Схема підключенням котла + ТА

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем nazarii, 13 лис 2015.

  1. nazarii

    nazarii Підмайстер

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    0
    Останнє редагування: 14 лис 2015
  2. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Котел.
    ТА встановлюють для того, щоб не придушувати котел, і в любу погоду палити на повний газ.
    Потужність котла та об'єм ТА, підбирають під тепловтрати будинку такими, щоб у більшості з можливих погодних умов опалювального сезону, було зручно, у вільний час, спалювати одну/дві/три закладки палива одну за одною, та мати достатній проміжок часу без праці з дровами.
    Ви палите так, що вистачає на хату, та трошки надлишку аккумулюється.
    Якщо заздалегідь Ви не вираховували опалювальні цикли, для типових довготривалих зимових погодних умов, то маєте дослідити свою систему, щоби визначити ці зручні цикли. Можливо, намалювати табличку, в якій фіксувати час, вагу дров, температуру зовні, в хаті, в ТА і різних трубах.., протягом часу.
    При певній кількості даних, Ви побачите, коли, скільки та як спалювати дрова.
    Я би, одразу встановлював на байпасі зворотній клапан (певно півдюймовий, можливо ще й клапан-кран з "барашком" на багато обертів), за насосом котла зворотній клапан мабуть 3/4", моторчик на Womix з датчиком краще в хаті. Прогнав би, перевірив фільтри, та налагодив би в роботі всі вузли та автомати на задовільну роботу, та виконання функції акумуляції.
    Та після того, менеб трохи бентежила температура труби подачі від котла до ТА, коли котел стоїть й розряджається ТА. Там насос системи мав би ділити витрату між ТА й котлом. Але Ви кажете, що ТА розряджається хутко, тому, мабуть, то не проблема.
    --- добавлено: 14 лис 2015 у 12:45 ---
    А що за регулятор той біленький на стіні? (виробник-модель)
     
    Останнє редагування модератором: 22 лис 2015
    volusik подобається це.
  3. igoro

    igoro Прораб

    Повідомлення:
    456
    Симпатії:
    285
    Вам треба знати які тепловтрати вашого будинку (кв. у год.) Приблизно можна порахувати по газу -1 куб 8кв.Також треба знати скільки тих кв.якумулює Ваша тона води нагріта до певної температури.Зваживши і спаливши ту кількість дров яка потрібна для опалення будинку (згідно попередньо порахованих теплоатрат)на якийсь період часу (1 кг.дров прибл.3 кв.)можна щось аналізувати і шукати .А так це пуста балачка на 4 сторінки.
     
  4. nazarii

    nazarii Підмайстер

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    0
    Також питання. Насос що гонить коло по котлі відключається на 40 градусів. Коли в котлі падає температура, вона гонить ту воду в бочку, получається в бочці вода охолоджується? Можливо насос слід виключати на 50 або вище градусах?
     
  5. peps08

    peps08 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.661
    Адреса:
    м. Лохвиця Полтавська обл.
    @nazarii, між ТПК і ТА циркнасос не потрібний. Перевірено у власній СО. На 100% погоджуюсь з
    Энки без насоса контраст температур по вертикалі разючий на відіміну від бовтанки від насоса. І ще один нюанс коли котел згасне він в разі відсутності зворотнього клапана вихолоджує систему як з 10 батарей водночас.
     
    Юрій Миколайович, volusik, meroro та 2 іншим подобається це.
  6. nazarii

    nazarii Підмайстер

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    0
    Але тоді виходить, що якщо насос не потрібен, тоді моя розпайка не піде? Потрібно же дві труби виводити окремо? Тому що основний насос не пустить воду в бочку і одразу буде її забирати на батареї якщо не буде насос пхати в бочку а вода буде сама туди циркулювати?
    --- добавлено: 14 лис 2015 у 21:04 ---
    А зворотній клапан стоїть на возвратці, тому коли насос виключається - перестає пхати воду в бочку. Питання тільки в тому, коли виключати насос, я поставив 50 градусів.
     
    Останнє редагування модератором: 22 лис 2015
  7. nazarii

    nazarii Підмайстер

    Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    0
    Замітив дивну річ. Коли на котлі 48 градусів, виключається насос, через 5-10 хвилин в котлі знову 51-52 градуси і знову включається насос, питання - ЧОМУ??? Дивно, стоять ж клапани зворотні. Напевно з возвратки так тисне? В такому випадку він швидко охолодить бочку?
     
  8. Erni

    Erni Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.856
    Адреса:
    Житомир
    це точно. тому доводться слідкувати за цим девайсом. "ТАМАГОЧІ" , якщо нема акумулятора тепла, а тут така засада.
    @nazarii, чи ви нам щось не поясняєте , чи щось не так дієте. я перечитав всю гілку і не можу зрозуміти що тут не так. не вдаваючись в деталі включення насосів, система повинна працювати, насоси тільки мають полегшувати хід води, і більш нічого.
    у вас в схемі не збалансовані насоси. треба зробити нормально підключення котла до акумулятора і системи опалення також до акумулятора, а не поєднувати труби між собою. Ви так відсікаєте акумулятор роботою насосів. ЕНКІ Вам популярно все пояснив.
    була у мне схожа ситуація, коли я намагався збалансувати 3 гілки СО, при включенні насоса одна з гілок ставала холодною. - насос перечавлював тиск самоплинний, а він має тільки допомагати роботі системи.
    кажучи по простому - в акумуляторі має бути 2 входи і 2 виходи. на перший вхід, що самий високий - підключаєте вихід з котла, посередині - гарячу воду в СО. потім обратку в котел і останнім внизу- обратку з СО. не зовсім по правилам, але буде хоч якийсь зиск з акумулятора.
     
    volusik подобається це.
  9. Igor_km

    Igor_km Майстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    29
    Останнє редагування модератором: 16 лис 2015
    Erni та peps08 подобається це.
  10. gobas1983

    gobas1983 Стажер

    Повідомлення:
    21
    Симпатії:
    4
    Повна хрень. Спочатку треба нагріти бочку, а вже з бочки забирати тепло до радіаторів. А у Вас котел гріє бочку паралельно з радіаторами. А має бути ось так.
     

    Вкладення:

    volusik подобається це.

Поділитися цією сторінкою