете, - это и есть от 20%. Оно не делится по отдельности.

    Шо санкции?
    Так у них как-раз таки из соцсоревнований и выставок достижений народного хозяйства ноги и растут.
     
  2. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    Идея без конечного продукта так и останется идеей. Переливание её из головы в голову за деньги, это и есть банковский пузырь (пирамида).
     
    tairov77 подобається це.
  3. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Настоящим достижением будет, когда люди в Украине начнут смотреть на реальность, опираясь на проявления её, а не на личные идеологические убеждения и религиозные воззрения.
    В какой голове?
    Гораздо проще будет, если постараться принять две вещи. Если звёзды горят, то неспроста. Это селяви.
    Возьмите в руки автомат Хагер, посмотрите на него, и скажите, что там стоит 1000 гривен? За что одни люди платят, а другие люди без зазрения совести берут столько? Сколько там веса пластмассы, сколько сплавов, сколько эти материалы стоят? Сколько стоит операция: отлить корпус, раскатать, согнуть, намотать ?
    Возьмите какой-нибудь ИЕК. Разница в стоимости материалов - мизер. Стоимость операций такая же. Почему такая большая разница в цене?
    За что эти деньги?
     
  4. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    Опять же идея превратилась в материальную ценность, дешёвую или дорогую, но не осталась безматериальной идеей.
     
  5. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Это и значит, что продукт объединяет в себе идею с пластмассками.
    Вот ещё пример, был уже на форуме. Ваши земляки напрограммировали программу которая на лету определяет где на видео нос, и рисует под ним усы. Их, вместе с фирмой и программой, купили за 300 миллионов долларов, что-ли..
    Формально, купили фирму. Но стоимость фирмы - считанные тысячи долларов, разработка тестирование и запуск в продажу программы - считанные десятки тысяч. А остальные сотни миллионов были уплочены за оригинальную, эффективную идею : "как сделать так, чтобы маленький слабенький компьютер мог различать что он видит на видео".
    Вот так, одна идея, хитрый метод, двинули по экономике три сотни миллионов долларов.
    Можно прикинуть, сколько нужно Гансу станков с ЧПУ по 12 тыс евро, чтобы двинуть по экономике пару сотен миллионов долларов.
     
  6. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    Далеко двинули?
     
  7. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    В мире денег нет расстояний. Есть только секунды. Тайм из мани - слышали? Так вот.
    Деньги - средство обмена одних благ на другие, когда нет возможности или менее удобно менять блага на блага непосредственно.
    Поэтому деньги по экономике движутся туда, где много дорогих благ производится, и много дорогих благ потребляется. Вот туда и двинули.
     
  8. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    Європейські горизонти українських інноваційних компаній
    31/10/2016

    У той час як багато українських науково-дослідних інститутів скаржаться на відсутність фінансування, Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут», завдяки європейській програмі «Горизонт 2020», створив стартап і приєднався до 5-мільйонного дослідницького консорціуму.

    “Ми вже давно знаємо про цю програму. До «Горизонту 2020» ми намагалися брати участь та були учасниками у її попередниках – 6-ій і 7-ій Європейських рамкових програмах», – розповідає Сергій Пугач, голова відділу трансферу технологій при Харківському фізико-технічному інституті та відповідає за маркетингову діяльність стартапу «Стрімозон».

    «Стрімозон» виробляє генератори озону і системи на основі цих генераторів для підготовки та очищення води і повітря в агро- та харчовому секторах і промислових підприємствах, які мають проблеми з очищенням води.

    Перед тим, як подати заявку на грант «Горизонту», організація має знайти партнерів, зокрема до консорціуму має входити щонайменше три організації з Євросоюзу. “Коли ми почали шукати партнерів, ми мали власну ідею, з якою планували брати участь у конкурсі. Але координатор схожого проекту порадив нам приєднатися до більшого консорціуму. Це додає шанси виграти грант,” – пояснює Пугач.

