Літраж батарей та витрата газа. ОВК міфологія

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Karvor, 12 кві 2016.

  1. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    От відстороньтесь од куп. Уявіть собі лише таке:
    Все, що хоч трохи тепле, випромінює тепло. Це світло, як треба - з тінями і відзеркаленнями... Від того, яку воно має температуру, залежить "колір" світла. Тобто все світиться теплом, трошки різнокольорово, два тіла навпроти завжди намагаються підрівняти "колір" світла сусіда під свій "колір". Тобто батарея освітлює стелю і шафу, в той час шафа освітлює стелю і батарею, в той час стеля освітлює шафу і батарею... Уявіть собі кімнату у такий спосіб. Тепер додайте до мультика ще рух маси "кольорового" повітря, і ще рух "кольору" у місцях контакту "різнокольорових" речей...
    І коли надивитесь на цей мультик, скажіть будь ласка, чи має якийсь сенс питання в розмові про батареї:
    ?
     
    WalterCV подобається це.
  2. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Якщо ви знаєте причину, то можна впливати на наслідки.

    Якщо у вас чугунні батареї, то вони створюють потоки повітря з більшим імпульсом енергії. Це означає що такий потік теплової енергії буде мати більше сили щоб вирватись з вашого будинку, тобто втрати більші.

    Якщо у вас низькотемпературне тепло, то йому важче покинути вашу оселю. На втрати низькотемпературного тепла буде впливати найбільше герметичність приміщення, а на втрати високотемпературного тепла буде впливати також все що його оточує, тобто стіни, підлога, стеля, меблі і т.д. До того ж високотемпературне тепло буде "всмоктуватись" всім що буде на його шляху і тому пройде багато часу допоки ви відчуєте тепло в хаті. А потім всмоктане тепло знаходячись у великому обємі(стіна і т.д.), буде мати і великі обємні втрати.

    Сучасні батареї створюють низькотемпературне тепло за рахунок постійного потужнього обдуву повітрям приміщення поверхні батареї. В чугунних батареях, через їх конструкцію, такого потужнього обдуву немає і температура поверхні може бути значно більшою ніж температура в приміщенні і може доходити до температури теплоносія.
    --- добавлено: 21 лют 2017 у 17:12 ---
    Тепло/температура це лише енергія-імпульс. В найпростішому випадку, коли деяка одинична частинка летить лінійно в вакумі космосу, то може мати і "мільйон градусів" лише тому, що її кінетична енергія є великою через її високу швидкість. При цьому якщо летить фотон, то його маса мала і енергія-імпульс(температура) малі, а якщо летять важкі ядра, то їх маса велика і відповідно енергія-імпульс більші.

    Якщо ж спуститись на Землю, то ці енергії-імпульс створюють навколо нас коливання і їх ми називаєм теплотою. Якщо заморозити матеріал до -273гр.С, то коливань немає і ніякої теплоти/енергії-імпульсу немає. Все що тепліше -273гр.С дає теплоту, бо створює коливання, тобто рухається, а отже живе/тепле.
     
    Останнє редагування модератором: 1 бер 2017
  3. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Вибачте, але ні.
    Тепло - це те що відчувають наші близько 15 000 нервових закінчень "на тепло" (доречі, ми ще маємо близько окремих 45 000 закінченнь "на холод", може саме тому важкувато нам відсторонено міркувати про теплоту, саме через "окремість" у сприйнятті).
    Енергією є Теплота.
    А Температура - це лише абстрактна міра, що якось стосується Теплоти.
    Тобто ці три речі різко окремі, відсторонені одна від одної. І мільйон градусів на вогнику запальнички, чи в пальнику котла, можуть викликати дивину тільки в разі менш абстрактного сприйняття цих окремих речей, ніж задумувалось.
    Але яким чином це стосується до теплового випромінення, тобто до фотонів (відки в нього маса доречі?), тобто до коливаннь ЕМ поля? І до того мультика?
    Ну Ви уявіть. Це ж наче просто? Ви ж побачите, що вже на невеликій відстані від будь якого радіатора, що можна зустріти в побуті, випромінювання від нього не відрізнити від "фона". Що про різницю комфорту між променевим і конвективним опаленням можна згадувати лише в якихось спеціальних випадках. Типу, в холодному цеху біля станка цілий день стоїть людина, і від того що є душування повітрям в людини нежить, тому вішають над ним якесь уфо, бо так йому комфортніше. Але зробить він крок вліво, крок вправо, і комфорт погіршується, як квадрат довжини кроку..
     
