Термомеханічний перетворювач

Тема у розділі 'Альтернативные источники энергии', створена користувачем Віталій Мірошниченко, 5 січ 2016.

  1. Testter

    Testter Інженер

    Повідомлення:
    1.102
    Симпатії:
    335
    Адреса:
    Львів
    Дед Хоттабыч подобається це.
  2. Дед Хоттабыч

    Дед Хоттабыч Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857
    Могу предложить как вариант-маховик. Раскрутили и он вращается и вращает Ваш насос. А если подшипники маховика сделать на магнитах то он будет крутится вееесьма долго!
     
  3. Testter

    Testter Інженер

    Повідомлення:
    1.102
    Симпатії:
    335
    Адреса:
    Львів
    Я зрозумів - це все дуже складно. Тому що готових виробів, деталей, запчастин немає.

    Тоді варіант 2. Насос на 12 вольт. Акумулятор на 12 вольт. Зарядний пристрій на 12 вольт. Якщо одного акумулятора мало - купити 2-3, з'єднати паралельно. Заряджати можна зразу всі акумулятори одною зарядкою відповідної потужності. Акумулятори брати бажано тягові і великої ємності.

    Заодно від акумулятора заживити аварійне освітлення на світлодіодах. В перспективі можна додати сонячну панель.

    А тим часом думати/працювати/розробляти парову установку. Або купити готову.
     
    Останнє редагування: 7 січ 2016
  4. Дед Хоттабыч

    Дед Хоттабыч Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857
    @Testter, ни в коем случае тяговые. Они расчитаны на кратковременный большой ток! А с малыми токами очень быстро загнутся. Я думаю нужно определится сразу, что брать или делать. Ведь аккумулятор стоит недешево.
     
  5. Testter

    Testter Інженер

    Повідомлення:
    1.102
    Симпатії:
    335
    Адреса:
    Львів
    Це ви про стартерні написали, тобто автомобільні. Будь-якій акумулятор з часом може загнутись. А також при неправильній експлуатації.

    Тягові - це ті що в автонавантажувачах та електротранспорті. Бувають свинцеві, лужні, літієві. Такі самі використовуються в сонячній та вітровій енергетиці.

    Але якщо негерметичні - з пробками - потрібне окреме приміщення з гарною вентиляцією.
     
    Останнє редагування: 7 січ 2016
  6. Віталій Мірошниченко

    Віталій Мірошниченко Підмайстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    7
    Адреса:
    Україна
    Дякую, згадав дитинство, шкільний кабінет фізики. :)

    Дякую всім за поради. Теплілася надія, що не все так складно, а воно не так сталося, як гадалося. Дивлячись, як все гарно працює в Ютубі, захотілося самому мати надійну, незалежну від електрики систему обігріву помешкання.
    З електрикою все досить просто. На базі діючого циркулятора буду робити АПР (автоматику підключення резерву). Аккумулятор, перетворювач 12 вольт в синусоідальні 220 вольт для живлення циркулятора та реле перемикач на кілька груп контактів. Реле весь час відстежує присутність напруги в мережі і однією групою комутує циркулятор до мережі, При пропаданні напруги в мережі перемикає циркулятор на вихід перетворювача напруги 12в - 220в, інша група контактів підключає акумулятор на вхід перетворювача. При появі напруги в мережі всі операції виконуються в зворотньму порядку. Весь час тримати акумулятор підключеним до перетворювача немає потреби, бо холостий хід таки добре виснажує акумулятор. Потужність циркулятора досить невелика, в моєму разі це 35 Вт, тому вхідний струм перетворювача не перевищуватиме 4 ампер, враховуючи коефіциент корисної дії ( 36Вт : 12В = 3А). Знайти реле з максимальним струмом комутації 5А досить неважко, чого не скажеш при потужностях більше 100Вт.
    Ось і все. :) Залишилось придбати синусоідальний (!) перетворювач невеликої потужності( десь 100Вт), акумулятор (5А * 6годин = 30 ампер/годин, краще 65, бо чим нижче ступінь розряду, тим довше живе) і реле.

