Твердотопливный котел на улице

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Dimas35, 4 жов 2015.

  1. woxhol

    woxhol Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.088
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Я про той конденсат що буде утворюватись на "точці роси".Завжди вся наука утеплення полягала в тому щоб це місце визначити і забезпечити відведення пари.Звичайно що при цілодобовій роботі котла таке майже не відбувається але то вже режими "котельні" з цілодобовим чергуванням, людського фактору ніхто не відміняв,тим більше в приватному будинку....
     
  2. MalKo119

    MalKo119 Майстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    45
    Адреса:
    Україна, Малин
    Якщо збираєтеся ставити сучасний котел ( шахтний, "піролізний", або "свічку) а не "буржуйку" типу КЧМ, то щонайменше з питань безпеки краще його розміщувати в приміщені що немає прямого повітряного зв,зку з житловим будинком( окремий вхід з вулиці) або на вулиці. Тому що при роботі вони утворюють дров,яні гази, серед яких СО угарний газ. При певних обставинах ( пропала електрика і не працює димосмок, забився димохід, пошкодились ущільнення ) дров,яні гази можуть попасти в житлові приміщення і наробити біди. Супутні недоліки більшості з цих котлів - сморід, в деяких конденсат з креозотом, викиди диму при завантаженні паливом, бруд при тех. обслуговуванні, складнощі з димоходом та його обслуговуванням, можливе займання відкладень в димоході з всіма наслідками.
    Більшість сучасних котлів це котли тривалого горіння, тобто весь час в роботі і замерзнути не можуть. Тим паче у Вас є електрокотел я кий завжди може підігріти контур твердопаливника коли він не працює. Тоьу навіть заповнення СО незамерзайкою - надумане питання. Але можливий варіант, для ув,язки ТПК і існуючої СО, тому що у Вас система закритого типу і скріш за все з насосом, що не дуже добре для ТПК в напрямку безпеки, так як такі котли можна при "бажанні" легко закип,ятити, а от погасити їх дуже важко.
    Те що підкидати приходиться на вулиці, той що, а в будинок дрова самі ходять? А от сміття в хаті буде менше.
    По тепловтратам: для роботи ТПК треба повітря і воно в хату з котлом потрапляє з холодної вулиці і з котлом на вулиці з вулиці. Інша справа що стінки котла в хаті гріють хату, а котла на вулиці - вулицю, але це майже повністю вирішується утепленням котла.
    Щоб непрацюючий котел не був охолоджувачем, незалежно від того де він стоїть стоїть. Треба передбачити можливість закривання димоходу і всіх отворів входу повітря в котел.
    Опалююсь ТПК працюючому на тирсі, розташованому в прибудові на вулиці, завантаження палива з вулиці, з 2007 року.
     
  3. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    А Вы предложенные ролики не смотрели? Там всё известно, и раскзано для новичков. Помтрите конструкцию сендвичя (номального) все слои гидро- паро- тепло изоляция предусмотрены. Что проще утеплить 200мм теплоизоляцией 5-8 кв.м поверхностей котла, или построить сарайчик- мусорный и вбухать на 50-80 мм 30 кв.м с короедом, покраской...........
     
  4. Владимир2408

    Владимир2408 Майстер

    Повідомлення:
    59
    Симпатії:
    48
    Адреса:
    Киевская обл.
    Звідки там взятися волозі, щоб конденсуватись-через металеві стінки котла? "Точка роси" - це не завжди місце, де випадає роса.
     
  5. Sergey1966

    Sergey1966 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.140
    Симпатії:
    5.816
    Адреса:
    Одесса
    Судя по всему тема более чем актуальна и стоит обдумать и найти вариант решения в будущем пригодится , мне нравится вариант с навесом все же исключив осадки на котел задача кажется легче .
     
  6. Максим Борисович

    Максим Борисович Стажер

    Повідомлення:
    16
    Симпатії:
    11
    Адреса:
    Житомир
    Почему такая тема засохла? Или на нычку уже все кто хотел сделали и отмалчиваетесь?:nozhovka:
    Давайте поделимся результатами!:vo:
     
  7. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    Она просто переросла в
    Outdoor wood furnace або три в одному
    Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Yanuwevsky, 16 окт 2016. и довольно много интересного изложено Yanuwevsky из личного опыта.
    А о результатах можна судить лиш по прошествии 1 и более отопительных сезонов. Я свой уличный котёл использую менее месяца (топлю переодически в свободное от другой работы время). На сегодня я ДОВОЛЕН! что он на улице!
     
  8. ЮраНовик

    ЮраНовик Прораб

    Повідомлення:
    662
    Симпатії:
    437
    @Vasil77, Вы наверняка топите измельченными ветками после своей дробилки . Интересно узнать не зависают ли ветки в котле , какой обьем загрузочной камеры и на сколько хватает полной загрузки .
     
  9. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    Да исключительно дроблёнкой. Разовая загрузка 8 вёдер по 10л. Подвисала только листва и тонкая ветка которую пытался трамбовать. Сейчас листья подсохли и выгорают моментально почти во время загрузки, зависаний нет. В режиме разгона разовой загрузки хватает на 1ч- 1:30мин( в зависимости от количества толстых веток. В режиме поддержания 3- 5 часов( стараюсь сжечь побольше тонких веток диаметром до 2см чтоб не морочиться с ними в мороз).
     
  10. Dimas35

    Dimas35 Майстер

    Повідомлення:
    48
    Симпатії:
    32
    В общем передумал ставить ТТК. И на улице и внутри. Так как жена постоянно дома, попробовали топить печку. Тепла хватает на весь первый этаж. Топится сейчас утром и вечером по две закладки. Батареи первого этажа все закрыты. Электрокотел работает только на второй этаж. Включается ночью несколько раз по часу. Температура на первом этаже 22-25°С, на втором 19-22°С. В морозы нужно будет топить печь в течение дня.
     

Поділитися цією сторінкою