Цікаве

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем sanykrimea, 23 вер 2015.

  1. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Ну поперше це інвазивна технологія. Треба заплатити гроші, щоб тобі свердлили голову. І дуже складна технологія.
    Оно той варіант, де вносяться зміни в ДНК, і в немовляти ростуть від мізків "антени", чи "контактні майданчики" з нервів, десь скажімо на спині - був би напевно не складнішим завданням. Але то - ГМО, і про нього голосно розмовляти нізя. (я особисто "за" другий варіант)
    А подруге, будь то хоч штучна техніка, хоч "своя" від зародка - нею треба вчитися користуватись. Опанування таким зв'язком буде типу як між навчитись ходити і навчитись розмовляти. Цю навичку треба буде довго тренувати, і постійно підтримувати. Тобто, доступ хоч і прямий, але тільки до тренованих функцій.
    І просто "підслухати" чужі думки буде хоч і не просто, але значно легше, за примусити щось зробити. Бо "мотивація" сидить значно глибше "думок" у мізках, туди електроди пхати навряд хто дозволить.
    І взагалі, передача інформації в мозок - це під величезним питанням. Бо той електрод має бути хімкомбінатом. (тут знов ГМО - перспективніше).
    Ну а розум буде таким, яким буде. Хайвмайнд. Бджоли напевно щасливі. Для людини це буде реалізацією божої ідеї. Людина не зможе осягнути, зрозуміти на рівних, буде хотіти любові від нього, і дуже не буде хотіти його засмутити. Ну Ейва.
    А ще їх може бути декілька, з можливістю "під'єднуватись", до різних окремо, чи одночасно..
    Це дуже цікава тема.
     
  2. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    Ну думаю починатися буде просто з підшкірних інфочіпів, гаджетів та ін. хр., зручно. А далі підпишись на "пакет" і отримай "дірку" безкоштовно або простіше - заплати за дірку бо пошкодуєш (тут варіантів валом).
    Якби у нас була можливість перевірити і визначитись... але так не буде, хто перевірить той бджола на завжди.
    А особисто "проти" всіх варіантів. Запобіжників немає.
     
  3. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Але з іншого боку: кожен вірянин мріє хоч раз отримати відповідь від бога.
    А тут - запросто, всю путь. Безперервний діалог в обидва боки з персональним богом. Щастя без зупинку.
    Будь хто захоче за таке гроші заплатити.
    І кожен мабуть захоче торгувати акціями бога на біржі. Маск хоче бути першим.
    Хайвмайнд - це сума рою. Є рій - є майнд. Який рій - такий майнд.
    Не подобається цей - не продовжуй абонплату, купуй сімку іншого бога. Непопулярний бог - нема бога.
    Запобіжники і противаги в цю систему вбудовані, рідні.
     
  4. Ромаррио

    Ромаррио Інженер

    Повідомлення:
    805
    Симпатії:
    2.183
    Адреса:
    Васильков
    sanykrimea та buddybuild подобається це.
  5. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    Як на мене Ось Тут і небезпека, згуртуються "хворі" з "хворими цінностями", адеквати з "іншими цінностями" згуртуються у другого оператора. Між операторами конкуренція, задля залучення у спільноту нових "комах" оператор буде змушений або вводити цензуру, або спробує маніпулювати "цінностями" (боти, тролі і т.д). Ну так як і зараз. Інший варіант, спільноти сформувались, звязки між ними втрачаються, потім конфлікт цінностей в масштабі планети. А цінності дуже "всякі" можуть бути. А раптом "хвора" спільнота виявиться чисельнішою в усіх соціальних прошарках. В сересері колективний розум давав швидкі та однозначні відповіді.
    Хоча непоганим глобальним запобіжником може бути найцінніша цінність "всеохоплююче співчуття".
    Болить одного - болить усіх. А якщо хтось "вимкне"?
    А якщо потрібно "Вмикати" то суспільство яке? Такому суспільству не можна "такі" технології. ЯТД.
     