    А Стірлінг залишиться в мріях. :) Бо наразі, я бачу, це нездійсненно.
     
    Petko подобається це.
  7. Testter

    Testter Інженер

    Повідомлення:
    1.102
    Симпатії:
    335
    Адреса:
    Львів
  8. o.neymark

    o.neymark Майстер

    Повідомлення:
    157
    Симпатії:
    49
    А чому ви відкидаєте елементи Пельтьє? При достатній кількості навіганій на димохід і зробленому обдуві з вулиці для охолодження може й буде працювати. Питання в ціні девайса.
    Доречі, в кого є час та бажання для експериментів -- можу дати елемент Пельтье, колись з Китаю замовляв, але нема часу зараз з ним гратись.

    Але, звичайно, в мріях Стірлінг на 0,5-1квт...
     
  9. Віталій Мірошниченко

    Віталій Мірошниченко Підмайстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    7
    Адреса:
    Україна
    Ну от, не треба щось вигадувти, ідеї літають у повітрі. :) Треба брати і робити.

    Генератор досить дорого коштує, а світло у нас, дякувати Богу, вимикають тільки аварійно, а не віяловим методом (все одначе від цього сумно). На зарядний пристрій піде перероблений комп'ютерний блок живлення. Без заморочок, бо все, що зроблено простіше, довше живе.
    Перед тим, як купувати речі, я рахую TCO (Total Cost of Ownership) - сукупну вартість володіння, можна купити Феррарі, але рік обслуги коштуватиме п'ятьох (десь так) жигулів.
    --- добавлено: 8 січ 2016 у 10:29 ---
    Дякую, в мене є елемент Пелетье, купляв на Аліекспрес. Не видасть він 4 ампери при 12 вольтах, навіть кілька. На обдув використовуватиметься вироблена електрика? Ситуація про кота Матроскіна - навіщо нам корова, коли продаватимемо молоко.
     
    Останнє редагування модератором: 16 січ 2016
  10. Testter

    Testter Інженер

    Повідомлення:
    1.102
    Симпатії:
    335
    Адреса:
    Львів
    Приклад саморобної турбіни Тесла.
     
    glory подобається це.
  11. gup_1978

    gup_1978 Майстер

    Повідомлення:
    185
    Симпатії:
    58
    В мене працює така система. Схожа. Аккумулятор 44 А*год (автомобільний, убитий, там мабуть буде 20 А*год), зарядний пристрій і циркуляційний насос на 12 В. Плюс система реле для керування. Працює так, коли є напруга працює основний циркуляційний насос (220 В) і зарядний пристрій аккумултора. Він автоматичний, призначений для підтримання аккумулятора в зардженому стані (принаймі так писалось в паспорті). При пропаданні напруги реле вмикає циркуляційний насос (12 В) і відключає зарядний від акумулятора. В минилому році така система працювала 4 год (на більший час електрику не відключали). Система не ідеальна, бо якщо будинок двоповерховий - потужності насосу не вистачить. Та і для мене його малувато. Можливо треба поставити два циркуляційники послідовно.
    Але така ситема призначена лише для твердопаливного котла, оскільки відключення циркуляційного насосу при розкочегареному котлі призводить до швидкого закипання останнього. Небезпечно.
    В цьому році придбав безперебійник з чистою синусоїдою, ававарійну систему на 12 В покищо відключив. Працює покищо без зауважень, на скільки вистачає аккумулятора поки що не знаю - більше 30 хвилин на аккумуляторі не вмикав. Є свої недоліки - згідно паспорту сам безперебійник бере на себе 1,5 А. При тому, що циркуляційний насос на 12 В - близько 1 А. Тобто велика кількість енергії втрачається на безперебійнику. Зате працюють 2 циркуляційні насоси і газовий котел із своїм насосом.
     

Поділитися цією сторінкою