Супердиффузиційні мембрами

Тема у розділі 'Кровля, мансарда, чердак', створена користувачем андрій 01, 20 вер 2015.

  1. Роман Фёдорович

    Роман Фёдорович Бригадир

    Повідомлення:
    280
    Симпатії:
    199
    Адреса:
    Запорожская сечь
    Мембрана ещё служит ветробарьером, что позволяет сохранять теплый воздух в утеплителе.
     
  2. victorsv

    victorsv Підмайстер

    Повідомлення:
    30
    Симпатії:
    17
    Вирішив написати тут,аби не плодити теми... переробляємо холодне горище під мансарду... на даний момент пиріг складає шифер-обрешітка-крокви... планується пустити мембрану зсередини-камишові мати-обрешітка-паробарьєр-гіпсокартон. Із того,що доступне у нас на ринку і мені по ціні: Євробарьєр Juta115 і 135, MasterMax 3 Extra 160, Budowa 115, Strotex 1300. При чому найдорожчі мембрани від Juta,чомусь навіть MasterMax 160 при більшій плотності дешевший. Підскажіть на що мені звернути увагу при виборі мембрани у моєму випадку... у наших магазинах консультанти зовсім не втемі... деякі навіть не знають,що це таке і для чого воно
     
    андрій 01 подобається це.
  3. ЧЕрепицин

    ЧЕрепицин Прораб

    Повідомлення:
    490
    Симпатії:
    492
    Адреса:
    Киев
    Первое на что необходимо обратить внимание это обеспечить правильную конструкцию кровельного пирога в утепленной кровле.
    Если нет возможности демонтировать кровельное покрытие до стропил и планируете монтировать мембрану с низу (это не есть хорошо), то необходимо обеспечит приток с карниза и отток в коньке воздуха. Мембрану монтировань не в притык к обрешетке, а с зазором 30/50мм.

    У мембран основная тех характеристика на которую необходимо обращать внимание это паропроницаемость, во вторую очередь плотность.
    Евробарьер Юта завозится официально. Имеет сетификат качества, сетификат соответствия. Дистрибъютор имеет очень хорошую репутацию, а это не мало важно т.к. если с кровлей какие то траблы по причине плохого качества мембраны, есть к кому обратится и к кому предъявлять притензии.
    Юта на рынке Украины около 15 лет и проверить работу мембран в течении длительного времени не составляет ни какого труда.
    Все остальные пленки белосерочерного завоза. Возможно они не хуже или чучше, но это только "возможно". Если вдруг что, то это только ваши проблемы.
     
    victorsv подобається це.
  4. tanyatet

    tanyatet Підмайстер

    Повідомлення:
    42
    Симпатії:
    2
    Сколько в среднем стоят такие мембраны.
     
  5. ЧЕрепицин

    ЧЕрепицин Прораб

    Повідомлення:
    490
    Симпатії:
    492
    Адреса:
    Киев
    от 1500 рулон
     
  6. victorsv

    victorsv Підмайстер

    Повідомлення:
    30
    Симпатії:
    17
    [​IMG]
    Роблю мансарду із холодного горища. Утеплюється тільки жила зона. Для гідропароізоляції вибрав мембрану Juta 135,по правильному потрібно накладати мембрану повністю на весь скат криші. Але тут у мене виникла проблема: у рулоні 50 м.п.,а мені потрібно 66м.п., продавці продають тільки рулонами...мембрана сама по собі річ з недешевих і купляти ще один рулон,де більше половини не використається для мене накладно. Чи можна зробити,так як на малюнку: запустити мембрану зверху і трішки далі жилої зони, тоді мені б хватило одного рулону?
     
  7. ЧЕрепицин

    ЧЕрепицин Прораб

    Повідомлення:
    490
    Симпатії:
    492
    Адреса:
    Киев
    Мембрана монтується на крокву, а не під неї
    Якщо змонтуєте частково то є ймовірність скапування конденсату на холодне горище
    Утеплювача повинно бути не меньше 250мм, тоді набагато зменьшуеться появи конденсату...
    Взагалі щоб щось радити потрібно більше інформації про покрівлю
     
    vekman, Papp Janos, андрій 01 та ще 1-му подобається це.
  8. victorsv

    victorsv Підмайстер

    Повідомлення:
    30
    Симпатії:
    17
    Щоб змонтувати мембрану на крокву,потрібно по новому перекрити хату,а ми не готові до такого,тому що наша шиферна криша у нормальному стані. Утеплювача вата+камишові мати сумарно 200мм. Якщо єдиний недолік такого рішення - скапування конденсату,то це нам на руку... діло в тому,що у нас немає змоги вивести мембрану назовні,тому що внизу все замазано глиною від піддування снігу, тобто конденсат все рівно буде стікати на горище. А якщо мембрану пустити як на малюнку,то як варіант можна зробити щось похоже на ринву і вивести конденсат назовні.
     
  9. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Ідеально, коли теплоізоляція повністю "зашита" в ідеальну гідроізоляційну плівку. Можливо бачили в зимових куртках пух зашитий в поліетиленових мішках. Пуховик є ідеальним теплоізолятором, але легко набирається вологи і тоді поступається сентипону, а коли його повністю захистити від вологи, то кращої куртки для зими навіть при 50 градусних морозах не знайдете.
    Це ж саме із скловатою для утеплення будинку. Було б ідеально захистити її від вологи хоча б поліетиленовою плівкою, а краще професійними гідроізолюючими плівками. Але в реальності є багато дрібних отворів в гідроізоляції при монтажу і все ж волога в малих кількостях, але попадає в теплоізоляцію...Ось тому ставлять мембранну плівку.
    На ваше питання, то так можна ставити, але обовязково ще гідроізоляція між кришою і теплоізоляцією, а також усунути всі можливі отвори через які волога може попасти в утеплювач і тоді менше буде роботи для мембрани. А якщо десь є наскрізні отвори, то примикання до плівки має бути герметичне із застосуванням спеціальких не висихаючих герметиків.
    Тобто головне правило: максимально загерметизувати утеплювач, а мембрана тільки для того щоб компенсувати не ідеальність гідроізоляції і не ідеальність монтажу.
     
  10. ЧЕрепицин

    ЧЕрепицин Прораб

    Повідомлення:
    490
    Симпатії:
    492
    Адреса:
    Киев
    Ви запитали...
    Я відповів: не правильно не можна.
    Мансарда - це такий вузлова частина дома де проходять постійні процеси виведення пари, коли починається протаплювання дому, де кожен вузел виконує свою задачу, і матеріали на вузлах...
    Деталі не буду розписувати, робіть як знаєте... Проте...
    Конденсат це намокання утеплювача, який втрачає теплоізоляційні властивості. Це впливає на кількість палива в зимку і тд.
    Якщо конденсат буде скаплюватись в утеплювачі, то рано чи пізно він потече і не обовязково на холодне горище... Може зіпсувати стіни в жилій зоні... І так далі.
    Просто якщо не зможете робити правильно, то краще не робіть, потім дорожче буде.
     
    Papp Janos та андрій 01 подобається це.

Поділитися цією сторінкою