    Компанія приєдналася до консорціуму із грантом у 5 млн євро проекту Інтегровані та інноваційні напрями управління мікотоксинами в харчовому ланцюзі” тривалістю в чотири роки. Консорціум об’єднує понад 30 організацій із 15 країн світу, зокрема з Європи, Азії, Африки і Латинської Америки.

    Консорціум бере участь в розробці понад 15 різних технологій, спрямованих на зниження рівня мікотоксинів у харчових продуктах на різних етапах. “Стрімозон» займається розробками щодо боротьби з грибками і мікотоксинами під час зберігання зерна,” – говорить Пугач. Частка його компанії від гранту становить 80 тис. євро.

    У рамках консорціуму «Стрімозон» розробляє прототип обладнання для промислового виробництва. “Ми також надаємо рекомендації з використання цієї технології й відслідковуємо результати випробувань,” – зазначає Пугач.

    Клієнти харківської компанії знаходяться в основному в Північній Америці та Україні. Після вступу до консорціуму «Стрімозон» почав виходити на європейські ринки.

    “Оскільки проект допомагає налагоджувати контакти з науково-дослідними та промисловими компаніями по всьому світу, ми отримали кращий доступ до інформації щодо потреб європейського ринку. Українські компанії, як правило, мають менше технологічних запитів у порівнянні з глобальними ринками,” – пояснює Пугач. Зустрічі консорціуму допомагають генерувати такі запити та ідеї, а також відкривають перед компаніями більший потенціал для пошуку фінансування і доступу до глобальних ринків.

    Пугач радить українським компаніям не боятися брати участь в «Горизонті 2020»: “Ви маєте розповідати про себе і ті рішення, які ваша компанія може запропонувати. Звичайно, знання англійської мови є обов’язковим. Ви також повинні брати участь в інформаційних сесіях і заходах «Горизонту». Онлайн-бази програми також можуть допомогти у пошуку партнерів для консорціуму”.

    “Наразі кількість поданих заявок до «Горизонту 2020» від українських компаній є низькою,” – розповідає Олександр Чумак, експерт ініціативи Team Europe і президент Асоціації приватних роботодавців. Чумак наводить приклад: “Іспанія, Італія і Франція подають до «Горизонту» близько 170 заявок в рік; водночас лише декілька українських організацій взяли участь у конкурсі програми минулого року”.

    Щоб допомогти інститутам і бізнесу отримати більше інформації про «Горизонт 2020», експерти Team Europe провели презентацію програми для харківських підприємців і наукового співтовариства. “Харків є одним з наукових центрів України. Тут створюють багато наукових розробок і патентів,” – говорить Чумак. Він вважає, що місто має великий потенціал для участі в програмі «Горизонт 2020».

    Декілька кроків до участі у програмі Горизонт 2020


    Щоб подати заявку на «Горизонт 2020», ви маєте створити консорціум. До консорціуму повинні входити щонайменше три країни-члени ЄС або асоційовані країнив залежності від проекту, в якому ви хочете взяти участь. Нижче вказані посилання на організації, які можуть допомогти заявникам знайти партнерів:

    У середньому частка гранту для однієї компанії становить близько 100 тис. євро. Щоб відправити свою пропозицію, спочатку ви маєте зареєструватися на порталі Європейської Комісії: European Commission Participant Portal. Відвідайте портал, щоб зареєструватися: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/home.html

    Також поради щодо участі в «Горизонті» можна отримати від Національних контактних пунктів в Україні, а саме: вибір оптимальної схеми фінансування, адміністративні процедури і договірні питання, процес подачі заявки, документи (форми, вказівки та інструкції щодо заповнення), пошук партнерів проекту, перегляд пропозиції, зв’язок з Єврокомісією щодо проектів.

    Список можливостей фінансування програми «Горизонт 2020» можна знайтина порталі учасників від Європейської комісії.