  4. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Не буду з вами сперечатись, можливо я ще не готовий сприйняти вашу точку зору.
    Я тільки хотів зрозуміти для себе який будинок є найбільш економним і комфортним.

    Те, що я зараз розумію, то найбільш економним в плані споживання енергоресурсів є повітряне опалення без батарей. Тобто гріємо тільки повітря, але так як стіни не гріємо, то щоб вони не промерзали, то повинні бути пасивними, тобто ідеальний будинок буде каркасник з максимальною герметичністю і в якому є рекуператор. Повітря яке заходить ззовні підігрівається рекуператором за рахунок повітря яке викидається на вулицю, а далі трішки підігріте повітря ще донагрівається наприклад газовим котлом і тоді вже свіже повітря з комфортною температурою 23гр.С подається в кімнати. Щось подібне як тут:


    Але для здоровя все ж краще чугунні батареї, а ще краще інфрачервоні обігрівачі. Влітку ми любимо ніжитись під сонцем, яке прогріває нас наскрізь. Особливо це важливо для літніх людей, які з кожним роком втрачають внутрішнє тепло і потребують "наскрізний прогрів" свого організму.

    Тобто, як завжди, виграємо в одному і програємо в іншому. Економно не означає добре для здоровя. Треба шукати золоту середину. Можливо треба жити в каркаснику з повітряним опаленням і мати кімнату з іч-обігрівачами для прийняття сонячних ван :)
     
  5. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Це в Чорнобиль треба. Там "наскрізь". А теплове світло більше на видиме схоже, бо поряд на межі. Просувається по тілу десь так само як світло ліхтарика просвічує щоки. Приблизно на таку ж глибину, і в такій кількості.
    А для здоров'я, не важливо з чого зроблена батарея: хоч з заліза, хоч з алюмінію, хоч з кахелю, хоч з паркету.., головне щоб батарея була якнайбільшою, щоби бути тепленькою-тепленькою.
    І доречі, це не моя точка зору. Вона загальна.
    Якомога товщі важкі стіни, якомога більше утеплювача зовні, приплив достатній свіжого повітря, а опалення на теплих підлогах, стінах, стелях. Скрізь, де можна, під штукатуркою мають бути труби чи кабелі.
     
    lvivor подобається це.
  6. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Проведіть експеримент вдома і ще раз напишіть, що тепло це звичайне світло.

    Експеримент такий: лампочка розжарювання потужністю 100Вт і світлодіодна лампочка потужністю 10Вт, яка по світловому потоку заміняє 100Вт лампочку розжарювання. Спочатку прикладіть до вашої щоки світлодіодну лампочку, а потім лампочку розжарювання.

    Сподіваюсь після такого експерименту ви перестанете писати, що тепло це звичайне видиме світло.

    Без образ.
     
  7. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Без образ, але Ви неуважно читаєте.
    Якщо подивитися в іч діапазоні на ці лампочки, а не у видимому, то світловий потік в них не буде заміняти один одного. Але цей світловий потік буде так само відкидати тіні, так само відбиватися від дзеркала, і так само проникати вглиб тіла людини - дуже неглибоко.
     
    LVV подобається це.
  8. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Нажаль Ви також неуважно читаєте.
    Сонце взимку дуже добре світить, але чомусь теплоту ви не відчуваєте. Невже і тут ви скажете що видиме світло нічим не відрізняється від інфрачервоного і інфрачервоне не гріє людину?
    --- добавлено: 21 лют 2017 у 21:36 ---
    Для здоровя має значення температура поверхні і саме про це я вже декілька разів писав, коли порівнював різні типи радіаторів.
     
    Останнє редагування модератором: 1 бер 2017
  9. WalterCV

    WalterCV Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.757
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    Яким чином тоді працюють соячні колектори при мінусовій температурі ?
     
    LVV подобається це.
  10. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    А ви порівняйте роботу вакумних колекторів влітку і взимку і тоді зрозумієте.
     

Поділитися цією сторінкою