  6. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Чуваки платять гроші, за те щоб ім в мозок напхали заліза, для того щоб "чути голоси". На сучасний погляд, вони всі - хворі.
    Хто зна які там будуть цінності. Які з них будуть "хароші", а які "погані"..
    "Надрозум" (як і розум, як і підрозум..) з'являється коли є певна достатня кількість елементів, в ефективно, продуктивно працюючій системі, із оптимальними, ефективними, продуктивними, швидкими зв'язками...
    Щоби народити "бога", треба багато ефективних, позитивних, продуктивних.. мізків. Мільярди. Зв'язок має бути швидкий, потужний. Відносини мають бути складними, багатовимірними.
    Хворе (в поганому сенсі) суспільство не зможе. Може розум рівня таргана, якщо напружиться.
    А те суспільство, що здужає викласти тілами бога, буде гідне назви "адеквати". Їх поточні цінності мають бути прийняті за позитивну норму, хоч якими ті цінності були би.
    Їхня норма стане - "добро". Відмінні цінності - "хворе зло".
    Надрозум має народитися, із комунікаційної системи "підскроневих телефонів", на певному етапі якісно-кількісного розвитку, самотужки, за законом природи.
    Спеціально, штучно, під замовлення.. людина не здатна народити бога. Тільки викласти тілами.
     
    viktor28465 подобається це.
  7. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    Та шо там складного?
     
    Vitalik Xm та Ромаррио подобається це.
  8. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Те, що кожна думка-"образ" в голові фізично представлена.
    Олівець.
    Коли Ви були малі, на очі траплялись предмети однакової форми: більш довгі ніж широкі - палички. Коли вони траплялись, десь в голові "бігав струм". І саме там де він бігав, в якомусь районі області зору, десь на горбочку, виросло дерево "паличка".
    Ви стали помічати, що палички бувають різні. Для великих на дереві виросла одна гілка, для кольорових інша, для блискучих третя.. Для кожної відмінності величини, кольоровості, блиску.. на відповідних гілках повиростали листочки.
    В той час, десь в сусідньому районі росло дерево про різні кольори. Ще десь росло дерево розміру, ще десь росло дерево форми, ще десь в лісі смаків на якомусь дереві росло листя смаку фарби Кохінура, десь в далекій області, в якомусь районі за ярком на кущі виросла гілка з листям запаху фарби Кохінура.
    І коли між листям смаку в Одесі, листям зору в Житомирі, листочком шестикутника в Полтаві... виросло тонесеньке коріння асоціативного зв'язку, тоді Ви пізнали олівця. -"Що це?", -"Олівець."
    Завдяки корінню, коли з заплющеними очима, відчуєте зубами характерній спротив волокон кедру, присмак з ароматом фарби Кохінура, - у мізках "запаляться світлом" листочки на дереві "паличка", запалиться листя відповідного відтінку жовтого кольору, запалиться листя шостикутника... запаляться всі складові образу "олівець".
    Вони будуть запалюватись кожен раз, коли Ви будете бачити, чути, уявляти, мацати, нюхати.. олівець.
    Разом з образом "олівець", може запалюватись образ "в роті", або образ "не існуючий", або образ "вчора".
    Образ "креслити" може складатись з образа "5 мм", образа "олівець", образа "сухість на пальцях від ватмана", образа "соплі" - бо наприклад колись довелося креслити хворим, з носа капало, лишало плями, і до того бісило (бігало струму багато), що там проросло коріня - врізалось в пам'ять, і така асоціація додалась до образа "креслення". І вона має зв'язок, цілком фізичний, з образом "олівець". Тобто, в когось можна визвати "олівця", через "соплі", вздовж "креслення".
    І це дуже спрощений опис, бо наприклад, в когось для "жовтий" треба запалити відповідне листя, а вкогось запилити все дерево, а відповідне листя загасити. Бо запалювати/гасити треба у відповідному порядку, із відповідними затримками - може вийти трошки не той образ, замість "олівець" буде "держак лопати". Бо ті образи, що постіно у вжитку, змінюються, мігрують з листя на листя, з гілки на гілку.. Ті що не вживаються - слабшають, замінюються іншими, зв'язки втрачаються.. Це все залежить від станів, в якому перебував мозок під час познавання, користування.
    Отже, щоби Ви змогли відправити куму прямо думку "олівець", треба знати з яких елементів начасі складається у Вас цей образ - розпізнати, зашифрувати, відправити, там розшифрувати, знати де як з чого складається зараз в кума "олівець", і запалити/загасити відповідні листочки.
    А електроди - вони розміром з пів лісу. Найменші - як галявина. Його можна підвести до окремого листочка, але все одно він буде діаметром з галявину. .
    І це ще не найбільші складнощі. Є ще багато питань щодо техніки "запалювання/гасіння", наприклад,.. певно, що в процесі розробки ще купа різного повилазить..
     
    viktor28465 подобається це.
  9. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
  10. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    Энки подобається це.

Поділитися цією сторінкою