    (с) Представництво Європейського Союзу в Україні
     
    Руслан_77_ та Andrii_M подобається це.
  9. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    "Укрэнерго" намерено в 2018 г. приступить к внедрению интеллектуальных сетей Smart Grid
    03.11.2016

    НЭК "Укрэнерго" намерено в 2018 году приступить к внедрению интеллектуальных сетей Smart Grid, сообщил журналистам директор по коммуникациям и международному сотрудничеству компании Михаил Бно-Айриян в Киеве на 7-ом Европейско-Украинском энергетическом дне.

    "Второй проект по передаче энергии (ППЭ-2), который мы реализуем совместно со Всемирным банком, предусматривает инвестиции в Smart Grid на уровне $48,5 млн – уже в 2018 году мы приступим к этой работе", - сказал он.

    М.Бно-Айриян подчеркнул, что внедрение Smart Grid открывает путь к применению ряда инновационных технологий.

    "Мы хотим в ближайшее время внедрить в Украине концепцию управления спросом (demand response) и концепцию сети энергообмена (Vehicle-to-grid, V2G), предусматривающую подключения электромобиля в общую сеть не только для его подзарядки, но и для выдачи лишней электроэнергии. В целом эти две революционные технологии базируются на системе интеллектуальных сетей Smart Grid", - сказал он.

    Директор "Укрэнерго" по коммуникациям и международному сотрудничеству добавил, что компания хотела бы закупить электромобили в собственный парк техники и оттестировать на них работу в формате V2G.

    "Мы планируем сделать пилотный проект на базе автотранспорта "Укрэнерго", думаем над закупкой электромобилей, ведем консультации для технической помощи внедрения этого проекта с иностранными донорами. Это поможет на практике реализовать V2G проект, а затем расширить опыт на широкий спектр потребителей", - подытожил он.

    М.Бно-Айриян также сообщил, что "Укрэнерго" рассчитывает в ближайшее время начать использование беспилотных летательных аппаратов – для осмотра протяженных ЛЭП и высоких опор без подъема сотрудников на них. Помимо этого, компания готовиться к внедрению новой IT-платформы.

    Как сообщалось, "Укрэнерго" осуществляет эксплуатацию магистральных и межгосударственных линий электропередачи, а также централизованную диспетчеризацию объединенной энергосистемы страны. НЭК является государственным предприятием, находится в подчинении Министерства энергетики и угольной промышленности.
     
  10. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    Каменец-Подольский:

    [​IMG] Udheep добавил(-а) 9 новых фото.
    25 октября в 11:24 ·

    На три речі можна дивитись вічно, як тече вода, горить вогонь і як у місті #Kamyanets в рамках проекту #UDHEEP розвантажують котли. Тут продовжується будівництво котельні з когенераційною установкою, яка буде працювати на твердому паливі. Потужність котельні складе 1,2 МВт електричної та 8,8 МВт теплової енергії.
    В рамках реалізації проекту у місті також буде встановлено 67 теплолічильників систем опалення (в тому числі із встановленням ІТП), реконструйовано 1,8 км теплових мереж та об’єднано 68 об’єктів в автоматизовану систему управління технологічного керування процесами.
    За результатами впровадження всіх запланованих заходів проекту очікується досягнення економії теплової енергії при виробництві, транспортуванні та споживанні на рівні близько 4 тис. Гкал/рік (5,5 %); економія палива (в газовому еквіваленті) складе 500 тис. нм³/рік (5,5 %); економія природного газу від альтернативного заміщення (в газовому еквіваленті) складе близько 8,5 тис. нм³/рік (86%). Зменшення споживання електричної енергії за рахунок власного виробництва та її економії заплановано на рівні 9 тис. МВт*г/рік (219%). Загальне зменшення викидів СО2 буде дорівнювати 9 тис. тон/рік (12,5%).
    Загальний бюджет проекту для міста Кам’янець-Подільський складає 15,32 млн дол. США. Кошти надано в рамках позики #IBRD.
    Загальний обсяг позики складає 315,5 млн дол. США. Період реалізації проекту #UDHEEP 2014-2021 рр.


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    ЧД_ подобається це.

Поділитися цією сторінкою