Своїми руками Твердопаливний котел та теплоакумулятор

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем saleks, 21 гру 2015.

  1. saleks

    saleks Майстер

    Повідомлення:
    85
    Симпатії:
    80
    На рахунок "не правильно утеплений" погоджуюсь, тому що будинок купляв не добудований, добудовував та утеплював спочатку одне потім через рік інше і тд. по мірі фінансових можливостей. Звісно якби зараз все з нуля починав то інша б картина вийшла. Проживаю я не на сході і не на волині, в Київській обл. в м. Переяслав-Хмельницький. Утеплення фасадів у нас в минулому році йшло семимильними кроками. Як в цьому році буде не знаю бо Яценюка субсидії остудили пил людей до енергозберігаючих технологій. Фасадом в будинку також хотів зайнятися, але тепер не знаю чи до літа повністю відновиться здоров'я після інсульту. Дрова на закладку не важив ні разу, сьогодні попробую зважити, але тут вага, на мою думку, буде сильно залежати від вологості, щільності укладки та з якого дерева дрова.
     
    Останнє редагування: 14 лют 2016
  2. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    Ну так від мене це на схід. У наших краях бум на фасади почався років 12 тому. По дровах просто цікаво як працюють саморобні "бубо-свічки". Просто скільки не монтував купні "свічки" то менше 18 год не горять, у сусіда будинок 130м2 і стропува 20 (у якої дверки та деревяний терморегулятор примотані дротом :-D) зимою в морози до сутки витягує.
     
    Останнє редагування модератором: 22 жов 2018
  3. saleks

    saleks Майстер

    Повідомлення:
    85
    Симпатії:
    80
    Тільки що зважив. Влізло 37 кг сухого дуба. Сосна думаю буде майже на третину легша.
    По контролеру, то дещо удосконалив алгоритми роботи насосів, "здох" китайський датчик температури на баку, поставив плату фільтра живлення від старого телевізора 3УСЦТ, поки що часи не збиваються, надіюсь уже найближчим часом запущу онлайн стеження за моєю системою опалення
     
  4. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    Щось у вас з котлом не усе гаразд.
    1. По фото внутрішньої поверхні котла видно що зі спалюванням там не усе гаразд (навіть дуже ).
    2. Ви писали що для обігріву вашого будинку в морози потрібно 400м3 газу на місяць, це приблизно 4,5-5 кВт/год. А на дровах ваш котел витягував 5-7год при загрузці 25-37кг, хоча мав би дотягувати мінімум до 15 год, тобто КПД у вас виходить 30-40%. Щось тут не так, або газу більше, або дров менше, або з котлом повна ......!

    І ще. Колись я запитував вас про глюки екрану, на САСах стоять такіж екрани і там немає ніяких проблем, екрани працюють чітко, в чім прікол? може я сфоткаю розібрану автоматику САСа і ви глянете?
     
  5. saleks

    saleks Майстер

    Повідомлення:
    85
    Симпатії:
    80
    1. На внутрішн1й поверхні не все гаразд тому що там горіло все що можна підпалити. Згорає постійно весь мусор з будинку, гаражу і подвір'я.
    2. 5-7 годин це він готить інтенсивно за цей час не тільки в будинку тепло, а і теплоакумулятор повністю прогрівається від 30 до 90 градусів. Плюс відбір гарячої води. Топити дровами я ще тільки вчусь, експерементую з різними розподільниками, сьогодні поставив вже четвертий, поки що він мені найкраще сподобався. Розтопив я десь в 12.00, зараз 21.40 на котлі вже почала знижуватись температура котел тухне , на верху бака 93 в будинку 22. Пару годин назад він чуть не закипів, треба буде в таку погоду робити меншу закладку.
    По екранчику Ви писали що при включенні помпи настає повний аут, я думаю потрібно перевірити чи не просідає живлення, звідки живлятся реле і скільки одночасно включено і ін., не завадила б електросхема. Фото скидайте чім зможу допоможу.
     
  6. zatochniy

    zatochniy Підмайстер

    Повідомлення:
    51
    Симпатії:
    5
    Кто знает, с какого материала (сталь, медь.....) сделаны змеевики теплообменники в заводских теплоакомуляторах, и бойлерах коссвенного нагрева.
     
  7. Anjey217

    Anjey217 Бригадир

    Повідомлення:
    505
    Симпатії:
    154
    Адреса:
    Чернівці
    мідь
     
  8. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    У більшості сталь.
     
  9. Сергей 31

    Сергей 31 Бригадир

    Повідомлення:
    436
    Симпатії:
    145
    Адреса:
    Киев
    Сталь. В бойлерах покрывается эмалью.
     

    Вкладення:

    meroro подобається це.
  10. NikIN

    NikIN Бригадир

    Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Нагріти до якої темп. і наскільки по дельті внизу та вверху ТА?

    Надіслано від мого E39, використовуючи Tapatalk
     

Поділитися цією сторінкою